دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1399 - 14:24
در گزارش آنا بخوانید؛

«آب‌مغناطیس خورشیدی» چگونه ساخته شد؟/ دستیابی به خصوصیات فیزیکی بتن در چگالی میدان‌های مغناطیسی

عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج با ساخت دستگاه «آب‌مغناطیس خورشیدی» به خصوصیات فیزیکی بتن در چگالی میدان‌های مغناطیسی مختلف دست یافته است.
کد خبر : 487030
26a4986d-e54d-4564-b0e7-7881a5e824fd.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - احسان عربی مفرد؛ نخستین طرح برون‌دانشگاهی در تاریخ فعالیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج به‌تازگی به ثمر نشست و «دستگاه آب‌مغناطیسی خورشیدی» به‌منظور تهیه بتن برای اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان ساخته  و رونمایی شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهنوج در مراسم رونمایی از این طرح با تأکید بر اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار کرد که فناوری مبنای اقتصاد روز دنیاست که توسط دانشگاه‌های کارآفرین تحقق می‌یابد.


روح‌الله چراغپور افزود: «واحد کهنوج توانسته در این مسیر گام‌های بلندی بردارد و در سال جهش تولید استراتژی این دانشگاه برای تقویت و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و اجرای طرح‌های برون‌دانشگاهی به‌منظور کمک و پشتیبانی از تولید ملی و حل مشکلات منطقه‌ای و کسب درآمدهای غیر‌شهریه‌ای خواهد بود.»


وی بیان کرد: «با توجه به توانمندی اعضای هیئت علمی و ظرفیت سخت‌‌افزاری و نرم‌افزاری واحد کهنوج به‌عنوان مرکز علمی مؤثر و پیشگام در جنوب استان کرمان و ارتباط مؤثر بین دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی، تلاش زیادی که در راستای جلب اعتماد صنایع و دستگاه‌های اجرایی به دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری فی‌مابین صورت گرفته بود به نتیجه رسید و اواخر سال ۹۸، سه قرارداد برون‌دانشگاهی با ارزش یک میلیارد ریال منعقد شد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کهنوج ادامه داد: در این راستا دستگاه آب‌مغناطیس خورشیدی  به‌عنوان نخستین پروژه برون‌دانشگاهی واحد کهنوج  با اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان به همت پژوهشگران گروه برق این واحد دانشگاهی در شرکت «یکتا کیا تلاشگر آیریانا» از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد این واحد دانشگاهی ساخته و مورد  بهره‌برداری قرار گرفت.


بیشتر بخوانید:


قرارداد طرح برون‌دانشگاهی ساخت دستگاه آب مغناطیسی خورشیدی منعقد شد


«دستگاه آب مغناطیسی خورشیدی» ساخته شد


خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت ساخت و رونمایی دستگاه آب‌مغناطیس خورشیدی به‌عنوان نخستین پروژه برون‌دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج به همت پژوهشگران گروه برق این واحد دانشگاهی با مهدی مظفری‌لقا عضو هیئت علمی گروه برق واحد کهنوج و مدیرعامل شرکت «یکتا کیا تلاشگر آیریانا» واحد فناور مستقر در مرکز رشد این دانشگاه درباره جزئیات بیشتری از مشخصات و کارایی این محصول فناورانه (از ساخت تا رونمایی) و نحوه ساخت آن گفتگو کرده است.


مظفری‌لقا درباره ایده و طرح اولیه این دستگاه تا مرحله ساخت می‌گوید: «ایده باید نیازی از صنعت را برطرف کند و اختراع متناسب با نیازهای صنعت باشد و اگر نباشد، ارزش واقعی را ندارد. این موضوع، علت اصلی ایجاد انگیزه در همه اختراعات و طرح‌های بنده است.»


وی می‌افزاید: «از زمانی که در حوزه تولید محصولات دانش‌بنیان ورود کردم، به‌دنبال شناسایی نیازها به‌ویژه از نوع صنعتی هستم. درباره لحظه جرقه ایده طرح آب‌‌مغناطیس هم خاطرم هست روزی در یک برنامه تلویزیون اثرات میدان مغناطیسی بر رشد گیاه را دیدم.»



مظفری‌لقا مؤلفه‌های کلیدی موفقیت خود در ساخت دستگاه آب‌مغناطیس را سه عامل شناسایی صحیح نیاز صنعت، تیم‌سازی صحیح و اجرای صحیح تبدیل ایده به محصول نهایی می‌داند.



این مخترع جوان ادامه می‌دهد: «از آن لحظه به فکر تأثیر اثرات میدان مغناطیسی بر روی بتن رفتم و پس از مطالعه چند مقاله و مکاتبه با اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان، توانستم این طرح را بنویسم. سپس با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج مراحل انعقاد قرارداد انجام شد.»


مدیرعامل شرکت «یکتا کیا تلاشگر آیریانا» درباره کارایی دستگاه آب‌مغناطیس و کاربردهای آن اظهار می‌کند: «ازجمله کارایی‌های این دستگاه، تهیه بتن، تهیه آب‌مغناطیس توسط سیستم خورشیدی سیار، دستیابی به خصوصیات فیزیکی بتن در چگالی میدان‌های مغناطیسی مختلف است.»


مظفری‌لقا با بیان اینکه دستگاه آب‌مغناطیس قابل ارتقاست، خاطرنشان می‌کند: «در نمونه ساخته‌شده فعلی از صفحه خورشیدی در قسمت فوقانی به‌منظر تولید انرژی الکتریکی از انرژی تابشی خورشید برای ذخیره‌سازی در باتری استفاده شده است.»


وی می‌افزاید: «بخش داخلی دستگاه از جنس فلز است که سیم‌پیچی‌های مگنت بر روی آن سوار است. در دو طرف این قالب پلی‌اتیلنی، دو عدد واسطه رزوه‌ای برنجی با قابلیت اتصال ورودی و خروجی لوله برای عبور آب دارد. در این دستگاه یک بورد الکترونیکی هوشمند هم برای کنترل و مدیریت انرژی استفاده شده است.»


پیگیر تجاری‌سازی و تولید انبوه دستگاه در کشور هستیم


عضو هیئت علمی گروه برق واحد کهنوج در پاسخ به این پرسش که آیا این دستگاه قابلیت تولید انبوه در این مرحله را دارد؟ به آنا گفت: «بله. ان‌شاءالله با همکاری اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان و حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج پیگیر تجاری‌سازی و تولید انبوه این دستگاه در کشور هستیم.»


مظفری‌لقا سهم دانشگاه در طراحی و حمایت از این طرح چقدر بوده است؟ بیان می‌کند: «با نگاهی بر سیر تاریخی توسعه در کشورهای پیشرفته درمی‌یابیم که توسعه صنعت مبتنی بر علم و نوآوری است. هیچ کشوری در پیمودن سریع مسیر توسعه صنعتی موفق نخواهد بود؛ مگر از طریق ارتباط مستقیم و پایدار با دانشگاه‌ها.»


مدیرعامل شرکت «یکتا کیا تلاشگر آیریانا» خاطرنشان می‌کند: «در طرح آب‌مغناطیس، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج در مسیر تحقق دانشگاه کارآفرین گام‌های خوبی برداشت و بنده را در زمینه انعقاد قرارداد و ساخت حمایت کرد.»


 وی مؤلفه‌های کلیدی موفقیت خود در این طرح را سه عامل شناسایی صحیح نیاز صنعت، تیم‌سازی صحیح و اجرای صحیح تبدیل ایده به محصول نهایی بر‌می‌شمرد.


مظفری‌لقا در توصیه‌‌ای به مخترعان و محققان جوان می‌‌گوید: «بهترین توصیه به مخترعان و محققان، اعتماد به خود در راه‌اندازی و اجرایی‌سازی ایده خلق‌شده است. موانع و مشکلات وجود دارند؛ اما تنها محدودیت پیش رو، عدم جاه‌طلبی است که آن را هم خودتان ممکن است تحمیل کنید. به‌طور خلاصه؛ اگر ایده‌ای خلق کردید به موفقیت آن ایمان داشته باشید، بدانید که هیچ‌گاه از این تجربه خسته نخواهید شد.»


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب