فقدان اتحاد فوتبالی ایرانی برای کاهش دستمزدهای بازیکنان
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی رقابتهای فوتبالی در بیشتر کشورهای دنیا شده و در چنین شرایطی باشگاهها درآمدزایی خاصی ندارند. بحران ایجاد شده میتواند باعث ورشکستگی باشگاههای مختلف شود و برای همین اتحادیههای فوتبال در سراسر دنیا در تلاش هستند تا با ارائه راهکارهای مختلف به باشگاهها، آنها را به مسیری هدایت کنند که منجر به توافق با بازیکنان برای کاهش دستمزدهایشان شود تا هزینهها کاهش یابد.
زمان خاتمه بحران ایجاد شده توسط ویروس کرونا مشخص نیست و ایستادگی بالای این ویروس در مقابل بشریت نیاز به اتحاد تمامی ارکان فوتبال دارد تا این ورزش که پرطرفدارترین در میان دیگر ورزشهاست با خسارت جدی مواجه نشود.
فیفا بهعنوان مهمترین نهاد فوتبال در جهان زودتر از همه وارد عمل شد و با ارائه شیوههای گوناگون تلاش کرد تا باشگاهها با خطر ورشکستگی مواجه نشوند. این نهاد فوتبالی که 211 کشور عضو آن هستند از سوی جیانی اینفانتینو رئیس خود قول داد که از صندوق امداد ضروری برای کمک به تمامی فدراسیونها استفاده کند و از سویی دیگر شرایط سخت فعلی را به دقت برای تمامی فوتبالیستها تشریح کرد تا آنها متوجه شرایط استثنایی فعلی شوند و با باشگاهها توافق کنند که تا زمان از بین رفتن ایستادگی ویروس کرونا بخشی از دستمزد خود را کاهش دهند تا باشگاهها بتوانند از پس هزینههای جاری خود برآیند.
یکی دیگر از دلایلی که فیفا درخواست کرد تا دستمزد بازیکنان کسر شود این بود که باشگاهها بتوانند به کمک کمپینهای مختلف بروند تا میزان همبستگی اجتماعی افزایش یابد و نیروهای بیشتری با اتحاد و همدلی گام به سوی مقابله با ویروس کرونا بردارند و این اتفاق در بسیاری از لیگهای فوتبال دنیا رخ داده است. جالب اینکه در بسیاری از لیگهای معتبر فوتبال جهان این موضوع منوط به عالیترین سطح مسابقات نمیشود و باشگاههایی که در لیگهایی سطح پایینتر حضور دارند هم با بازیکنان خود به توافق رسیدند تا مقداری از دستمزد آنها کاهش یابد تا در تعاملات اجتماعی نقشی داشته باشند و از ورشکستگی هم فاصله بگیرند.
تفاوت فوتبال ایران با دنیا
تمامی این اتفاقات در شرایطی رخ داده که در فوتبال باشگاهی ایران شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم و به نظر میرسد که تیمهای ایرانی با دنیا بیگانه هستند. خبری مبنی بر اینکه در باشگاهی بازیکنان پذیرفتهاند تا مقداری از دستمزد خود را نگیرند و به وسیله آن باشگاه بتواند از ورشکستگی فاصله بگیرد و در ستاد ملی مبارزه با کرونا مشارکت کنند، دیده نشده است.
در این میان برخی بازیکنان مانند سید جلال حسینی با کمکهای خود تقدیر فدراسیون پزشکی ورزشی را دریافت کرده اما در تیمی دیده نشده که کلیه بازیکنان به صورت خودجوش اقدام به همبستگی کنند و بخشی از حقوق خود را به باشگاه ببخشند تا این پول صرف اقدامات سازنده برای قطع زنجیره کرونا شود. همچنین برخی بازیکنان ایرانی مانند سید مهدی رحمتی به کمپین کنفدراسیون فوتبال آسیا برای شکست زنجیره کرونا پیوسته باشند اما وحدت رویه برای کاهش دستمزدها تا به امروز وجود نداشته است.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/