تلاش مسئولان دانشگاه آزاد برای ارائه آموزش مجازی مطلوب به دانشجویان/ هیچ منعی برای ارتباط آنلاین و آموزش دوطرفه اساتید با دانشجویان وجود ندارد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام نیکزاد در جلسه پرسش و پاسخ آنلاین با دانشجویان که در گروه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد:ابتدای عرایضم یک مقدمهای را خدمت عزیزان عرض میکنم. در رابطه با اینکه هدف از خلقت و هدف از مبعوث شدن پیامبران چه بوده است.
وی افزود: البته به بحث دروس معارف ما هم برمیگردد چونکه دروس معارف در واقع دروسی هستند که میخواهند در مسیر دین، در مسیر اجتماع و در مسیر درست زندگی کردن به ما آموزش بدهند. عزیزان، خدمتتان باید عرض کنم که مبعوث شدن پیامبر گرامی اسلام برای چیزی جز اخلاق نبوده؛ إنّی بُعثتُ لأتمم مکارم الاخلاق.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: من برای اینکه خوبیهای اخلاق را در جامعه ترویج دهم مبعوث شدم و هدف از دین، چه بسا اخلاق و گسترش عدل و نیکی و خوبی کردن است و آن فردی که إنشاءالله عالم را پر از عدل و داد میکند، آقا امام زمان(عج) است که إنشاءالله شما عزیزان و همه ما در خدمت آن بزگوار باشیم و بتوانیم قدمی در راستای ترویج فرهنگ ناب اسلامی برداریم.
حجتالاسلام نیکزاد ادامه داد: همانطور که مستحضر هستید ما دچار یک ویروس عالمگیر و یک بیماری عالمگیر شدهایم. یک مقدار غافلگیرکننده بود برای کل عالم و همینطور برای کشور ما و همینطور برای سیستم آموزشی ما.
وی عنوان کرد: یعنی هیچ کسی انتظار این بحث را نداشت، در این سطح با این کیفیت که خود عزیزان اخبار را پیگیری میکنند و میبینند که وضعیت در عالم به چه شکلی دارد پیش میرود و در کل عالم و کل دنیا و حتی کشورهای پیشرفته مشکلات بسیار عمیقی به وجود آورده و بالتبع در کشور ما هم مشکلاتی پیش آمده و وظیفه ماست در سیستم آموزشی که تمام سعی خودمان را داشته باشیم که بحث آموزش خیلی ضربه نخورد از این ویروس و بیماری که پیش آمده و سعی کنیم آن سیر آموزشی پیش برود.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و نهاد مقام معظم رهبری در تلاش هستند تا آموزش الکترونیک به نحو احسن انجام شود.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: جا دارد اشاره کنم که عزیزان و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی مطمئناً حالت ایدهآل برایشان این است که إنشاءالله هر چه زودتر این بیماری و ویروس از کشور ما رخت بربندد و از بین برود و بتوانند به آن روش و روال عادی برنامههای درسی را داشته باشند که این موضوع هم مطلوب مسئولان دانشگاه، هم مطلوب اساتید و هم مطلوب دانشجویان است.
وظایف مسئولان رفع مشکلات آموزشی است
حجتالاسلام نیکزاد افزود: در شرایط اضطرار و در شرایطی که این مشکل پیش آمده همّ و غمّ همه مسئولان، چه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، چه مسئولان نهاد مقام معظم رهبری برای دروس معارف این است که به نحو احسن آموزش انجام شود و بتوانند آن برآوردی که مد نظرشان است را در سیستم آموزشی داشته باشند و برنامهریزیهای دقیقی صورت گرفته و جمعبندیهایی صورت گرفته که من در حد توان امشب إنشاءالله خدمت عزیزان برخی سؤالهایی که پیش آمده، کلی جواب میدهم.
وی اظهار کرد: البته اول عرایضم این را خدمتتان عرض کنم که إنشاءالله در همین هفته پیش رو که فردا اولین روزش است، اطلاعیههایی صادر میشود از طریق یکی از معاونتهای دانشگاه آزاد اسلامی، آقای دکتر علمایی و همینطور از طرف نهاد مقام معظم رهبری، از معاونت آموزش و پژوهش، آقای دکتر حاج آقا عیسیزاده، إنشاءالله اطلاعیههای دقیق صادر کرده و سؤالهای عزیزان را دقیقتر و کاملتر جواب میدهند.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: همانطور که ابتدای عرایضم خدمتتان عرض کردم در جاهای مختلف کسی آمادگی و انتظار این حد از گستردگی این ویروس و بیماری را نداشت و به تبع آن این قرنطینهای که اتفاق افتاد و بالتبع مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هم وقتی دیدند که مسئولان ستاد رسیدگی امر بحث کرونا دارند تصمیمگیری و برنامهریزی میکنند و احتمال دادند که این بحث قرنطینه ماهها ادامه پیدا کند، آموزشها را به سمت آموزش مجازی بردند و یک درخواستی از نهاد داشتند که دروس عمومی، دروس معارف از طریق سایت آموزش مجازی نهاد مقام معظم رهبری، سایت آموزش مجازی دانشگاهیان ec.nahad.ir انجام شود.
حجتالاسلام نیکزاد ادامه داد: البته ناگفته نماند با توجه به قوّت و قدرتی که این سایت دارد من این را تحقیقاً خدمتتان عرض میکنم، با توجه به اینکه سایتهای مختلف را تست زدیم، سایتهای مختلف را دیدیم، مجموعههای آموزشی مختلف را دیدیم، من اگر نگویم قویترین، یکی از قویترین سایتهای آموزشی آنلاینی که وجود دارد، سایت ec.nahad.ir همین سایت آموزش مجازی دانشگاهیان است که به اذعان خیلی از کارشناسان و مسئولان امر، مجموعههای مختلف کشوری یکی از قویترین مجموعههای آموزشی است.
آمادگی دانشگاه برای برگزاری آموزش مجازی دروس عمومی
وی افزود: مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هم به این امر اذعان داشته و واقف بودند و درخواست داشتند که آموزشها از طریق این سایت انجام بگیرد و در ابتدا این سایت برای یکسری فعالیتهای فوق برنامه ایجاد شده بود این مرکز آموزشی مجازی دانشگاهیان و با توجه به اینکه یک شرایط فورسی پیش آمد، یک شرایط دفعتاً و یکدفعهای پیش آمد، بالتبع تمام همّ و غمّ دوستانِ نهاد مقام معظم رهبری هم این بود که کمال و تمام همراهی را داشته باشند و این درخواستی که از جانب دانشگاه آزاد اسلامی آمد را لبیک گفتند و اذعان کردند که ما به شما کمک میکنیم و بستر را آماده میکنیم که إنشاءالله بتوانیم این بحث را ادامه داده و بحث دروس معارف را بتوانیم به صورت آنلاین از طریق سایت ec.nahad.ir بتوانیم به دانشجویان ارائه دهیم.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: یک سؤال یا مطلبی که خیلی از دانشجویان به آن اشاره داشتند این بود که چرا ما باید اینقدر وقت بگذاریم برای دروس عمومی در صورتی که ما دروس تخصصی داریم، دروس تخصصی ما مهمتر است و ما باید بیشتر برای دروس تخصصیمان وقت بگذاریم نه اینکه بیشتر وقتمان را برای دروس عمومی بگذاریم. من ابتدا خیلی مختصر و مفید یک جواب بدهم خدمت عزیزان، عزیزان! همه درسها مهم است در جایگاه خودش. ما نمیتوانیم بگوییم که یک درس، درسِ تخصصی است مهمتر است، آن درس، درس عمومی است، مهمتر نیست.
حجتالاسلام نیکزاد اضافه کرد: در واقع اگر از یک زاویه دیگری به بحث نگاه کنیم، دروس عمومی و دروس معارف میتواند بسیار نقش تعیینکنندهای در زندگی آینده و حتی در زندگی کاری ما و حتی در ادامه حیات و زندگی ما داشته باشد. اگر ما بتوانیم روش زندگی کردن را درست تشخیص دهیم، برخورد در اجتماع را درست یاد بگیریم و بتوانیم درست مسیر خودمان را مشخص کنیم، یعنی با بینش بهتر و کاملتر، چهبسا ما میتوانیم کارمان را بهتر ارائه دهیم. یعنی هر چیزی که ما دروس تخصصی یاد گرفتهایم، لازمهاش این است که بتوانیم در یک بستر روحی و روانی خوبی این را ارائه دهیم.
وی ادامه داد: ما الان خیلی از افراد را میشناسیم تخصصهای بالا دارند، افراد علمی هستند ولی خدای نکرده شاید اخلاق درست و حسابی نداشته باشند، شاید اعتقادات درست و حسابی نداشته باشند، خب شما تصور کنید یک پزشک خدای ناکرده بداخلاق یا بی اخلاق، خب درست است که میتواند خدماتی را ارائه دهد ولی آیا این خدماتش چقدر برای جامعهاش، چقدر کمک میکند به بهتر زندگی کردن خودش. نمیخواهم خیلی طول و تفسیر بدهم. فقط میخواهم این را اشاره کنم که عزیزان من، دروس عمومی و دروس معارف میتواند بسیار نقش تعیینکنندهای در آینده شغلی ما و در رشد و پیشرفت ما داشته باشد اگر درست از آنها بهره ببریم و درست استفاده کنیم.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در رابطه با بخشنامهای که صادر شده و اینکه چطور ما باید مراجعه کنیم به سایت ec.nahad.ir و دروس معارف را چطور باید بگذرانیم یک کلیتی را خدمتتان عرض کنم. طبق بخشنامهای که صادر شده روال بخشنامه این است که باید به خاطر هر جلسه کلاسی که تعطیل میشود، دو جلسه آموزش مجازی از طریق سایت ec.nahad.ir دیده شود.
حجتالاسلام نیکزاد ادامه داد: برخی عزیزان اشکال میکنند که چرا بابت هر جلسه ما باید دو جلسه از این دورهها را بگذرانیم. من اینجا اشاره کنم، دوستان خودشان هم آنهایی که به سایت مراجعه کردند واقف هستند، اینکه آن جلسات در سایت، جلسات 20 دقیقهای است، یعنی 20 دقیقه مفید. هر کسی که به سایت مراجعه کند، دو جلسه را بگذراند، حالا با آن آزمونی که در انتها میدهد، اگر نگوییم 25 دقیقه، چه بسا میتواند با نیم ساعت یک جلسه را بگذراند. این را که من عرض میکنم خودم رفتم گذراندم و دیدم که عرض میکنم خدمت عزیزان. یعنی شما دو جلسه را میتوانید در یک ساعت آموزش ببینید و تستش را بزنید و بتوانید آن مرحله را پشت سر بگذارید. برخی دوستان در رابطه با تستها اشکالات و سؤالاتی دارند.
وی افزود: اینکه ما بعضاً اتفاق میافتد یک سؤالی را از نظر خودمان درست است، تست را میزنیم ولی بعد در انتها میبینیم تعداد خطاهایمان بالا رفته. اگر عزیزان سعی کنند با دقت آن محتوا و صوت را گوش دهند و نُتبرداری کنند و قبل از شروع به آزمون یک بار مرور کنند و با دقت سؤالها را بخوانند چونکه بعضی از جوابها شاید به هم نزدیک باشد،اگر با دقت اینها را بخوانند و جواب بدهند، مطمئناً میتوانند آزمون را پشت سر بگذارند ولی اگر خدای ناکرده مطلب سرسری دیده شود و به این گمان که من میتوانم سریع این مطلب را ببینم و سریع این مطلب را بگذرانم، خب بالتبع شاید در تستش هم نتواند موفق باشد.
نگرانی دانشجویان از شهریه پرداختی به دانشگاه باید رفع شود
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: برخی دوستان سؤال داشتند که ما آمدیم دانشگاه آزاد پول دادیم که کلاس حضوری برویم شرکت کنیم ولی الان کلاس به صورت مجازی شده و این مورد قبول ما نیست. ببینید عزیزان مطلبی که وجود دارد این است که این حالتی که الان اتفاق افتاده و حالت قرنطینه، مطلوب هیچیک از مسئولان دانشگاه آزاد و هیچ فردی در جامعه نیست. یک اتفاق است و در زمانی که یک اتفاق به وجود میآید، مسئولان باید فکر کنند، تدبیر کنند و ببینند بهترین حالتی که میشود آن اهدافی که در سیستم آموزشی محقق شود را دنبال کنند. برخی دوستان سؤال داشتند که چرا کلاسهای ما با استاد خودمان به صورت آنلاین برگزار نشود.
حجتالاسلام نیکزاد بیان کرد: این را هم من همینجا خدمت عزیزان جواب دهم. بسیاری از اساتید چه بسا تا الان که بنده در خدمت شما هستم، یک جلسه کلاس آنلاین را هم برگزار نکردند. البته ناگفته نماند که سایت ec.nahad.ir مرکز آموزشهای دانشگاهیان از اساتید برجسته کشور و فقه، مباحث آموزشیشان را بیرون کشیده و به دقت و مباحث بسیار دقیق و معتبری را پیش کشیده. علیرغم اینکه مباحث، مباحث دقیقی است، علیرغم اینکه مباحث، مباحث اساتید برجسته کشوری هستند ولی باز عزیزان و ما آمادگی هرگونه انتقادات و پیشنهادات عزیزان را داریم. به ما برسانند که ما إنشاءالله بتوانیم اینها را مد نظر قرار دهیم برای بقیه موارد.
وی گفت: مطلب دیگر اینکه اگر برخی از اساتید با دانشجوهایشان ارتباط دارند در شبکههای اجتماعی یا از طریق همان مرکز آموزش دانشگاه آزاد اسلامی و کلاس برگزار میکنند، این هیچ مشکلی ندارد و هر جلسهای که استاد محترم دروس معارف برگزار میکند، دو جلسه از تعداد کل جلساتی که قرار بوده در سامانه ec.nahad.ir انجام شود، کم میشود. یعنی اگر استادی سه جلسه کلاس آنلاین برگزار کرده، 6 جلسه از آن تعداد کلاسهایی که باید در سایت نهاد و مرکز آموزشهای مجازی دانشگاهیان دوستان بگذرانند کم میشود و هیچ مشکلی هم ندارد. این بحث برای عزیزانی است که اساتیدشان یا خودشان شرایط برایشان فراهم نمیشود که کلاس آنلاین برگزار کنند و این مجموعه و این سایت آماده شده که عزیزان بتوانند دروسشان را بگذرانند.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در ارتباط با اینکه نمره ما چه میشود سؤال داشتند. من همینجا خیلی کلی خدمت عزیزان عرض کنم. إنشاءالله همانطور که ابتدای عرایضم عرض کردم، در همین هفته یک اطلاعیه دقیقی بیرون میآید و آنجا تکلیف نمره را مشخص میکند. خواهشی که من از عزیزان دارم، فعلاً دورهها را بگذرانند، سعی کنند خوب آن صوت را گوش دهند،خوب آزمون را امتحان دهند، مطمئناً اساتید شرایط را مد نظر قرار میدهند و سعی میکنند دانشجویی که خوب دورهها را گذرانده، در نمرهاش هم لحاظ کنند و نمره مطلوب را إنشاءالله برای دانشجو مد نظر قرار دهند. پس در رابطه با نمره إنشاءالله در همین هفته به صورت دقیق آن اطلاعیهای که اعلام میشود و ما سعی میکنیم همینجا در گروه بگذاریم، تکلیفش روشن خواهد شد.
حجتالاسلام نیکزاد عنوان کرد: برخی دانشجویان سؤال داشتند که چرا برای آزمونها، مایی که آمدهایم دانشگاه آزاد اسلامی و هزینه دادهایم برای درسمان، باید برای آزمون هم در سایت ec.nahad.ir اگر دو مرتبه رد شویم باید بیاییم و هزینه پرداخت کنیم. عزیزان این اخذ وجه و گرفتن مبلغ، اصلاً هدفش درآمدزایی نیست، مبلغ 3 هزار تومان مبلغ نیست که بشود با آن درآمدزایی کرد بلکه یک عاملی است برای اینکه دوستان و برخی از عزیزان بدون اینکه صوتها و مباحث کلاسها را گوش دهند، وارد آزمون نشوند و به صورت رندمی و احتمالی نیایند تستها را بزنند و همینجوری احتمالی بزنند که یک مرتبه قبول شوند. به خاطر این است که دوستان اول صوتها را گوش دهند،در کلاس شرکت کنند، بعد بیایند وارد آزمون شوند و یک عامل بازدارنده است نه اینکه خدای نکرده یک محل و راهی باشد برای درآمدزایی.
وی خاطرنشان کرد: من همینجا یک خواهشی دارم از همه عزیزانی که صدای بنده را میشنوند، خواهش میکنم شما که دانشجو هستید، اهل تحقیق و جستوجو هستید، کنجکاوید، بروید سایتهای مجموعههای مختلف را ببینید، بنده خودم سایتهای خیلی از مجموعهها را دیدهام، اینجا نمیخواهم اسم ببرم، سایت مرکز آموزش دانشگاهیان یا ec.nahad.ir واقعاً سایتی قوی و حسابشده است، خیلی سبقه طولانی دارد، من با جناب دکتر فاضلی که صحبت میکردم رئیس مرکز دانشگاهیان و آمار دیروز را از ایشان گرفتم، حدود 130 هزار نفر دیروز آمدند بدون تکرار از مباحث کلاسها استفاده کردهاند. تعداد اعضایی که این سایت دارد،الان بالغ بر چند میلیون عضو دارد.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: بالتبع اینجور سایتی، عزیزانی که آشنایی دارند با مباحث و رفتهاند مجموعههای مختلف را دیدهاند، میدانند که این مجموعه یک مجموعه استخواندار و پروپاقرص است که توانسته سالها کار کند و اگر خطایی بوده، خطاها را بگیرد. علیرغم اینکه دوستان اذعان دارند الان هم ما حاضریم اگر مشکلات، نکات و مسائلی دوستان دارند به ما انتقال دهند تا آنها را مد نظر قرار دهیم و مشکلات را مرتفع کنیم.
برخی عزیزان اشاره داشتند که ما دورهها را گذراندهایم ولی برای ما گواهی صادر نشده یا نمیدانیم از کجا باید این گواهی صادر شود. در خود سایت، مجموعه و آیکون ارتباط با ما هست، عزیزان هم میتوانند از طریق آن قسمت و باکسی که طراحی شده سؤالشان را مطرح کرده و پیگیری کنند و جواب بگیرند و بتوانند راهنمایی بگیرند از کارشناسان سایت که راهنماییشان کرده و مشکلشان را برطرف کنند.
وی افزود: در رابطه با اینکه زمان گذراندن دورهها تا چه زمانی فرصت است تا آن تعداد دورهها گذرانده شود، خواهشی که از عزیزان داریم، گذراندن جلسات و دورهها را به روزهای آخر موکول نکنند و سعی کنند (حدودی خدمت عزیزان عرض میکنم) تا دو جلسه قبل از آخرین جلسات ترم، دورهها را تمام کرده باشند که دو جلسه هم باید جلسه حضوری، حالا إنشاءالله تا آن موقع این مشکل ویروس و بیماری هم برطرف شده باشد، دو جلسه حضور که اگر هم نشد، دو جلسه به صورت آنلاین با استاد در کلاس، حالا به صورت مجازی در کلاس با استاد برگزار شود و عزیزان بتوانند از این مباحث استفاده کنند.
حجتالاسلام نیکزاد درخصوص سوالات دانشجویان در رابطه با درس وصایا و دفاع مقدس اظهار کرد: درس وصایا و دفاع مقدس در مجموعه دروس معارف و در سایت ec.nahad.ir دیده نشده و از طریق خود سایت مجازی دانشگاه آزاد اسلامی باید کلاسهایش پشت سر گذاشته شود و دانشگاه آزاد اسلامی کلاسهایش را تشکیل میدهد.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویان میتوانند اینها را برنامهریزی کنند و در طول چند روز اینها را پشت سر بگذارند. من خودم که حساب کردم اگر دوستان واقعاً همت کنند چه بسا در یک روز بتوانند چهارتا جلسه را که عرض کردم 20 دقیقهای هست را انجام دهند، إنشاءالله میتوانند این دوره را تمام کنند. البته دورههایی که آنجا طراحی شده شما اختیار عمل دارید، این هم یکی از مسائل مطلوب این سایت است. یعنی شما میتوانید در موضوعاتی که هست، آن موضوعی که مد نظرتان است انتخاب کنید و بگذرانید در راستای آن درسی که شما در دروس معارف میخواهید بگذرانید.
درس وصایا و دفاع مقدس در سایت دانشگاه آزاد ارائه میشود
حجتالاسلام نیکزاد درخصوص سوالات دانشجویان در رابطه با درس وصایا و دفاع مقدس اظهار کرد: درس وصایا و دفاع مقدس در مجموعه دروس معارف و در سایت ec.nahad.ir دیده نشده و از طریق خود سایت مجازی دانشگاه آزاد اسلامی باید کلاسهایش پشت سر گذاشته شود و دانشگاه آزاد اسلامی کلاسهایش را تشکیل میدهد و دوستان از روش خود سایت دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری کرده و کلاسها را برگزار کنند.
وی افزود: دانشجویانی که به سایت ec.nahad.ir مراجعه کردند حتماً یک پویشی که در خانه با کتاب میمانیم را مشاهده کردهاند که یک مسابقهای است که برگزار میشود، سهتا کتاب قرار داده شده که کتاب «انسان 250 ساله» مقام معظم رهبری که خیلی کتاب ارزشمندی است در رابطه با شناخت سیره اهل بیت، همینطور کتاب «نخل و نارنج» آقای یامینپور و کتاب «صراط» مرحوم آقای صفایی حائری که سه کتاب ارزشمند است و جوایز نفیسی هم برای عزیزانی که در این مسابقه شرکت میکنند تدارک دیده شده و بهترین حالت برای زمان قرنطینه مطالعه است. علیرغم اینکه بنده تأیید میکنم که شما بهواسطه دروستان سرتان خیلی شلوغ است، خیلی مطالعات دارید و کارهایی باید انجام دهید ولی اگر به آن توصیه آقا امیرالمؤمنین(ع) مراجعه کنیم که آخرین توصیه ایشان اوصیکم بالتقوی الله و نظم امرکم، اگر برنامهریزی داشته باشیم مطمئناً میرسیم که مطالعات فوق برنامه هم داشته باشیم و در این مسابقه هم شرکت کنیم.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برخی پرسیده بودند که مثلاً اگر کسی به جای کس دیگری انجام دهد، این کار هم شرعاً درست نیست، کسی اگر به جای دوست دیگری وارد سایت شود و بخواهد گواهی بگیرد علیرغم اینکه دروغ محسوب میشود، مطمئناً از حیث شرعی و اخلاقی کار درستی به نظر نمیرسد و إنشاءالله دوستان و عزیزان این کار را نکنند.
حجتالاسلام نیکزاد ادامه داد: عزیزانی که مباحث سایت و دورهها را پشت سر میگذارند، دو جلسه در انتهای ترم با حضور استاد خودشان و استاد مربوطه درس، برگزار میشود، راستیآزمایی میکنند و میبینند که آیا دوستان رفتهاند، به سایت مراجعه کردهاند و مباحث را دیدهاند یا نه، گواهیها را تحویل میگیرند. شاید استاد از برخی از دانشجوها بخواهد که کنفرانس داده شود و همینطور در آن جلسات حضوری، رفع اشکال میشود، بعضی مباحثی که پشت سر گذاشته شده، دوستان اگر سؤالی داشته باشند میتوانند آنجا از استاد بپرسند و استاد به آنها جواب بدهد و بتوانند مشکلات و مسائل را برطرف کنند.
وی گفت: یکی از دانشجویان واحد ساری گفته است که «من به شخصه از گوش دادن کلیپهای سایت نهاد لذت میبرم اما من که دو درس عمومی دارم و جمعاً 44 جلسه را باید بگذرانم، با این وضع سایت که وسط هر کلیپ stop میخورد و باید از اول شروع کنم یا اینکه اصلاً بالا نمیآید، نمیشود که برسم تمامش کنم.» عزیزان، اینکه وسط کلیپ شاید قطع شود، بنده به شخصه با این سایت کار کردهام، خیلی از دورههایش را گذراندهام، اگر در یک شرایطی، علیرغم اینکه بله، من الان واقف هستم به اینکه در این شرایط یک مقدار سرعت اینترنت هم پایین آمده ولی اگر سعی کنیم در زمانهایی که سرعت اینترنت بهتر است وارد شویم که وسطش قطعی نداشته باشیم، بتوانیم صوتها را گوش کنیم و برنامهریزی بهتری داشته باشیم، حتماً دچار این قطعی نمیشویم ولی بعضی موقعها هم دوران اوج است. یعنی سعی کنیم طوری برنامهریزی کنیم که دوران اوج ما نرویم، دوران اوج مطمئناً شاید قطعی داشته باشیم، سرعت اینترنت پایین است. یعنی برنامهریزیمان را بیاوریم به سمت زمانهایی که بار سایت کمتر است و بار اینترنت هم کمتر است که بتوانیم این دوره و جلسات را پشت سر بگذاریم.
مسئول فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از دانشجویان از واحد مرودشت رشته نفت سوال پرسیدندکه «همه دانشجوها که داخل شهر نیستند. یکی مثل من داخل روستا است که وضع اینترنت خیلی خیلی خراب است که اصلاً سر کلاسهای مجازی نمیشود شرکت کنی، آن هم با یک گوشی که صفحه نمایش سه اینچ است. واقعاً یک فکر دیگری کنید.» خب مطمئناً این سؤالاتی که دوستان فرستادند به همه مسئولان میرسد که إنشاءالله مشاهده کنند.
حجتالاسلام نیکزاد در پايان خاطرنشان کرد: در برنامهریزیهایی که انجام میشود حتماً مد نظر قرار میگیرد و حتماً استاد شما، حتماً مسئولان امر که مشکلات دانشجویان را گوش میدهند و سعی میکنند کمال همراهی را داشته باشند در این شرایطی که به وجود آمده است. اساتید مطمئناً شرایط را درک میکنند و مد نظر قرار میدهند در زمان آزمون، در زمان نمره دادند. ما سعی میکنیم به مسئولان در واحدها برسانیم که ارتباط بین گروهها و دانشجویان و اساتید و دانشجویان برقرار شود که دانشجویان از بلاتکلیفی خارج شوند.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/