دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آبان 1394 - 11:46

سخنرانی وزیر علوم در سی و هشتمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو

وزیر علوم تحقیقات و فناوری درسی و هشتمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو در مقر یونسکو در پاریس سخنرانی کرد.
کد خبر : 48099

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس کمیسیون ملی یونسکو در کشورمان در سی و هشتمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که با حضور بیش از 195 کشور عضو و ناظر در مقر یونسکو در پاریس برگزار شد، در سخنرانی خود که در بعدازظهر چهارشنبه 13 آبان ایراد شد ، هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان یونسکو را تبریک گفت.


متن سخنرانی بدین شرح است:


یونسکو به امید صلح متولد شد تا پرچم‌دار مبارزه با جهل، خشونت، تعصب و جنگ باشد. امروز جهان نیازمند مقابله با پدیده افراطی‌گری و خشونت است.


جمهوری اسلامی ایران عمیقاً نگران فقدان جانی و دربه‌دری انسان‌ها و تخریب بی‌سابقه مواریث کشورهایی در غرب آسیا و آفریقا به‌قصد پاک‌سازی فرهنگی از طریق خشونت و افراط‌گرایی است. حتی بعضی منابع مالی تروریسم از طریق فروش دارایی‌های فرهنگی کشورها فراهم می‌شود.


ما از تلاش‌های یونسکو در کمک به دولت این کشورها برای حفاظت از میراث فرهنگی‌شان حمایت می‌کنیم و آمادگی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام می‌کنیم.


نوجوانان و جوانان ازجمله آسیب پذیرترین اقشار جوامع هستند. در این عرصه مناقشه ، تخریب مواریث فرهنگی و برخی بازی‌های مخرب رایانه‌ای نفرت را ترویج نموده و کودکان را به لحاظ ذهنی مستعد رفتارهای خشونت‌آمیز و هنجار گریز می‌کند .


پیشنهاد می‌کنم یونسکو در چارچوب «اتحاد برای میراث» با راه‌اندازی یک کمپین جهانی بر تقویت و ترویج بازی‌های مجازی دوستدار میراث فرهنگی با ابزارهای مختلف آموزشی توصیه و تأکید کند.


مقولات مربوط به علوم انسانی و اجتماعی نیز به عهده یونسکو سپرده‌شده است. ایران مفتخر است که پیشنهاددهنده و حامی جایزه ابن‌سینا برای اخلاق در علم بوده است که در سی و دومین جلسه کنفرانس عمومی یونسکو به تصویب رسید.


ابتکاری منحصربه‌فرد که بر اهمیت حیاتی اخلاق در این جهان شتاب مند و شیفته فناوری تأکید دارد.


اجازه دهید اضافه کنم که امشب جایزه ابن‌سینا به برنده کنونی، آقای پروفسور شینواری از کشور پاکستان اهدا می‌شود.


امیدواریم که از طریق همکاری بتوانیم به اهداف مربوط به برنامه جهانی آموزش، دستور کار آموزش 2030 به‌ویژه از طریق تبادل آزاد اطلاعات فارغ از هرگونه تبعیض دست یابیم.


برای نیل به این هدف، ضرورت دارد که یونسکو از سیاست‌های مربوط به جلوگیری از تبعیض علمی در آموزش و نیز دسترسی به علوم پیشرفته حمایت به عمل بیاورد و زمینه لازم برای دسترسی برابر به منابع آموزشی و علمی جهان به‌ویژه برای کشورهای جنوب را فراهم نماید تا از این رهگذر، حق آموزش و کاهش شکاف اطلاعاتی و علمی بین کشورها تأمین گردد.


همچنین جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های یونسکو برای تدوین کنوانسیون جهانی تایید و به رسمیت شناختن مدارک آموزش عالی حمایت می‌کند


اثرات تغییرات زیست‌محیطی و اقلیمی در جهان و به‌ویژه مناطقی که با کمبود شدید منابع آبی همچون غرب آسیا روبرو هستند، موجب تشدید وقوع سایر پدیده‌ها و حوادث غیرمترقبه شده است که علاوه بر تبعات گسترده بر زیرساخت‌های فنی و اقتصادی کشورهای این منطقه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز تأثیر قابل‌توجه است.


ما بر این باوریم که همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حفاظت از محیط‌زیست و نیز مدیریت و بهره‌برداری بهینه از منابع آبی مشترک در مناطق خشک و نیمه‌خشک ضروری است. حمایت از ثبت ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره بین مرزی میان کشورها با همکاری یونسکو می‌تواند در نیل به این اهداف و تحقق آن‌ها یاری رساند.


از یونسکو می‌خواهم طراحی و پی گیری مطالعه و مدل‌سازی برای سه محور «پایداری محیط زیستی، عدالت انرژی، و توسعه فرهنگی و پژوهشی» در نقاط مختلف جهان تا سال 2050 با همکاری کشورهای صاحب فن و اندیشه را بر عهده بگیرد.


به‌منظور تحقق اهداف دهه 2014-2024 تحت عنوان «انرژی برای همه» ضروری است یونسکو آموزش، توسعه، ساخت و کاربرد انواع انرژی‌های تجدید پذیر به‌ویژه در جوامع محلی و مناطق روستایی را موردحمایت قرار دهد. در این رابطه ایجاد «جایزه یونسکو برای انرژی‌های تجدید پذیر» را پیشنهاد می‌کنیم.


در دستور کار توسعه پسا 2015 تأکید به کارگزاری دسترسی به اینترنت کشورهای در حال توسعه تا سال 2020 قرار دارد. ما بر روی نیاز به ترویج تنوع زبانی در فضای مجازی برای توانمند کردن استفاده از محتوای چندزبانه‌ای و همچنان به ترویج دسترسی رایگان به منابع اطلاعات علمی تأکید می‌کنیم.


خانم مدیرکل


از تلاش‌های سرکار عالی برای ارتقای آرمان‌های یونسکو در دستور کار توسعه پایدار برای دوران پس از 2015 تقدیر می‌کنم. آرمان‌هایی که به گفته سرکار در اصطلاح زیبایی که بدان اشاره داشتید، همه آن‌ها در DNA یونسکو ثبت و ضبط گردیده‌اند. مایلم این موقعیت را مغتنم بشمارم و پیشنهاد آقای دکتر روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2013 را یادآوری کنم، یعنی ایجاد «جهان علیه خشونت و افراط‌گرایی». اعتقاددارم این ایده نیز در DNA یونسکو جای دارد. در اینجا مایلم نظرتان را به شرکت ایشان در جلسه رهبران در روز 16 نوامبر و توجه بیشترتان به پیشنهاد ایشان درباره WAVE جلب کنم.


از توجه شما متشکرم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب