دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1399 - 09:29
سازمان ملل متحد:

وضعیت اقلیت روهینگیا نگران‌کننده است

سازمان ملل متحد از شرایط سخت اقلیت روهینگیا که دست به مهاجرت دریایی به کشورهای جنوب شرق آسیا زده‌اند، به‌شدت ابراز نگرانی کرد.
کد خبر : 485221
1.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سازمان ملل متحد از خطرهای پیش‌روی اقلیت روهینگیا که دست به مهاجرت دریایی به کشورهای جنوب شرق آسیا زده‌اند، به‌شدت ابراز نگرانی کرد.


کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نسبت به آنچه «خطر‌های جدی فوری» برای مهاجران روهینگیایی سوار بر قایق‌ها در خلیج بنگال و دریای آندامان خوانده به‌شدت ابراز نگرانی کرده و از کشورهای جنوب شرقی آسیا خواسته است که از بستن درهای پناهندگی به روی آن‌ها خودداری کنند.


به گفته گروه‌های حقوق بشر ، چندین قایق ماهیگیری حامل صدها نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا که آن‌ها را روهینگیا می‌نامند به‌تازگی در پی رد شدن درخواست پناهندگی‌اشان در مالزی راه بنگلادش را در پیش گرفته‌اند..


این در حالی است که گارد ساحلی بنگلادش هفته گذشته از پهلو گرفتن یک قایق حامل نزدیک به ۴۰۰ روهینگیایی درمانده و گرسنه پس از هفته‌ها سرگردانی به روی دریا میان تایلند و مالزی خبر داده بود. بازماندگان این سفر طولانی گفته بودند دست‌کم ده‌ها تن از مهاجران به دلیل ضعف شدید و ناتوانی جسمی جان خود را از دست داده‌اند.


ایندریکا راتویت، مدیر دفتر منطقه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آسیا و اقیانوس آرام از کشورهای جنوب شرق آسیا خواسته است برای جلوگیری از بروز یک بحران انسانی بیشترین همکاری و مسئولیت را از خود نشان دهند.


این مسئول نهاد زیرمجموعه سازمان ملل متحد در ادامه می‌گوید: گزارش‌های رسیده از وضعیت پناهجویان روهینگایی که به روی آب‌‌ها سرگردان شده‌اند ما را به‌شدت نسبت به قریب‌الوقوع بودن خطرهای جدی پیش روی مردان،‌ زنان و کودکان سوار بر قایق‌ها که امکان تخلیه مسافران در سواحل برخی کشورها را ندارند،‌ نگران کرده‌ است.


مدیر دفتر منطقه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در آسیا و اقیانوس آرام همچنین یادآور شد: «درست است که شرایط بحرانی ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ همه کشورها بایست به‌خوبی مرزهای خود را مدیریت کنند اما این اقدام نباید منجر به بستن راه‌ پناهندگی به روی افراد مستأصل و بازگرداندن آن‌ها به موقعیت‌های خطرناک شود.»


گروه‌های حقوق بشر همچنین نگرانند که محدودیت‌های اعمال شده برای جلوگیری از شیوع ویروس در جنوب شرقی آسیا به تکرار بحران سال ۲۰۱۵ مجر شود که طی آن امتناع پذیرش پناهجویان روهینگیایی از سوی تایلند باعث شد تا قاچاقچیان انسان آن‌ها را به روی آب‌های متلاطم دریا رها کنند.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب