دیپلماسی وزارت امور خارجه ویدئوکنفرانسی دنبال میشود/ آنلاین از تهران تا قلب اروپا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، بهدنبال شیوع کروناویروس در کشورمان و با دستور کمیته ملی مبارزه با کرونا که بر لزوم لغو هرگونه نشستی تأکید کرده است، جلسات و همایشهای داخلی و خارجی جای خود را به برگزاری نشستهای ویدئوکنفرانسی داده؛ موضوعی که سبک جدیدی از برگزاری کنفرانسها و نشستهای تخصصی را در میان شخصیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی کشورمان به وجود آورده و باعث رونق بیش از پیش اینگونه جلسات در فضای مجازی شده است.
بیشتر بخوانید :
مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس برگزار شد
موج برگزاری نشستهای ویدئوکنفرانسی
نکته قابل توجه اینگونه جلسات که از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان بهطور جدی و با کیفیت زیادی برگزار میشود، این است که دیگر محدودیتهای جغرافیایی وجود ندارد و وزارت امور خارجه بهعنوان سکاندار دیپلماسی خارجی کشور میتواند با استفاده از ظرفیتهای موجود در فضای مجازی و البته استحکام بخشیدن به زیرساختهای شبکههای دیجیتال داخلی از سوی وزارت ارتباطات، کنفرانسهایی با حضور شخصیتهای برجسته بینالمللی برگزار کند.
بهعنوان نمونه در نشست ویدئوکنفرانسی مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه تحولات سریع و گسترده افغانستان همسو با تحرکات دیپلماتیک وزارت امور خارجه ازجمله تماس محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات افغان و همچنین وزیران امورخارجه منطقه بررسی شد.
در این نشست علاوه بر نمایندگان ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در امور افغانستان، نمایندگان ویژه و مقامات و کارشناسان ارشد کشورهایی مانند نروژ، آلمان، آمریکا، ازبکستان، افغانستان، هند، پاکستان، روسیه، بلژیک و فرانسه شرکت کردند.
آخرین وضعیت مذاکرات میان طالبان و دولت افغانستان، سناریوهای محتمل در زمینه آینده دولت افغانستان، ترتیبات شرکت در قدرت از سوی مقامات سیاسی این کشور و همچنین چالشهای ملی، منطقهای، بینالمللی و نیز تبعات نامطلوب نادیده گرفتن دستاوردهای مردم افغانستان در قریب به دو دهه گذشته، مبانی و چارچوبهای دموکراتیک مندرج در قانون اساسی افغانستان ازجمله مواردی بود که بررسی و تبادل نظر شد.
نشست ویدئوکنفرانسی وزارت امور خارجه
وزارت امور خارجه از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و تاکنون سه جلسه از جلسات هفتگی سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شده است.
علاوه بر این فضای مجازی بستر مناسبی را برای دیپلماتهای کشورمان به وجود آمده است تا در زمانی که نمیتوان از لحاظ جغرافیایی بسیاری از شخصیتها و اندیشمندان منطقهای و بینالمللی را برای برگزاری نشستهای تخصصی دور هم جمع کرد، بتوان با استفاده از این ظرفیت و با توجه به شیوع کرونا در منطقه و جهان نشستها را با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی با کیفیت بیشتر برگزار کرد.
دیپلماسی فعال فرهنگی
بخش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف همزمان با شیوع کرونا از بستر اینترنت و فضای مجازی برای انتشار فعالیتهای خود استفاده میکند. رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان ازجمله بخشهای فعال سیاست خارجی است که در این مدت توانسته است بهخوبی از این ظرفیت سود جوید.
عباس خامهیار، رایزن فرهنگی کشورمان در بیروت در سایه تحولات جهان پس از پاندمی کرونا تاکنون دو نشست تخصصی از مجموعه نشستهای فکری «جدالهای کرونایی» را برگزار کرده است و روز جمعه سومین نشست خود را با عنوان «کرونا؛ مناقشههای رهایی» برگزار میکند.
فضای مجازی بستر مناسبی را برای دیپلماتهای کشورمان به وجود آمده است تا در زمانی که نمیتوان از لحاظ جغرافیایی بسیاری از شخصیتها و اندیشمندان منطقهای و بینالمللی را برای برگزاری نشستهای تخصصی دور هم جمع کرد.
همگرایی فکری درباره مفهوم نجات و انتظار پس از پیامدهای اپیدمی کرونا برای انسان و جامعه ازجمله موضوعاتی است که در این نشست بررسی میشود.
در مجموع این نشستها تاکنون سخنرانها و اندیشمندان مطرحی همچون شیخ «محمد سعید نعمانی»، پژوهشگر اسلامی، «مارتئوفيلوس جورج صليبا»، کاردینال سریان ارتودکس در منطقه جبل لبنان و طرابلس، شیخ «احمد قیس»، رئیس مركز علمی مطالعات و پژوهشهای قرآنی بیروت، شيخ «تاجالدين الهلالی»، مفتی سابق استراليا و نيوزيلند، «سید جعفر فضلالله»، روحانی شیعی لبنان، کشیش «عبدو ابوکسم» رئیس مرکز کاتولیکی رسانه در لبنان و شیخ «محمد توفیق البوطی» رئیس اتحادیه علمای شام حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند.
همچنین حسین دیوسالار، رایزن فرهنگی ایران در ژاپن از فرصت موجود و همزمان با حلول ماه مبارک رمضان در راستای برگزاری جلسات فرهنگی و دعا در سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو گام برداشته است و تولیدات این بخش از رایزنی فرهنگی ايران در فضای مجازی قابل استفاده و در دسترس نهتنها ایرانیهای مقیم ژاپن بلکه ایرانیان سایر نقاط جهان قرار دارد.
در حوزه ملی نیز نشست علمی تخصصی «روز ملی خلیج فارس و بررسی تبعات حضور آمریکا در این منطقه» با حضور اساتید و کارشناسانی از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش و دانشگاه تربیت مدرس در مرکز همایشهای شهید فلاحی دافوس ارتش برگزار شد.
نشست تخصصی روز ملی خلیج فارس
در این نشست کارشناسان حوزه روابط بینالملل همچون امیر سرتیپ حسین ولیوند زمانی، فرمانده دافوس ارتش، امیر سرتیپ محمد اکرمینیا، معاون سیاسی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و دیاکو حسینی، مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری به صورت ویدئوکنفرانس به بررسی ابعاد و تبعات مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی-دفاعی حضور آمریکا در منطقه خلیج فارس پرداختند و بر لزوم توسعه همکاریهای منطقهای میان کشورهای حوزه خلیج فارس تأکید کردند.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/