دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1399 - 12:32
حجت‌الاسلام خیری عنوان کرد؛

لزوم راه‌اندازی دانشگاه خانواده/ 40 نشریه در یک‌سال گذشته رد یا ایجاد شد

رئیس مرکز مطالعات برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: راه‌اندازی دانشگاهی با عنوان خانواده با توجه به اهمیت جایگاه این نهاد در فرهنگ ایرانی و اسلامی ایجاب می‌کند.
کد خبر : 488295
IMG-20200508-WA0003.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، حجت‌الاسلام حسن خیری در نخستین جلسه دوره توانمندسازی و تعالی هیئت اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با رویکرد علم و دین که با حضور مسئولان این دانشگاه، اعضای هیئت اندیشه‌ورز و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان مرکزی در سالن جلسه حضرت امام خمینی(ره) دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزار شد، اظهار کرد: برای دانشگاه آزاد اسلامی نقشه راهی آماده کردیم که معاونت علوم انسانی و هنر در آن دیده شده  و متعاقب آن  با حضور دکتر خسروپناه این معاونت با ساختاری در سه بخش اساسی اداره کل آموزش، پژوهش و مرکز مطالعات شکل گرفت.


وی افزود: این مرکز دارای هشت دفتر است که به‌تناسب رشته‌ها در درون آنها گروه‌های تخصصی شکل می‌گیرد و ذیل این دفاتر سه زیر‌مجموعه از جمله گروه‌های تخصصی، گروه‌های راهبردی، کارگروه‌های مختلف قرار دارند.


راه‌اندازی و رد ۴۰ نشریه در یک‌سال گذشته


رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد:  نشریه‌ها یکی از موضوع‌های اساسی است که در حوزه معاونت مورد تاکید قرار گرفته و در این راستا کمیسیونی تشکیل شده به‌طوری‌که طی یکسال اخیر ۴۰ نشریه رد  یا راه‌اندازی شده‌اند.


خیری با بیان اینکه حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد نشریات صحیح و درست استفاده نمی‌شوند، گفت: بحث احیای نخستین نشریات و ایجاد نشریه جدید در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه با استقبال خوب استان‌ها مواجه شد.


اهمیت به‌روز کردن رشته‌ها


رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به بحث سرفصل‌ها افزود: تغییر و به‌روز کردن سرفصل‌ها، به‌روز کردن رشته‌ها ، پیشنهاد رشته‌های جدید بحث‌های اساسی و بسیار مهم هستند که بناست کار جدی در این راستا صورت گیرد.


خیری خاطر‌نشان کرد: راه‌اندازی مدرسه‌های مهارتی و ایجاد رشته‌های جدید از موضوع‌های جدی به‌شمار می‌رود؛ چرا که شاید رشته‌های موجود، مهارت‌های زیادی ایجاد نکند و ابزاری به دست دانشجو ندهد در این راستا تاسیس مدرسه‌های مهارتی به‌ویژه در قسمت مدارس سما با ایجاد نگاه مهارتی در دستور کار قرار گرفت.


وی افزود: در بخش علوم انسانی نیز این بحث شکل گرفت تا در رشته‌های این علوم لزوما مدرسه‌های مهارتی ایجاد نکنیم بلکه در هر رشته متخصصان فن، کار را به سمت مهارت‌افزایی پیش ببرند و بازنگری در هدف‌گذاری دروس موجود با تغییر در سرفصل و تغییر در رویکرد انجام دهیم.


این مقام مسئول اظهار کرد: طبیعی است که رشته‌های جدید بر اساس نیاز‌ها باید مورد توجه قرار گیرند تا مشکلات موجود در جامعه را حل کند.


ایجاد رشته‌های جدید بر اساس شرایط موجود جامعه


این استاد دانشگاه گفت: مشکلات جامعه را باید با دانشگاهی که خود را بریده و جدا از مسائل جامعه نمی‌بیند و تقویت هویت انقلابی و مذهبی را در برنامه‌های خود می‌بیند حل کرد که در این راستا باید به حذف رشته‌های موجود، ادغام آنها و ایجاد رشته‌های جدید بر اساس شرایط موجود توجه کرد.


خیری با توجه به‌ ایجاد دانشکده‌های جدید گفت: ما باید به تناسب سیاست‌ها و راهبردهایی که داریم راه‌اندازی دانشکده‌ها با عناوین جدید را بررسی کنیم.


جامعه سالم با‌توجه به ارکان خانواده شکل می‌گیرد


رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم جامعه‌ای سالم داشته باشیم باید به ارکان خانواده توجه ویژه‌ای داشته باشیم.


خیری تاکید کرد: خانواده یک نهاد مهم است به طوری که بر اهمیت جایگاه خانواده در جایگاه هویت دینی و ملی تاکید شده و به عوامل تضعیف خانواده نیز باید توجه کرد.


وی افزود: برای برجسته کردن ویژگی‌های خانواده سالم باید به‌صورت متمرکز در این زمینه تجمیع انرژی و هم‌افزایی داشته باشیم و با ایجاد دانشکده‌ای با عنوان خانواده و نشریاتی در این راستا برای ایجاد جامعه‌ای انقلابی و متدین اقدام کنیم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب