تعطیلات نیمهکاره لیگها و ضرر هنگفت به جیب بازیکنان / دغدغه باشگاهها برای پرداختیها
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، با شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای ورزش در سراسر دنیا رقم خورد، خیلی از مسابقات لیگ نیمهکاره ماند. اولین فدراسیونی که مسابقات لیگ را تعطیل کرد، فدراسیون والیبال بود و بعد از آن فدراسیونهای بسکتبال و هندبال به ترتیب لیگ را نیمهکاره اعلام کردند.
اما موضوعی که بعد از تعطیلی لیگ این روزها خبرساز شده است، بحث قرارداد بازیکنان است. زمانی که لیگ در شرایط عادی به پایان میرسید، خیلی از بازیکنان برای گرفتن حقوحقوق خود با مشکلات زیادی روبهرو بودند و گاه مواقعی به وجود میآمد که یک بازیکن حتی معوقات فصل پیش خود را دریافت نکرده است. حالا با تعطیلی لیگ مشخص نیست وضعیت قرارداد بازیکنان به چه صورت خواهد بود و آیا به حقوحقوق خود میرسند یا خیر.
در فدراسیون والیبال چند روز پیش جلسهای برگزار شد تا باشگاهها در مورد پرداخت حقوحقوق بازیکنان تصمیم بگیرند. طبق قرارداد هر باشگاهی که به لیگ برتر میآید، باید ورودی پرداخت کند و 10 درصد به فدراسیون سهم بدهد. البته داورزنی بهعنوان رئیس فدراسیون والیبال از حق 10 درصدی فدراسیون نگذشته و حالا باید دید باشگاهها برای پرداخت حقوحقوق بازیکنان چه تدابیری میاندیشند. البته این طور به نظر میرسد که باشگاهها قصد دارند سهم فدراسیون را از قرارداد بازیکنان کم کنند و از طرفی با توجه به کسر مالیات 15 درصدی از بازیکنان آنها متحمل ضرر خواهند شد.
در فدراسیون بسکتبال هم تنها در مورد تعطیلی لیگ صحبت شد و از کم و کیف چگونگی پرداختی بازیکنان حرفی به میان نیامد. البته با توجه به رقابتهای غرب آسیا و قهرمانی آسیا که قرار است امسال برگزار شود تصمیم بر این شد که فدراسیون با هماهنگی باشگاهها تصمیم نهایی جهت معرفی نماینده ایران در این مسابقات را میگیرد اما رئیس فدراسیون با اعلام اینکه طبق ردهبندی شهرداری گرگان تیم اول لیگ برتر است بنابراین این تیم باید به مسابقات اعزام شود.
اظهارنظری که حواشی زیادی به وجود آورد. البته رئیس سازمان لیگ فدراسیون بسکتبال مدعی شد در مورد پرداخت حقوحقوق بازیکنان نباید مشکلی پیش بیاید چراکه این اتفاق غیرمترقبه بوده و ناخواسته به وجود آمده است بنابراین باید طبق قرارداد که همه بازیکنان تا پایان رقابتهای لیگ قرارداد داشتند حقوحقوق آنها پرداخت شود. البته هنوز مسئولان فدراسیون به این موضوع بهصورت رسمی واکنش نشان ندادند.
در فدراسیون هندبال هم مسابقات نیمهکاره ماند و در نهایت با اعلام فدراسیون هیچ تیمی امسال به دسته یک سقوط نکرد. در مورد حقوحقوق بازیکنان هندبال هم رئیس فدراسیون این قول را داد که در این خصوص مشکلی نیست. وی تاکید کرده؛ «اکثر مسئولان باشگاهها با مدیران عامل صحبت کردند. فکر میکنم این بحثهای پیشآمده، پیشبینیهایی است که بازیکنان دارند چون هیچ باشگاهی اعلام نکرده است که پول بازیکنان را نمیدهد. با توجه به اینکه قرارداد بازیکنان در هندبال خیلی زیاد نیست به همین خاطر از باشگاهها خواستهشده در پرداخت حقوحقوق آنها نهایت همکاری را کنند.»
پاکدل با بیان اینکه کلاً هر تیم ۱۸ مسابقه در طول لیگ داشته که ۱۴ هفته آن انجام شده است. گفته است؛ «تعداد بازی انجامشده مشخص است. با باشگاهها صحبت میکنیم تا با توجه به اینکه اعداد قرارداد هندبال کم است موضوع حل شود. موضوع ویروس کرونا خاص است و ممکن است در طول یک قرن تنها یکبار اتفاق بیفتد. نباید برای بازیکنان مشکلی از این بابت پیدا شود.»
با این حساب تعطیلی لیگ مشکلی بود که ناخواسته برای برخی رشتههای ورزشی به وجود آمد و ورزش دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است اما باید یک سازوکار مشخص برای نحو پرداختی بازیکنان در هر سه رشته ورزشی تعیین شود تا بهصورت مشخص بازیکنان هم به حقوحقوق خود برسند و متحمل ضرر نشوند.
انتهای پیام/4057/پ
انتهای پیام/