دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1399 - 09:30
دکتر طهرانچی در دیدار جمعی از اساتید:

دانشگاه آزاد اسلامی با تکیه بر منابع انسانی خود می‌تواند اقتصاد پویا و پایا بسازد/ دولتی‌سازی مهم‌ترین آفت در مسیر توسعه علم و آموزش است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تکیه این دانشگاه به منابع انسانی است، چراکه منابع انسانی مستعد و توانمند می‌تواند یک اقتصاد پویا و پایا بسازد، نه اقتصاد شهریه‌محور.
کد خبر : 487137
637240544706191770.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی به مناسبت بزرگداشت روز معلم در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی که عصر روز شنبه ۱۳ اردیبهشت برگزار شد، با گرامیداشت روز معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری، گفت: هدف از برگزاری این نشست که به‌دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی با حضور جمعی از اساتید منتخب برگزار شده، عرض ادب و احترام به مقام معلم و اساتید دانشگاه است.
وی با اشاره به توجه و اهمیت ویژه مقام معظم رهبری به موضوع علم آموزی و هدایت علمی در کشور، خاطرنشان کرد: اگر دوره‌های تاریخی ایران را مرور کنیم، به گواه تاریخ‌شناسان و اهل تاریخ، مقام معظم رهبری بیشترین مطالب را درباره اهمیت علم و هدایت علمی داشته‌اند و افتخار ماست که در دوره‌ای زندگی می کنیم که رهبر ما بیشترین توجه را به موضوع‌های علمی دارند و دانشگاه را مرکز مهمی برای تقویت قوه عاقله کشور می‌دانند و نقش بی‌نظیری برای اساتید قائل هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر می‌خواهیم زمام امور و اداره کشور به‌نحو صحیح باشد، اساتید و دانشگاهیان باید قوه عاقله کسانی که می‌خواهند در کشور، دولت‌ها را در دست بگیرند و حتی در زندگی شخصی خود نقش‌آفرینی کنند، قوت بگیرد و این وظیفه دانشگاه و اساتید است.
دکتر طهرانچی فرهنگ، اقتصاد، علم و فناوری را سه مؤلفه اقتدار کشور از منظر مقام معظم رهبری دانست و افزود: اگر نگاه خرد داشته باشیم، دانشگاه هم درگیر این سه مؤلفه است و فرهنگ، اقتصاد، علم و فناوری در هم تنیده است، به‌طوری که نمی‌توان فرهنگ را از نظام تربیتی جدا کرد، همانطور که مقام معظم رهبری فضای تنفسی ما را فرهنگ می‌دانند.
وی با اشاره به محیط‌های تأثیرگذار بر فرهنگ جوانان، گفت: فضای فرهنگی دانشجویان متأثر از جمعیت دانشجویی و رفتار اساتید در کلاس‌هاست و علاوه‌بر آن، فضاهای مجازی، فضای فرهنگی ما را به‌صورت هدفمند و جهت‌دار در دست گرفته است، به‌طوری‌که اگر احساس کند کسی می‌خواهد خلاف طراحی آن‌ها حرکت کند، برای او محدودیت‌های شدیدی اعمال می‌کند، بنابراین فضای مجازی یک فضای مهندسی شده و کاملاً جهت‌دار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: در محیط فرهنگی و تربیتی، مدیران دانشگاهی، اساتید و معلمان، کارمندان و دانشجویان به‌عنوان مؤلفه‌های دانشگاهی در مقوله فرهنگ مؤثر هستند، به‌طوری‌که در این مقوله حتی در نحوه پاسخ دادن و تقسیم نگاه اساتید، رفتار و طرز برخورد آن‌ها بر دانشجویان و دانش‌آموزان تأثیرگذار است.
دکتر طهرانچی با اشاره به ورود دانشگاه به کشور، یادآور شد: دانشگاه در سال ۱۳۱۳ به‌عنوان یک صنعت وارد کشور شد، همانطور که شبکه‌های مجازی هم به‌عنوان یک بستر فضای مجازی وارد زندگی مردم شد، اما موضوع مشترک این دو جهت‌گیری آن‌هاست که به هیچ وجه خنثی نیست و تا جایی که کارکرد آن‌ها متناسب با طراحی اولیه باشد، طراحان آن مشکلی با کارکرد آن ندارند، اما اگر بخواهند تحول‌آفرینی کنند، مورد هجمه شدید قرار می‌گیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه پرورش قوه عاقله کشور بدون توجه به فرهنگ و هویت‌بخشی، محقق نمی‌شود، اظهار کرد: دانشگاه برای پرورش قوه عاقله در امور کشور نیاز به هویت‌بخشی، تربیت معنوی، رشد استعدادها، قدرت انتقاد و نظریه‌پردازی دارد که باید در کنار علم و فناوری به آن توجه شود.
وی با اشاره به الزامات شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، گفت: تمدن اسلامی در قرن دوم همزمان با نهضت ترجمه آغاز شد و زمانی که کتب یونانیان به عربی ترجمه شد، فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در کنار مرزهای دانش تمدن اسلامی را شکل داد و اکنون نیز اگر می‌خواهیم دوباره به تمدن نوین اسلامی برسیم، باید در لبه مرزهای دانش غرب قرار بگیریم و با استعانت و تبعیت از قرآن و مباحث اهل بیت، تمدن نوین اسلامی را به وجود بیاوریم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد در دانشگاه، گفت: اقتصاد دانشگاه به‌عنوان یک رکن جدی مطرح است که باعث ارتقای کرامت اعضای هیئت علمی و معلمان می‌شود و اعتقاد ما این است که نظام معلمی و استادی که شغل انبیاء است باید اقتصاد مناسبی پیدا کند و دغدغه مدیران، معیشت و حفظ شأن معلمان و اساتید باشد.
دکتر طهرانچی دولتی‌سازی را مهم‌ترین آفت در مسیر توسعه علم و آموزش دانست و تصریح کرد: اگر آموزش و پرورش به نقطه بن‌بست رسیده، به دلیل دولتی‌سازی مطلق است که در این مجموعه وجود دارد و آموزش عالی کشور ما نیز این مسیر را دنبال می‌کند، چراکه نظام آموزشی ما ۸۰ سال است درگیر فرهنگ دولتی‌سازی است، اما دانشگاه آزاد اسلامی یک ویژگی منحصر‌به‌فرد دارد که به هیچ عنوان به بودجه دولت وابسته نیست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: البته ما خود را مجاز به هرگونه درآمدزایی نمی‌دانیم، بلکه معتقدیم که دانشگاه باید به‌دنبال اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری و دانش‌بنیان باشد و با این اقتصاد می‌توانیم یک حرکت جدی در دانشگاه داشته باشیم.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تکیه دانشگاه آزاد اسلامی به منابع انسانی خود است، چراوه منابع انسانی مستعد و توانمند دانشگاه می‌تواند یک اقتصاد پویا و پایا بسازد، نه اقتصاد شهریه محور. ان‌شاءالله با تکیه بر اندیشه‌های اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و گروه‌های فکری، تحولاتی را در دانشگاه آزاد اسلامی رقم خواهیم زد که کارکنان بخش‌های آموزش عالی دولتی خود را با دانشگاه آزاد اسلامی مقایسه کنند.
در ابتدای این مراسم نیز سیدیعقوب زراعت‌کیش، عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات درباره «نسبت جهش تولید و دانشگاه آزاد اسلامی»، فرزانه یوسف‌قنبری، عضو هیئت علمی واحد دزفول درباره «نقش شعر، ادبیات و هنر در تعمیق آموزه‌های فرهنگی»، علیرضا رضایی، عضو هیئت علمی واحد همدان پیرامون «دیپلماسی علمی و تشکل‌های استادی»، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن خیری، عضو هیئت علمی واحد اراک درباره «فرصت‌های ارتقای تعامل با اساتید»، طاهره زرنگار، عضو هیئت علمی واحد پرند درباره «رسالت تشکل‌های استادی در دانشگاه آزاد اسلامی»، امان‌الله پیشوا، عضو هیئت علمی واحد تهران مرکزی پیرامون «بررسی وضعیت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی»، عاصمه قاسمی، عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات درباره «جایگاه استاد در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» و جواد علمائی، عضو هیئت علمی واحد تهران جنوب به بیان سخنانی پرداختند.
حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز با تفسیر آیاتی از سوره زمر به بیان جایگاه معلمی پرداخت.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
روح اله
France
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
۰
لطفا شعور مخاطبین خود را اینقدر دست کم نگیرید. دانشگاه آازد با این نوع مدیریت نشون داده که هیچ اعتمادی به منابع انسانی خودش نداره
قالیشویی ادیب