ریشه آسیبهای اجتماعی جامعه در فقر است/ برخوردهای چکشی، آسیب اجتماعی در زنان را افزایش میدهد
اشرف بروجردی فعال زنان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره زنانه شدن آسیبهای اجتماعی در کشور و راهکارهای کنترل و مبارزه با آن اظهار کرد: این بحث ابعاد بسیار گستردهای دارد اما عمدتا ریشه همه این مسائل و آسیبهای اجتماعی در فقر است زیرا فقر در بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی حرف اول را در جامعه میزند.
وی افزود: تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نیز نشان میدهند اشتغال، نبود همسر، نداشتن نان آور و تامین کننده منابع مالی خانواده، زنان را به سمت آسیبهای اجتماعی سوق داده است همچنین در بحث رسانهای به جهت گسترش ارتباطات با مجامع بین المللی برخی واژهها وادبیاتی وارد جامعه ما شده که با فرهنگ عمومی جامعه همخوانی ندارد ولی متاسفانه مباحثی مانند ازدواج سفید، تنفروشی و اعتیاد در بین زنان جامعه جای خود را باز کرده است و حتی بسیاری از این موارد از جوامع غربی و کسانی که فرهنگ و نگاهشان با ما متفاوت است در کشور تسری پیدا کرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب یاد آور شد: بسیاری از این نگاهها با نگاه ملی و اسلامی ما در تعارض است همچنین برخوردهای ناهمگونی که در مدیریتهای میانی جامعه از سوی مسئولان کشور دیده میشود باعث گرایش برخی از زنان به سمت آسیبهای اجتماعی میشود.
بروجردی ادامه داد: مدیریتهای میانی ما عمدتا با رفتار خود سعی میکنند آحاد مردم را به سمت یک دست و یکسان شدن سوق دهند و میخواهند مردم مطابق آن چیزی عمل کنند که ما برای آنان تعیین میکنیم. در صورتی که ممکن است ما اصلا این باور را نداشته باشیم به طور مثال اعمال برخوردهای چکشی نسبت به پوشش و رفتار زنان باعث شده که بسیاری از آسیبهای اجتماعی در پی آن ایجاد شود و متاسفانه این مساله به صورت یک رویه در جامعه تبدیل شده است.
این فعال زنان تصریح کرد: نکته قابل تامل دیگر این است که ما همه مسائل و مشکلات کشور را متوجه زنان جامعه میکنیم در حالیکه هر عرضهای یک تقاضایی دارد در حقیقت تا آن شرایط فراهم نشود زن هم میدان را برای خودش باز نمیبیند. بنابراین هر دو جنس باید رفتار و رویه خود را اصلاح کنند در صورتی که اگر ما بخواهیم به آسیبهای اجتماعی از قبیل اعتیاد، تن فروشی، افزایش طلاق، ازدواجهای سفید و افزایش طلاقهای عاطفی درون خانوادهها بپردازیم بنابراین بخش عمدهای از آن مربوط به نحوه برخورد و بخشی مربوط به برنامههای رسانههای ما است.
وی با انتقاد از عدم جذابیت برنامههای صدا و سیما و رسانه ملی گفت: متاسفانه رسانههای ما آن جاذبه و جذابیت را برای مخاطب و مردم جامعه ندارند تا مردم به سمت رسانه داخلی بروند و فرهنگ اصیل خود را حفظ کنند و این باعث میشود دیگری از این خلاء استفاده کرده و بسیاری از این مفاهیم را از طریق شبکههای ماهوارهای و شبکههای اجتماعی به خورد مردم جامعه دهند.
این فعال زنان گفت: طبیعتا کسی که با این موارد روبرو میشود احساس میکند که برای یک بار هم که شده این موضوعات را تجربه کند تا ببیند که چه حس و حالی دارد و پس از تجربه کردن در این مسیر و راه نادرست قرار میگیرد و نهایتا رفتار آن همان میشود که ما در کشور از آن به عنوان آسیب اجتماعی یاد میکنیم.
انتهای پیام/