دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1399 - 12:05
رئیس سازمان غذا و دارو:

هیچ دارو و واکسنی در دنیا برای درمان کرونا معرفی نشده است

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هیچ دارو و واکسنی در دنیا برای درمان کرونا تأیید و معرفی نشده است.
کد خبر : 484114
شانه ساز.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا شانه‌ساز در ارتباط ویدئو کنفرانس که پیش از ظهر امروز با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد: پلاسمادرمانی روشی است که در دنیا مورد تأیید قرار گرفته است و توصیه‌های لازم برای جلوگیری از انتقال آلودگی رعایت شده است و در کنار نظارتی که انجام می‌دهیم وظیفه خود می‌دانیم به سازمان انتقال خون کمک کنیم.


شانه‌ساز در ارتباط با اثربخشی داروی فاویپیراویر در درمان کرونا گفت: هیچ کشوری هنوز اثربخشی داروی فاویپیراویر بر درمان بیماری کرونا اثبات نشده و در کشور ما به موازات آزمایشات بالینی فرآیند تولید شروع شده است.


رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این دارو برای درمان آنفلوانزا نیز تولید می‌شود و برای فرآیند مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گرفته است.


وی در ارتباط با بحث معرفی درمان قطعی برای درمان کرونا گفت: هیچ دارو و واکسنی در دنیا برای درمان کرونا معرفی نشده است و برخی مباحث مطرح شده در فضای مجازی غیراخلاقی است.


شانه‌ساز درباره افزایش قیمت دارو در سال جاری عنوان کرد: قیمت‌گذاری دارو افزایش قیمت دارو پایین‌تر از نیاز و تورمی بوده که رسماً اعلام شده است. امسال هم برنامه داریم تا جایی که امکان دارد افزایش قیمت نداشته باشیم مگر این‌که برخی موارد از جمله مواد اولیه افزایش قیمت داشته باشند.


وی افزود: مشکل خاصی برای تأمین ماسک و تجهیزات در مراکز درمانی وجود ندارد. در زمینه تولید لباس ایزوله نیز افتخار ملی در کشور رخ داده است و تأمین ماسک سه لایه به نسبت روزهای اول 25 برابر افزایش یافته است.


رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در صنایعی که به ماسک نیاز دارند نیازشان از طریق واردات تأمین شد و ممکن است قیمت‌ها بالاتر از قیمت مصوب تولید داخل باشد.


شانه‌ساز با بیان این‌که صنعت داروی ما آمادگی کافی برای تولید داروهای مورد نیاز درمان کرونا را دارد، گفت: برخی از شرکت‌ها اعلام آمادگی کردند تا مواد مؤثره این داروها را تولید کنند. در کشور مشکلی از این بابت وجود ندارد و این داروها در داخل کشور تولید می‌شود.


وی در ادامه به وضعیت تولید ماسک در کشور اشاره کرد و گفت: قبل از بحران کرونا بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار ماسک سه لایه در کشور تولید می‌شد که با بروز بحران کرونا این عدد به حدود ۱.۵ میلیون رسید و به‌دنبال آن با ورود ستاد اجرایی فرمان امام، این ظرفیت به ۲.۸ میلیون ماسک سه لایه رسیده است.


رئیس سازمان غذا و دارو در ارتباط با تولید ماسک‌های فیلتردار عنوان کرد: قبل از بحران کرونا روزانه ۵ هزار عدد ماسک فیلتردار تولید می‌کردیم که در حال حاضر این ظرفیت تولید به چند برابر رسیده است.


شانه‌ساز درباره وضعیت تست‌های بالینی دستگاه ویروس‌یاب گفت: مدارک و مستنداتی به ما ارائه شده است که نتایج پس از آزمایشات بالینی ارائه خواهد شد و مجوز صادر می‌شود اما این موضوع در حال بررسی است.


وی درباره پرسنل داروخانه‌ها و داروسازان بیان کرد: پرسنل داروخانه‌ها و داروسازان از ساعت‌های اولیه در مواجهه با بیماران بودند و جایی از این افراد صحبت نشد. داروخانه‌ها هر چه داشتند را عرضه کرده‌اند و بسیاری از داروخانه‌ها حتی بدون مطالبه سود، کار خود را ادامه دادند. تعدادی از پرسنل داروخانه‌ها به ویروس کرونا مبتلا شده و تعدادی فوت کرده‌اند.


رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: نامه‌ای از انجمن داروسازان داشتم که از این بابت گلایه داشتند که چرا از تلاش داروخانه‌ها نامی برده نشده است. بیش از ۹۵ درصد داروخانه‌ها دچار مشکل افت گردش اقتصادی شده‌اند. این در حالی بود که داروخانه‌ها مکلف شده بودند در ایام تعطیلات هم خدمات بدهند.


وی ادامه داد: هزینه داروخانه‌ها در این ایام سر جای خود بود، اما درآمد چندانی نداشتند و خوب است که سازمان مالیات و بانک‌ها به این موضوع هم توجه کرده و از داروخانه‌ها حمایت شود.


معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره کیت‌های تشخیصی و واردات آن بیان کرد: در زمینه کرونا بازار اقتصادی بزرگی برای محصولاتی مثل کیت‌ها شکل گرفته است. سیاست ما حمایت از تولید داخل است و به محض این‌که تولیدکننده داخلی بتواند از نظر دقت و کیفیت خود را ثابت کند، برنامه تامین کیت روی استفاده از تولید داخل خواهد بود.


وی افزود: در مورد کیت‌های رپید هم هنوز دقت عمل در پاسخگویی توسط کمیته علمی کرونا تأیید نشده است. در حال حاضر در اروپا هم مشکل کیت وجود دارد و از چین وارد می‌کند. به مرور با تولید داخلی کیت، از هر نوع واردات در این زمینه بی‌نیاز می‌شویم.


شانه‌ساز در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره واردات داروهای مرتبط با کرونا، گفت: در حال حاضر دیگر واردات دارو در این زمینه نداریم و آنچه به صورت موردی وارد می‌شود، ‌سفارشاتی است که در بهمن و اسفند ماه ارائه شده بود. خوشبختانه در حال حاضر تمام اقلامی که مورد نیاز است در داخل قابلیت تولیدشان را داریم و می‌توانیم تولید کنیم که ناشی از توانمندی ماست، اما تأکید می‌کنم که هنوز هیچ درمان دارویی شناخته شده و تأیید شده‌ای برای کرونا در دنیا نداریم که بخواهیم خودمان را وابسته به این بدانیم که یک داروی خاصی را نتوانیم تولید کنیم و باید وارد کنیم.


رئیس سازمان غذا و دارو درباره وجود داروی فاویپیراویر در ناصرخسرو بیان کرد: وقتی نیاز کاذب در بازار ایجاد می‌شود بسیاری از داروهای تقلبی و بدون اصالت هم در بازاری مثل ناصرخسرو عرضه می‌شود. گزارش‌های زیادی در این زمینه داریم و از این بابت متأسفیم که داروی تأیید نشده اولاً تجویز می‌شود و بعد به خاطر ایجاد نیاز کاذب و باور غلط، دارو را با قیمت بسیار بالا می‌فروشند و فکر می‌کنند این دارو معجزه می‌کند. در حالی‌که ممکن است داروی عرضه شده اصل نباشد.


وی افزود: همه ۲۰ هزار داروی وارد شده فاویپیراویر در کارآزمایی‌های بالینی قرار گرفته و اکنون هم نمونه تولید داخل در اختیار مراکزی قرار گرفته که این کارآزمایی بالینی را انجام می‌دهند.


شانه‌ساز گفت: قیمت مصوب ماسک اعلام شده است و ماسکی که عمدتاً در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار می‌گیرد رایگان است. یک و نیم میلیون ظرفیت تولید صنعتی را افزایش دادیم یک و سه دهم میلیون عدد نیز ستاد فرمان اجرایی امام در اختیار مراکز بهداشتی قرار می‌دهد، واردات بر اساس اسناد مستندی که ارائه می‌شود و توسط کارگروه مشترک تعزیرات حکومتی وزارت بهداشت بررسی می‌شود، نمونه وارداتی 3 الی 4 هزار تومان به فروش می‌رسد و قیمت متغیر دارد.


شانه‌ساز در خصوص ارز مصرفی در تأمین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: سال ۹۷ رقمی حدود ۳.۷ میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی با نسبت حدود ۶۰ به ۴۰ ارز مصرف شد. حدود ۶۰ درصد این ۳.۷ میلیارد دلار برای اقلام وارداتی مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۹۸ با برنامه‌ریزی و ورود وزیر بهداشت این عدد به حدود ۳ میلیارد دلار تقلیل پیدا کرد. کل نیاز ارزی ما به این عدد رسید و بیش از ۲۰ درصد در ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی صرفه جویی شد.


وی اذعان کرد: در سال ۹۸ حدود ۶۰ درصد ارز دریافتی به واردات مواد اولیه برای تولید داخل تخصیص پیدا کرد. این باعث شد هم دسترسی ما به دارو بیشتر شود و هم قیمت تمام شده دارو به صورت میانگین کمتر شود. از این محل توانستیم به اقتصاد ارزی کشور هم کمک کنیم. برنامه امسال ما این است که این کاهش را به ۲.۵ میلیارد دلار برسانیم. با اتکا به تولید داخل و توجه به تولید مواد اولیه در داخل کشور می‌توانیم با این ۲.۵ میلیارد دلار، هم دارو و هم تجهیزات پزشکی مورد نیاز را تأمین کنیم.


معاون وزیر بهداشت در پایان گفت: اگر تولید داخل جدی گرفته شود و اقلام وارداتی حذف شده و مصرف کنندگان هم به ما کمک کنند می‌توانیم با استفاده از منابع داخلی هم دسترسی دارو را افزایش بدهیم و هم قیمت دارو را برای مصرف کننده داخلی کم کنیم.


انتهای پیام/ 4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته