تعیین تکلیف برگزاری حضوری کنکور 99 با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا باعث شده مدارس و دانشگاهها تعطیل شوند و تعطیلی ادامه مدارس زمان پایان سال تحصیلی و در پی آن برگزاری کنکور سراسری 99 را با ابهام روبرو کرده است.
این آزمون بیش از یک میلیون شرکتکننده دارد و این حجم از مخاطب برای این آزمون سبب شده که موضوع برگزاری آزمون سراسری یکی از موضوعات داغ خبری باشد. برخی موضوع تأخیر در برگزاری و عدهای عدم برگزاری را دنبال میکنند.
در پاسخ به این ابهامات منصور کبگانیان قائممقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از برگزاری حتمی کنکور 99 خبر داد و گفت: از نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور سراسری در سال جاری به صورت حضوری و با تاریخ منعطف بر اساس پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا برگزار خواهد شد.
یکی از دغدغههای مهم در برگزاری آزمون سراسری، حجم زیاد داوطلبان در حوزههای امتحانی است و این حجم باعث شیوع ویروس کرونا میشود. در این زمینه کبگانیان به نقل از مسئولان وزارت علوم و آموزشوپرورش اعلام کرد: بر اساس اعلام وزیر علوم بر اساس امکانات موجود و با همکاری دستگاهها، امکان برگزاری آزمون سراسری در شرایط آرام و سالم منطبق بر پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا وجود دارد.
مشکل دیگر در برگزاری آزمون سراسری تغییر پایان سال تحصیلی است که دبیر ستاد راهبری ستاد نقشه جامع علمی کشور با تأکید بر اینکه تاریخ برگزاری آزمون نهایی دوره متوسطه و کنکور سراسری بستگی به مصوبات ستاد مقابله با کرونا دارد، گفت: قطعاً در سال جاری این دو آزمون با رعایت تاریخ منعطف برگزار خواهد شد. حداقل باید بین برگزاری آزمون نهایی دوره متوسطه و کنکور سراسری 20 روز فاصله باشد.
این در حالی است که پیشازاین سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اظهارنظری اعلام کرد که تنها مسئله مهم سلامتی دانشآموزان است. این مسئله بهقدری مهم است که کنکور هم باید تحتالشعاع سلامتی دانشآموزان قرار گیرد.
وی خواستار حذف کنکور بر اساس قانون شده بود و افزود: باید قانون کنکور که مصوبه مجلس است بهدرستی اجرا شود، اما مؤسسات کنکور آن قدر فضا را آلوده کردهاند که نگذاشتند قانون مجلس بهدرستی اجرا شود. البته سازمان سنجش نیز باید اهتمام لازم را داشته باشد. طبق قانون مجلس؛ بهتر است کنکور بر اساس سوابق تحصیلی دانشآموز باشد نه دو ساعت تست زدن. به این خاطر در آن قانون گفته شده که حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها باید بر اساس سوابق تحصیلی باشد، بنابراین خلأ قانونی برای کنکور وجود ندارد.
میرزاده خاطرنشان کرد: اگر به هر دلیلی شرایط برای برگزاری کنکور فراهم نشد، در خصوص کنکور قانون وجود دارد و میتوان بر اساس سوابق تحصیلی اختیارات لازم را به همه دانشگاهها داد، بسیاری از کشورها پیشرفته دنیا به همین شیوه دانشجو میپذیرند؛ یعنی دانشجو سوابق خود را ارائه میدهد و بعد پذیرش میگیرد. آنچه که الآن اهمیت دارد سلامت فرزندان این کشور است و تا زمانی که سلامت آنان تضمین نشده کنکور یا هرگونه آزمونی که بخواهد تجمعی در آن ایجاد شود، قطعاً از سوی ستاد ملی کرونا مورد تأیید نخواهد بود.
حال باید منتظر بود تا مشخص شود تصمیم نهاد بالادستی شورای عالی انقلاب فرهنگی با همراهی وزارت علوم و وزارت آموزشوپرورش اجرایی میشود یا نه و تحت تأثیر نظرات منتقد روش دیگری در پیش گرفته میشود.
*گزارش از پروین طالبیان
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/