دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 فروردين 1399 - 07:30
بانوی صخره‌نورد ایران در گفتگو با آنا:

برای نخستین بار صعود به مسیر «راه ابریشم» را به نام خودم ثبت کردم

بانوی صخره‌نورد ایران گفت: در اواسط اسفند سال 98 به‌عنوان اولین ورزشکار و اولین بانوی رشته یخ‌نوردی صعود به مسیر راه ابریشم را به نام خودم ثبت کردم.
کد خبر : 481649
23ade8cb-691e-4bf9-adf2-d7e8c49c6ca5.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، زینب کبری موسوی، یخ‌نورد و سنگ‌نورد ایرانی که دارنده مدال‌های آسیایی و جهانی تیمی و انفرادی در رشته یخ‌نوردی است، سال گذشته برای نخستین بار موفق شد تا به‌عنوان اولین ورزشکار در ایران مسیر D13 «درای‌-تولینگ» (Dry-tooling) به نام «راه ابریشم» در ایران را صعود کند.


موسوی در مورد صعودش به مسیر راه ابریشم گفت: من بعدازاینکه از فضای قهرمانی و شرکت در مسابقات خداحافظی کردم، با این هدف که مسیرهای سنگین را در ایران و در کشورهای دیگر در یخ‌نوردی و «درای‌-تولینگ» صعود کنم، تمرینات خودم را آغاز کردم. شرایط صعود در طبیعت، با صعود در فضای مسابقه متفاوت است و قطعاً خطرهایی هم که در طبیعت وجود دارد، بیشتر است.


وی ادامه داد: صخره‌نوردی را سال 92 از طبیعت شروع کردم که در سال 93 وارد یخ‌نوردی شدم، حضور در مسابقات یخ‌نوردی و آماده شدن برای رقابت‌ها، زمان را برای فعالیت من در طبیعت می‌گرفت. معمولاً زمان مسابقات صخره‌نوردی و صعود به طبیعت هم‌زمان بود و من نمی‌توانستم در این رقابت‌ها شرکت کنم؛ اما خدا را شکر الآن فرصت بیشتری دارم برای اینکه بتوانم روی مسیرهای سنگین کار کنم.


بانوی صخره‌نوردی گفت: برای من مهم بود به‌عنوان یک خانم ایرانی بتوانم این مسیرها را «تاپ» کنم و این موضوع ثبت شود. خوشبختانه توانستم در اواسط اسفند سال 98 به‌عنوان اولین ورزشکار و اولین بانوی رشته یخ‌نوردی مسیر راه ابریشم را که در منطقه میگون زده شده تاپ کنم و این برای اولین بار بود که این اتفاق افتاد. با توجه به مسیر درجه‌اش D13 است و در درای‌-تولینگ فکر می‌کنم در کل دنیا شاید 10 خانم باشند که بتوانند در چنین مسیرهای صعود کنند.


موسوی گفت: این مسیر در آبان ماه سال 97 توسط دو نفر از ورزشکاران ایتالیایی زده شد. خانم آنجلیکا رینه و مارکو سِروه برای مدتی در ایران به دماوند صعود کردند و هم اینجا مسیر را گشایش کردند. درجه‌ای که به این مسیر دادند D13 بود، اسم مسیر «La via della seta» به معنی «راه ابریشم» است. در تماسی که با خانم آنجلیکا داشتم علت این نام‌گذاری آن را پرسیدم که گفتند مارکوپولو یک تاجر و جهانگرد ایتالیایی برای اولین بار توانست از طریق راه ابریشم به ایران سفر کند و این راه ابریشم ارتباطی برای سفرهای او به ایران شد، ما خواستیم با نام‌گذاری اسم راه ابریشم برای این مسیر یک پل ارتباطی با ورزشکارهای ایرانی داشته باشیم و خیلی نام‌گذاری جالبی بود.


بانوی صخره‌نورد کشورمان اظهار کرد: زمان صعود در این مسیر، دو ماهی بود که سالن تمرینی ما بسته شده بود. البته این موضوع کاملاً عادی است چون همیشه قبل از اصلی‌ترین رویدادهای ورزشی من، باشگاه ورزشی ما بسته می‌شد و تنها باشگاهی که در تهران وجود دارد، باشگاه زنده‌یاد طاهری است که این بار هم به ما گفتند به دلیل اینکه اصلاً این باشگاه مجوزهای کافی را ندارد، فعلاً تعطیل است. من یک مقدار با تمرین در طبیعت و بیشتر تمرینات ذهنی توانستم این مسیر را صعود کنم و واقعاً متوجه شدم که ذهن فوق‌العاده قوی‌تر و هوشمندتر از بدن است و می‌تواند به هر خواسته‌ای که داشته باشد برسد.


وی گفت: این صعود را به همه بانوان کشورم که برای رسیدن به خواسته‌ها و آرزوهای‌شان تلاش می‌کنند و امیدوارانه هر روز برای رسیدن به اهداف‌شان گامی جدید برمی‌دارند، تقدیم می‌کنم.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب