دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 فروردين 1399 - 07:30
آنا گزارش می‌دهد؛

بلاتکلیف‌ها پیش روی وزارت ورزش / سردرگمی فوتبال در روزهای کرونایی

6 فدراسیون ورزشی این روزها بلاتکلیف هستند و وزارت ورزش باید هر چه سریع‌تر وضعیت ریاست آن‌ها را مشخص کند.
کد خبر : 481241

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سال 99 قرار بود برای ورزش ایران سال شلوغی باشد؛ اما شیوع ویروس کرونا نه‌تنها ورزش ایران بلکه ورزش جهان را در سکوت خبری برده است. با تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک، برگزاری رقابت‌های المپیک 2020 یک سال به تعویق افتاد و در حال حاضر برای قطع زنجیره شیوع کرونا هیچ مسابقه و اردویی مربوط به این رقابت‌ها برگزار نمی‌شود.


در شرایطی که ورزش ایران شرایط خاصی را سپری می‌کند و دیگر از مسابقات و اردوی ملی‌پوشان المپیکی خبری نیست؛ وزارت ورزش سال شلوغی را پیش رو دارد. در حال حاضر 6 فدراسیون ورزشی بدون رئیس اداره می‌شوند و وزارت ورزش و جوانان باید در نخستین تصمیمش برگزاری مجمع و انتخاب روسای این فدراسیون‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.


فدراسیون فوتبال


بدون شک مهم‌ترین و حساس‌ترین فدراسیون بلاتکلیف ایران، فوتبال است. در دی‌ماه سال گذشته مهدی تاج به دلیل شرایط جسمانی چند ماه زودتر از ریاست فدراسیون کنار رفت و حیدر بهاروند به‌عنوان سرپرست هدایت فدراسیون را برعهده گرفت. درحالی‌که قرار بود در روزهای پایانی سال 98 انتخابات این فدراسیون برگزار شود اما نامه‌های فیفا و اخطارهای فدراسیون جهانی مانع برگزاری انتخابات شد. فیفا بر اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال تأکید داشت و درحالی‌که مسئولان فدراسیون تلاش کردند تا مسئولان فیفا را متقاعد کنند؛ اما این کار صورت نگرفت و درنهایت انتخابات در روز 25 اسفند برگزار نشد.در حال حاضر اصلی‌ترین اولویت فدراسیون فوتبال اصلاح اساسنامه است و به همین منظور مسئولان این فدراسیون در تلاش هستند تا با اصلاح اساسنامه مجمع فدراسیون فوتبال را هر چه سریع‌تر برگزار کنند که البته فرایند اصلاح اساسنامه و برگزاری مجمع 4 الی 6 ماه طول می‌کشد.


فدراسیون تنیس


فدراسیون تنیس یکی از فدراسیون‌های بلاتکلیف است. پس‌ازاینکه دوره ریاست مجید شایسته در فدراسیون تنیس به پایان رسید او همچنان برای مدتی به‌عنوان سرپرست در این فدراسیون حضور داشت. انتخابات هم به دلیل تک‌نامزد بودن ملغی شد. پس از پایان دوران سرپرستی شایسته، ابتدا احمد نامنی سرپرست فدراسیون تنیس شد و پس از مدتی هم فرشاد صفتی به‌عنوان سرپرست دبیری فدراسیون تنیس منصوب شد.


فدراسیون دوومیدانی


مادر رشته‌های ورزشی هم این روزها حال و روز خوش ندارد. دوومیدانی در ایران همیشه با حاشیه عجین بوده است و این بار هم حواشی دست از سر این رشته برنمی‌دارد. اواخر مهرماه سال گذشته ایرج عرب به‌عنوان سرپرست فدراسیون دوومیدانی پس از کیهانی روی کار آمد. دوره سرپرستی عرب بعد از 6 ماه به پایان رسید و در شرایطی که وضعیت کشور هم چندان برای برگزاری مجمع مناسب نبود و خیلی از رؤسای هیئت‌ها درخواست کرده بودند به دلیل شیوع ویروس کرونا انتخابات به زمان دیگری موکول شود، وزارت ورزش بر برگزاری انتخابات تأکید کرد و علی‌رغم اینکه اتفاقات شبهه‌داری هم در زمان برگزاری انتخابات رقم خورد افشین داوری به‌عنوان رئیس فدراسیون دوومیدانی انتخاب شد. اما پس از چند روزی با اعلام معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان فدراسیون دوومیدانی ابطال شد. اکنون قرار است مجمع انتخاباتی این فدراسیون دوباره برگزار شود. البته هنوز مشخص نیست ثبت‌نام از نامزدهای این فدراسیون دوباره انجام بگیرد یا خیر.


فدراسیون شطرنج


دوره چهارساله مهرداد پهلوان‌زاده در اواخر اسفند سال گذشته به پایان رسید و هم‌اکنون این فدراسیون با سرپرست اداره می‌شود. شطرنج سال گذشته با حواشی زیادی از جمله کوچ علیرضا فیروزجا، سوپراستادبزرگ شطرنج ایران به فرانسه و همچنین مهاجرت شهره بیات، داور بین‌المللی همراه بود. اگرچه این فدراسیون ازنظر عملکرد نتایج قابل قبولی کسب کرده است؛ اما در برخی مسائل نمی‌توان به آن امتیاز داد.


فدراسیون موتورسواری و اتومبیل‌رانی


در بهمن سال گذشته دوره چهارساله محمد صیدانلو رئیس فدراسیون موتورسواری و اتومبیل‌رانی به پایان رسید و مازیار ناظمی مرد پرحاشیه وزارت ورزش و جوانان به‌عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد. ناظمی پیش از این مدیر روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان بود اما به‌تازگی کاوه احمدی از مدیران ارشد روابط عمومی مجلس شورای اسلامی است که بیش از ۱۳ سال ریاست اداره اخبار مجلس را بر عهده داشت، این سمت را پذیرفت. او همچنین از اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون شنا نیز هست.


فدراسیون ووشو


آخرین فدراسیون بلاتکلیف ووشو است؛ این فدراسیون به‌واسطه 13 سال حضور علی‌نژاد افتخارات زیادی کسب کرد؛ اما پس از اینکه مهدی علی‌نژاد به‌جای محمدرضا داورزنی به معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان انتخاب شد از ریاست فدراسیون ووشو کنار رفت. البته علی‌نژاد مدتی تا قبل از ابلاغ حکم رسمی‌اش در دو پست توأمان با هم حضور داشت؛ اما پس از ابلاغ رسمی از ریاست فدراسیون ووشو کنار رفت و جای خود را به علیرضا خسروی داد. در تازه‌ترین صحبت‌های سرپرست فدراسیون ووشو قرار است پس از انتشار روزنامه‌ها آگهی انتخابات فدراسیون و ثبت‌نام از نامزدهای منتشر شود تا هر چه سریع‌تر کارهای مربوط به برگزاری مجمع را در دستور کار قرار دهند. ووشو یکی از رشته‌های موفق ایران است.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب