هنرپیشگان و کارگردانان جنگ بیولوژیک کرونا چه کسانی بودند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شبیه سازی رخداد ۲۰۱ که به نوعی بازی جنگ بیولوژیک آمریکایی ها با یک پاندمی فرضی بود توسط مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکینز حدود ۲ ماه پیش از شیوع بیماری انجام شد. تطبیق این سناریو با بیماری کووید ۱۹ که درحال حاضر جهان را درگیر کرده نشان میدهد که گزاره های متفاوت آن کشور نخست شیوع و هواپایه بودن انتقال در جهان بوده است. این شبیه سازی که توسط ۱۵ نفر از متخصصین، صاحبان صنایع و مقامات دولتی انجام گرفت به بررسی وضعیت جهان در خلال یک شیوع گسترده میپردازد. قسمت نخست گزارش شبیه سازی ۲۰۱ در گزارش قبل عنوان شد و اکنون به بررسی جزییات این شبیه سازی و پشتیبانان و بازیگران آن میپردازیم. این سناریو پس از ۱۸ ماه و با مرگ حدود ۶۵ میلیون نفر پایان مییابد.در این خصوص یکی از دلایلی که بیماری کووید ۱۹ به این وسعت شیوع پیدا نکرد را عدم میتوان انتقال توسط هوا دانست نقطهی پایان در این فراگیری جهانی یکی از دو شرط زیر است:
۱- تولید و عرضهی انبوه واکسن مؤثر بیماری
۲- ابتلا حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد از کل جمعیت جهان به ویروس فرضی
پشتیبانان:
این شبیه سازی که روی یک کرونا ویروس فرضی انجام گرفت توسط مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکینز مجمع جهانی اقتصاد و بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس پشتیبانی گردید.
مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکینز
مرکز امنیت سلامت جان هاپکینز با رویکرد استحکام بخشی به امنیت سلامت و نجات زندگی به بررسی راهبردهای قانونی جدید، پیشرفت های علمی و ابداعات تکنولوژیکی میپردازد. تحقیقات این مرکز بر پیشرفت سازمانها، سیستمها و ابزارهایی متمرکز است که برای پیشگیری و پاسخ به طغیان بیماریها و دیگر بحرانهای سلامت عمومی، به کار می روند. این مرکز همچنین با مطالعات خود سیاستهای تدوین شده در این خصوص را ارتقا داده و برای ارائه طیفی از چالش های مختلف آماده میشود. از جمله این موارد میتوان به افزایش بروز بیماری های عفونی، تداوم خطر پاندمی آنفلوانزا، بلایای طبیعی بزرگ، و پتانسیل مقابله با حوادث بیولوژیکی یا تهدیدات بین المللی اشاره کرد. این مرکز از سال ۲۰۰۰ الی ۲۰۱۹ شبیه سازی های متعددی را در حوزه بازی جنگ بیولوژیک انجام داده که در این خصوص میتوان به شبیه سازی، زمستان تاریک، طوفان آتلانتیک و کلید ایکس اشاره کرد
مجمع جهانی اقتصاد:
مجمع جهانی اقتصاد(داووس) یک سازمان غیرانتفاعی ثبت شده در سوییس است که میکوشد با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقهای و صنعتی کمک کند. در حال حاضر، علاوه بر ماموریتهای اولیه، مواردی مانند تروریسم، منابع جهانی آب، بهداشت و سلامت نیز معمولاً در دستور کار اجلاس داووس قرار میگیرد.
بنیاد آکسفام در گزارش سال ۲۰۱۴ خود از داووس به عنوان یکی از مهمترین نهادهای مشاوره و تصمیمگیریهای اقتصادی جهان صحبت کرده که باعث درآمیختن قدرت اقتصادی با مراکز تصمیمگیریهای سیاسی میشود که تأثیرات مخرب آن بر نحوه مدیریت جامعه، دموکراسی و گسترش فقر و بی عدالتی مشهود است. در این گزارش گفته شده که اقلیت صاحب قدرت اقتصادی در همکاری و هماهنگی با قدرت سیاسی در سطح جهان با تقلب و فریبکاری در شیوه مدیریت امور اقتصادی، دموکراسی را تضعیف کرده و شرایطی را به وجود آورده که امروزه ثروت ۸۵ نفر از ثروتمندترین افراد با دارایی ۵۰ درصد از جمعیت جهان برابر است.
بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس:
این بنیاد در سال ۲۰۰۰ میلادی بهدست بیل و ملیندا گیتس بنیانگذاری شد و در سال ۲۰۰۶ میلادی بهدست وارن بافت به دو برابر گسترش یافت. از سال ۲۰۰۶ میلادی، بنیاد به چهار بخش دربردارنده کارهای اصلی (ارتباطهای همگانی، اعتبارها، منبعهای انسانی) با مدیریت شریل اسکات و سه برنامه اهدایی زیر سازمانبندی شد:
۱- برنامه تندرستی جهانی
۲- برنامه گسترش جهانی
۳- برنامههای مرتبط با ایالات متحده آمریکا
در سال ۲۰۲۰ با شیوع و دنیاگیری ویروس کورنا، بنیاد بیل و ملیندا گیتس، قدرتمندترین بنیاد خیریه خانوادگی در جهان، و دو موسسه بزرگ خیریه دیگر روز سه شنبه ۱۲۵ میلیون دلار را به منظور کمک به تسریع روند یافتن درمانی برای ویروس کرونا، تخصیص دادند.
این فعالیت های عام المنفعه درحالی است که برخی از گزارش ها نشان میدهد تحت پوشش این فعالیت های بنیاد بیل گیتس اقدام به پیاده سازی برخی از اهداف خاص کرده است. از جمله آن میتوان به واکسن های عقیم کننده اشاره کرد انجمن پزشکان کاتولیک کنیا میگوید که پزشکان از شواهد برنامه عقیم سازی انبوه تحت حمایت دولت کنیا و تامین بودجه شده توسط بیل گیتس پرده برداشتهاند. این برنامه متهم به هدایت عملیات آزمایشی جمعیت زدایی در کنیا بدون رضایت مردم این کشور است . دولت کنیا مسموم بودن واکسنها را انکار کرده است.
پزشکان کنیا ۶ نمونه مختلف از واکسنهای تتانوس را به آزمایشگاهی مستقل در آفریقای جنوبی فرستادند تا مورد آزمایش قرار گیرد. نتایج مؤید وحشتی عظیم بود. هر ۶ نمونه حاوی آنتی ژن HCG بودند. HCG در داروهای ضد حاملگی بکار میرود! اما چرا باید آن را در واکسن تتانوسی بیابیم که بر روی زنان و دخترانی که در سن باروری هستند بکار میرود؟
هرچند که اسناد بسیاری در فضای اینترنت درباره اقدامات پشت پرده این بنیاد وجود دارد اما از آنجایی که موضوع گزارش شبیه سازی جنگ بیولوژیک در ایالات متحده آمریکا است، از آن عبور کرده و به بازیگران حاضر در رخداد ۲۰۱ میپردازیم.
بازیگران:
بازیگران شبیه سازی " رخداد ۲۰۱ " شامل متخصصان بهداشت از سازمان ملل و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها و چندین نفر از دانشگاه و ارائه دهندگانی از کمپانی های خصوصی بودند. به عبارت دیگر این گروه شامل کسانی میشدند که اگر جهان به طور واقعی درگیر یک کرونا ویروس بود وارد عمل میشدند. در پایان این شبیه سازی ۷ دستور العمل مطرح شد که رهبران بخش های خصوصی و عمومی میتوانند با رعایت آن در نسبت به سناریوهای مشابه با رخداد ۲۰۱ آماده باشند .
بازیگران این شبیه سازی عبارت بودند از:
در این گروه دکتر تام اینگلسبی مدیر مرکز امنیت بهداشت دانشگاه جان هاپکینز مسیولیت تسهیل بحث ها و مدیریت آن در این تمرین را به عهده داشت.
جمع بندی
مرکز امنیت سلامت جان هاپکینز همچنین با مطالعات خود سیاست¬های تدوین شده در حوزه سلامت را ارتقا داده و برای ارائه طیفی از چالش های مختلف آماده می¬شود. این مرکز با برگزاری پنل های تخصصی، نشست های علمی و تجزیه و تحلیل وضعیت کنونی و تهدیدات آتی بهداشت ایالات متحده آمریکا، اقدام به شبیه سازی های مختلفی در خصوص شکل گیری و شیوع تهدیدات زیستی داشته است. جالب توجه است که آخرین شبیه سازی همه گیری توسط این مرکز نزدیک به ۲ ماه پیش از همه گیری کرونا ویروس کووید ۱۹ انجام گرفته شده و در این شبیه سازی روی عامل جدیدی از خانواده کروناویروس ها کار شده است که انتشار آن شبیه به آنفولانزا است (کووید ۱۹ از طریق هوا منتقل نشده و اطلاعات کنونی نشان میدهدکه تنها از طریق ریز قطره ی تنفسی و موارد این چنینی امکان انتقال وجود دارد). طی برآورد انجام شده در این شبیه سازی، این پاندمی تا حدود ۱۸ ماه به طول خواهد کشید و حدود ۶۵ میلیون نفر خواهند.
لازم به ذکر است با وجود بسیاری از اقداماتی که ایالات متحده آمریکا در تدوین راهبرد های ملی زیستی خود کرده و بسیاری از اقدامات انجام گرفته نظیر برگذاری این شبیه سازی ها و بازی جنگ ها، آیا مسیولین بهداشتی، دانشگاهی و حتی نظامی کشور این موضوع را در اولویت خود قرار داده اند و اقدامت لازم جهت هماهنگی دستگاه های کشوری و لشکری انجام گرفته است یا اینکه در خواب زمستانی رفته و بیماری کرونا در زمستان ۱۳۹۸ آنها را غافل گیر کرده است. هرچند که رهبری در بیانات خود در جمع دانش آموختگان دانشگاه امام حسین (علیه السلام)، در تشریح آیه (( وَ اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَ مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِه عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم)) و در ذیل قسمت «وَمِن رِباطِ الخَیل» مسئلهی بازی جنگ را جز ابزارهایی دانستند و عنوان داشتند که هر چه میتوانید -مَا استَطَعتُم- بایستی در این زمینهها خود را آماده کنید.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران
انتهای پیام/
انتهای پیام/