امتحانات پایان ترم احتمالاً حضوری برگزار میشود/ برگزاری ترم تابستان بهصورت مجازی
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر طهرانچی در گفتگویی با شبکه خبر در پاسخ به سؤالی مبنی بر تشریح اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی که از زمان تعطیلی دانشگاهها چه تعداد کلاس مجازی برگزار شده، اظهار کرد: ما خیلی با لغت تعطیلی دانشگاه موافق نیستیم. میگوییم تعطیل شدن فعالیتهای حضوری دانشگاه. چرا که دانشگاهها در این عرصه اساساً تعطیلپذیر نیستند.
وی افزود: از اسفند ماه آموزش مجازی را شروع کردیم، همه کلاسهای نظری را بر اساس دو سیستمی که در حقیقت سیستمهای قبلی دانشگاه بود و بیش از چند سال روی آن کار شده بود آغاز کردیم و توانستهایم در حد 90 درصد پوشش کلاسهایمان را داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به 130 هزار کلاس در ساعت، به صورت تجمعی در کل کشور برگزار کرده که این یک عدد بسیار بزرگ است که فائق آمدن بر مشکلات تکنولوژی و فناوری این تعداد کلاس برخط برای خود ما یک دستاورد بسیار خوبی بوده که البته با نقایصی هم همراه بوده که روز به روز در تلاش هستیم تا بهتر شود.
دکتر طهرانچی در پاسخ به این سؤال که چه تمهیداتی اندیشیده شده تا همه دانشجویان امکان شرکت در کلاسهای مجازی را داشته باشند، تصریح کرد: در این خصوص یکی از نکاتی که وجود داشت، راجع به هزینهها و حمایتهایی بود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید انجام میداد که در این زمینه با وزیر محترم صحبت شد و وعده دادند که از پایان هفته دانشجویان عزیز بتوانند این با اینترنت رایگان از کلاسها بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین مجموعه آموزش مجازی را با 10 هزار دانشجو در کشور دارا بود، آن مجموعه وارد کار شد و الان بیش از 400 هزار دانشجو به آن مجموعه به صورت مستقیم در کل کشور متصل هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سامانه دیگری را تحت عنوان «سامانه دان» که بر پایه موبایل بود و سامانهای است که بیش از چند سال در کشور زیرساختش کار شده بود و حداقل در یک سال اخیر هم دانشگاه با آن کار میکرد، آن را هم وارد عرصه کردیم و انشاءالله بهزودی پوشش تهران بر آن اساس خواهد بود که خود آن هم از دستاوردهایی است که بر اساس یک سامانه بومی گسترش پیدا کرده است.
امتحانات پایان ترم احتمالا حضوری برگزار میشود
دکتر طهرانچی افزود: در بعضی از استانها هم به صورت مستقل عمل کردیم. در استانهایی مانند خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان و بوشهر هم به صورت منطقهای عمل کردیم. حدود یک میلیون و 100 هزار دانشجو را در دروس نظری در آموزش مجازی تحت پوشش قرار دادهایم.
دکتر طهرانچی تاکید کرد: برای برگزاری امتحانات فعلاً بنا این است که حضوری باشد. ما داریم پیشبینی میکنیم که در یک دوره یک ماهه، به محض اینکه به ما اجازه دهند در تابستان به صورت حضوری کارگاهها و آزمایشگاهها را هم برگزار کنیم.
وی درخصوص نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم که به صورت مجازی برگزار میشود یا حضوری، عنوان کرد: یک نکتهای که در مواجهه با ویروس کرونا با آن روبرو هستیم، رخدادهای نامشخص است. مبنا بر این است که امتحانات حضوری باشد. البته من اینجا یک اشارهای کنم با توجه به اینکه زیرساخت کشور آماده این حجم کلاس در فضای مجازی نبود، و با قطع و وصلیهایی که در خصوصاً هفتههای آغازین در 16 فروردین به بعد عمدتاً مواجه بودیم، دیروز در جلسه هیئت رئیسه برای مواردی به دانشجویان اجازه دادهایم تا سه درس اگر چنانچه در بحث آموزش مجازی وضعیت مطلوب را نداشتند، ترم دیگر و در طول سال آینده به صورت رایگان از کلاسهای حضوری بهرهمند شوند و این امکان را داشته باشند که حتی نمرهاش را جایگزین کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای برگزاری امتحانات فعلاً بنا بر این است که حضوری باشد. ما داریم پیشبینی میکنیم که در یک دوره یک ماهه، به محض اینکه به ما اجازه دهند در تابستان به صورت حضوری کارگاهها و آزمایشگاهها را هم برگزار کنیم. راجع به آزمایشگاههای کارشناسی ارشد و تحقیقات دانشجویی هم یک بخشنامهای دادهایم، که با رعایت بحث فاصلهگذاری هوشمند عزیزان محقق ما در تحصیلات تکمیلی بتوانند در آزمایشگاهها حاضر باشند و آزمایشهایشان را انجام دهند.
دکتر طهرانچی بیان کرد: از اول اردیبهشت ماه عملیاتی شدنش شروع میشود. لازم هم نیست دانشجو به محصل تحصیل مراجعه کند. کافی است در همان شهری که زندگی میکند، همانجا به آن واحد دانشگاهی در آن شهر مراجعه کند، با هماهنگی تلفنی که با دانشگاه واحد خودش در هر شهر دیگری که هست، انجام میشود و فرد میتواند از آزمایشگاهی که در شهری محل زندگی خودش هست استفاده کند و نیاز به سفر هم ندارد.
وی افزود: از اول اردیبهشت ماه هم دفاع از پایاننامههای نیمهحضوری شروع میشود. دانشجوها در هر شهری که زندگی میکنند، به واحد آن شهر مراجعه میکنند. در سالنی که برای این کار در نظر گرفته شده، آنجا حاضر میشوند و به صورت مجازی اساتید حضور دارند و دانشجو دفاعش را انجام میدهد و این هم در همان سامانه دان هست و دفاعها هم از اول اردیبهشت انشاءالله جریانش را ادامه میدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که احتمال برگزاری حضوری کلاسها هم وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: اگر در خرداد ماه به ما فرصتی داده شود، هر چقدر فرصت داده شود ما از آن فرصت استفاده خواهیم کرد حتماً کلاسهای رفع اشکال حضوری برگزار خواهد شد. ما امیدواریم که دو تا چهار هفته کلاسها را به صورت حضوری بتوانیم به صورت مکمل کلاسهای مجازی داشته باشیم و بعد از آن امتحانات را برگزار کنیم.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تاکنون 6 هفته را از دست دادهایم و با این پیشبینی که تا 15 اردیبهشت آموزش مجازی ادامه خواهد داشت 8 هفته از کلاسها بهصورت مجازی برگزار شده و چهار هفته باقی مانده را اگر اجازه بدهند، دانشجویان باید در کلاسها حضوری حاضر شوند و آن چهار هفته را به صورت آموزش مکمل در نظر گرفتهایم.
وی افزود: ما مطابق تقویم آموزشی پیش میرویم و برنامهریزیها هم بر همان اساس است. ما پایبندیمان را به تقویم آموزشی داریم. علتش هم این است که خیلی از دانشجوها برای خودشان برنامهریزی کردهاند و شاید خیلی از دانشجوها سال پایانی تحصیلشان باشد و حداکثر با دو هفته اختلاف من فکر میکنم بتوانیم انشاءالله سال تحصیلی را به پایان برسانیم.
دکتر طهرانچی تاکید کرد: در سراسر دنیا دانشگاهها دارند به این شیوه عمل میکنند و بحمدالله در ایران اسلامی ما هم با توجه به زیرساختها و حرکت دانشگاهها در این زمینه عقب نماندهایم. یعنی آموزش مجازی چیزی نیست که فقط در کشور ما باشد و چیزی هم نیست که فقط در اینجا دانشجویان با آن مشکل داشته باشند. یک تغییر سبک آموزش است و امیدوارم این تغییر سبک آموزش با مهارت اساتید که روز به روز بیشتر میشود، با مهارت دانشجویان در کسب اطلاع که روز به روز بهتر میشود، بتوانیم آموزش خوبی را داشته باشیم.
دکتر طهرانچی گفت: ما برای ترم تابستانی مجازی هم فکر کردهایم. با توجه به کسب مهارتی که دانشگاه کرده، انشاءالله برای دانشجویانی که در برنامهریزیشان نیازمند این دوره هستند، برای آنها یک دوره آموزش مجازی خواهیم داشت.
برگزاری ترم تابستان به صورت مجازی
وی با بیان اینکه برگزاری حضوری یا مجازی امتحانات در اختیار دانشگاهها نیست، تصریح کرد: در حقیقت ما منتظر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و آنها هستند که بایستی در این مورد تصمیم بگیرند. البته پیشبینیهایی به ما دادهاند که ما با آن پیشبینیها آماده شدهایم ولی نتیجه قطعی را آنها اعلام میکنند و ما متناسب با قواعد و پروتکلهایی که ابلاغ میکنند، خودمان را هماهنگ میکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که با توجه به شرایط پیش آمده امسال به فکر ترم تابستانی نباید بود، گفت: ما برای ترم تابستانی مجازی هم فکر کردهایم. با توجه به کسب مهارتی که دانشگاه کرده، انشاءالله برای دانشجویانی که در برنامهریزیشان نیازمند این دوره هستند، برای آنها یک دوره آموزش مجازی خواهیم داشت.
انتهای پیام/ 4133/پ
انتهای پیام/