دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 ارديبهشت 1399 - 11:44

پادتن کرونا در پلاسمای افراد مبتلا به این ویروس وجود دارد

استاد تمام دانشگاه بقیه الله گفت: در مورد پلاسما درمانی یک منطق وجود دارد؛ در پلاسمای فردی که بهبود پیدا کرده است، پادتن کرونا وجود دارد و این پادتن، حداقل در فردی که بیماری در او فعال است می‌تواند ویروس را از بین ببرد.
کد خبر : 485387
57906675.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از رادیو گفتگو، رضا ملک زاده در آغاز با بیان اینکه پژوهش های مفصلی در سطح جهان در رابطه با درمان ویروس کرونا در حال انجام است، گفت: در ایران نیز خوشبختانه جامعه محققین پزشکی نیز پاسخ محکمی به این اپیدمی داده‌اند و نزدیک به یک هزار طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف این بیماری در دست اجرا است. بیش از 70 مورد از این طرح ها، روش های مختلف درمانی و ترکیبات گوناگون دارویی برای معالجه کووید 19 است که یکی از این روش ها پلاسما درمانی است.


وی با تصریح بر اینکه در حال نزدیک شدن به یک روش درمان نسبتا مؤثری هستیم، اظهار کرد: امیدوار هستیم پس از اطمینان مطالعات در چند روز آینده، بتوانیم داروی جدید را اعلام و تولید کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله در خصوص پلاسما درمانی نیز توضیح داد و بیان کرد: ترجیح می دهیم ابتدا درمان های دارویی که ساده و مؤثر باشد روی بیماران انجام دهیم و در مواردی که داروها جواب نمی دهند، پلاسما درمانی نیز قطعاً کمک کننده خواهد بود. در ایران تیم سازمان انتقال خون در مورد پلاسما درمانی اقدامات و تحقیقات خیلی خوبی انجام داده‌اند و امیدوار هستیم در آینده پلاسما درمانی یکی از روش های درمانی برای بیمارانی که به دارو جواب نمی دهند، باشد.
وی اضافه کرد: دارویی که مربوط به ابولا است تاکنون اثرات خوبی در درمان کرونا داشته است و این دارو هم در دنیا و هم در ایران جواب داده است اما همچنان باید مطالعاتی که به صورت خیلی دقیق انجام می شود، تکمیل شود تا بتوانیم درمان قطعی برای این بیماری معرفی کنیم.
ابوالقاسمی در ادامه با بیان اینکه تحقیقات تنها راه پاسخ دادن به سؤالات در خصوص ویروس ناشناخته کرونا است، عنوان کرد: تحقیقات نیاز به تسهیل در امور دارد و در خصوص کرونا و در هنگام شیوع این اپیدمی، این مهم انجام شد. به عنوان مثال مجوزهای کار تحقیقاتی که روی پلاسما برای درمان کرونا انجام دادیم، بیشتر از دو یا سه روز به طول نینجامید درحالی‌که به صورت عادی زمان بسیار بیشتری طول می کشید.
وی درباره تغییرات علایم بیماری در بعضی از بیماران اظهار داشت: کماکان همه علائمی که در بیماران مبتلا به کرونا رویت می شود همان هایی هستد که از قبل می شناختیم؛ در واقع شایع ترین علایم سرفه، تنگی تنفس و تب نه چندان بالا هستند اما به مرور زمان علایم بیشتری مانند اختلال بویایی و دردهای عضلانی نمایان شد. دردهای عضلانی در برخی از بیماران حتی چندین روز قبل از علایم اصلی بروز پیدا می کند.
استاد تمام دانشگاه بقیه الله تصریح کرد: صحبت درباره جهش ویروس کرونا اشتباه است بلکه این ویروس همانی است که در شروع وجود داشت و فقط به مرور زمان علایم بیشتر خودنمایی می کند که علایم گوارشی نیز از همین موارد است.
ابوالقاسمی در ادامه به موضوع پلاسما درمانی اشاره کرد و بیان داشت: همه درمان ها در مرحله تحقیق است و هیچ‌کس نمی تواند به صورت قاطع درباره اثرات یک شیوه درمانی صحبت کند. البته در مورد پلاسما درمانی یک منطق وجود دارد؛ در پلاسمای فردی که بهبود پیدا کرده است، پادتن بیماری وجود دارد و این پادتن، حداقل در فردی که بیماری در او فعال است می تواند ویروس را از بین ببرد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب