دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1399 - 07:00
دانستنی‌های پزشکی/ 120

با داروی مدروکسی پروژسترون در ویکی‌‌آنا آشنا شوید

داروی مدروکسی پروژسترون به‌‌عنوان جایگزین هورمون پروژسترون در بدن زنان به‌منظور تنظیم تخمک‌گذاری و دوره‌های قاعدگی کمک می‌کند.
کد خبر : 480676
medroxyprogesterone-acetate-tablet-500x500.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، مدروکسی پروژسترون نوعی هورمون زنانه است که به‌صورت طبیعی در بدن زنان وجود دارد و به‌عنوان دارو نقش جایگزین هورمون پروژسترون را در بدن ایفا می‌کند که به تنظیم تخمک‌گذاری و دوره‌های قاعدگی کمک می‌کند.


این دارو برای درمان وضعیت‌هایی همچون قطع یا نامنظم شدن دوره‌های قاعدگی و خونریزی‌های غیرطبیعی رحم تجویز می‌شود.


در صورت ضرورت مصرف مدروکسی پروژسترون توجه به یک‌سری از نکات حائز اهمیت است:



  • در صورت بارداری نباید از مدروکسی پروژسترون استفاده شود.



  • افراد دارای سابقه ابتلا به سرطان‌هایی همچون سینه، رحم، سابقه سکته مغزی، لخته شدن خون یا خونریزی غیرطبیعی واژن نباید از این دارو استفاده کنند.



  • افراد دارای زمینه بیماری قلبی، سکته مغزی یا زوال عقل نباید از مدروکسی پروژسترون استفاده کنند زیرا این دارو خطر ابتلا به این وضعیت‌ها را افزایش می‌دهد. استفاده طولانی مدت از مدوکسی پروژسترون ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه، حمله قلبی، سکته مغزی یا لخته خون را افزایش دهد.


مدروکسی پروژسترون چگونه باید مصرف شود؟


این دارو معمولاً در هر ماه چند روز پشت سر هم تجویز می‌شود البته بسته به‌دلیل مصرف ممکن است شروع به مصرف در روز مشخصی از چرخه قاعدگی باشد.


با توجه به این‌که مصرف این دارو عوارض غیرمعمولی دارد حتماً در زمان انجام هر آزمایش باید پزشک معالج نسبت به مصرف مدروکسی پروژسترون مطلع شود.


عوارض جانبی مدروکسی پروژسترون چیست؟


لکه‌بینی، تغییر در دوره‌های قاعدگی، حساسیت سینه و ترشحات، افزایش ترشحات واژن، افسردگی و یا عصبی شدن، بی‌‌خوابی، ریزش موی سر، ناراحتی معده، نفخ، حالت تهوع و ... بخشی از عوارض جانبی این دارو است که در صورت مشاهده پزشک معالج باید نسبت به آن مطلع شود.


هشدارهای مصرف مدروکسی پروژسترون



  • در صورت مشکوک بودن بارداری مصرف دارو باید قطع شود.



  • در زنانی كه از اين دارو برای جلوگيری از بارداری استفاده کرده‌اند به‌طور متوسط تا 10 ماه پس از قطع مصرف، امكان باروری وجود ندارد.



  • زنان زير 35 سال كه از مدروکسی پروژسترون برای جلوگيری از بارداری استفاده مي‌كنند در 4 سال اول مصرف با افزايش خطر ابتلا به سرطان سینه مواجه هستند.


منبع اصلی


انتهای پیام/ 4105
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته