شعارهایی که در حد وعده و وعید ماندند/سیاسیونی که به دنبال خدمت به ورزش هستند!
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، سازمانهای ورزشی بهعنوان متولیان توسعه ورزش و تربیتبدنی در جامعه و مدیران به عنوان محور اصلی این سازمانها ایفای نقش میکنند. در این میان متأسفانه عدم توجه به تخصص،تجربه،کارایی و توانایی مدیران در انتصاب به مسئولیتهای سازمانی موجب تصمیمات نامناسب، اقدامات بیهوده، تضعیف و مرگ ورزش را به همراه دارد.
در این میان عنصر اصلی که ممکن است صدمات جبرانناپذیری را به بدنه ورزش وارد کند، انتخاب مدیران کمتجربه و ناآشناست. بهطوری که میتوان گفت یکی از آفتهای ورزش کشور گزینش نامناسب و بدون ضابطه مدیران است.
اگرچه المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل شیوع ویروس کرونا به سال آینده موکول شد اما عدم برنامهریزی و بیتوجهی در طی ماههای گذشته باعث شد بسیاری از قهرمانان کشور بهناچار راه دیار غربت را انتخاب کنند و البته که هیچ اقدام مؤثر و عملی هم برای بازگشت این سرمایههای کشور از سوی متولیان ورزش صورت نگرفت.
بدون شک غافل ماندن از شاخصههای اساسی ، همچون تخصص،تجربه و شایستهسالاری در مدیریت وزیر ورزش اتفاق افتاده است و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. مسعود سلطانی در تاریخ 11 آبانماه سال 95 بهعنوان وزیر ورزش جوانان انتخاب شد. او در همان ابتدای حضورش در ساختمان سئول در مراسم معارفه تأکید کرد از نیروهای درونسازمانی استفاده میکند و باید مدیران جوان ورزشی و استعدادهای جدید ظهور کنند.
وزیر ورزش در مردادماه سال 96 مصاحبهای با یکی از رسانهها داشت که در این خصوص گفته بود: من فکر میکنم زمانش فرارسیده که فضای جدیدی در ورزش کشور به وجود بیاید و مدیران جوان جدیدی وارد شوند. بیشتر زنجیره بسته بود که ما قصد داریم این زنجیره را پاره کنیم تا مدیران جوان ورزشی و استعدادهای جدید ظهور پیدا کنند. یکی از وظایف مهم مدیران ایجاد بستر و شرایط لازم جهت رشد و پیشرفت کارکنان است و از ظرفیت و پتانسيل موجود بهخوبی استفاده نمایند و بايد تلاش كنند اين نيروها را به سمتی هدايت نماید كه بتوان از توان و پتانسيل آنها در راستای اهداف سازمانی بهخوبی بهره برد. سؤال این است تا چه اندازه وزیر ورزش و معاونین از منابع موجود توانسته است بهخوبی استفاده و چگونه بهرهوری در ورزش کشور را بالا بردهاند؟حال و هوای ورزش کشور و وزارتخانه نشاندهنده عملکرد مناسب در این حوزه نیست و وزیر ورزش در انتخاب و گزینش مدیران ستادی و استانی شایستهسالاری و جوانگرایی را مد نظر قرار نداده است.
طی بررسی صورت گرفته در چارت سازمانی ستاد وزارت ورزش و جوانان 36 پست مدیریتی وجود دارد (به جز مشاوران وزیر و معاونین) که 6 معاون وزیر و 29 اداره کل و مرکز در این وزارتخانه وجود دارد که از 6 معاونت موجود تمام معاونتها از سایر دستگاهها به این وزارتخانه وارد شدهاند و از 29 اداره کل و مرکز 14 مدیر از سایر دستگاههای اجرایی به خدمت گرفته شدهاند به همراه مدیرکل دفتر گزینش، مشاور وزیر در امور ایثارگران، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی ، مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان، مدیر مجموعه ورزشی آزادی و مدیر مجموعه ورزشی انقلاب که در ادامه به آن اشاره میشود:
حسن کریمی: مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی (وزارت کشور)
شعبانلو: مدیر مجموعه ورزشی انقلاب (شهرداری)
سیف: مدیر مجموعه آزادی (شهرداری)
مصطفی ابطحی: مدیر صندوق حمایت از پیشکسوتان و قهرمانان
علینژاد: معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه آیی(وزارت نفت- پزشک عمومی)
نادر وادیخیل: مدیرکل پشتیبانی و امور رفاهی (انتقال دائم از وزارت آموزش و پرورش)
مهدی تندگویان:معاون امور جوانان (وزارت صنعت معدن تجارت)
محمود محدث: مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور جوانان (شهرداری)
سجاد سالک: اداره کل مشارکتهای اجتماعی (قراردادی نهاد ریاست جمهوری)
امیرحسین آلاسحاق: مدیرکل طرحهای ملی و فراگیر جوانان (شهرداری)
اعظم کریمی: مدیرکل برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان (مجری تلویزیون)
عبدالحمید احمدی: معاون توسعه همگانی و فرهنگی (جهاد دانشگاهی)
رضا حجتی: مدیرکل دفتر توسعه ورزش روستایی با مدرک کارشناسی علوم سیاسی( دانشگاه تهران )
ژاله فرامرزیان: معاون توسعه مدیریت و منابع (وزارت کشور)
جمشید تقیزاده: معاون امور حقوقی، مجلس و استانها (وزارت کار)
داود عزیزی: مدیرکل امور مجلس (کارشناسی پرستاری – بهزیستی)
عباس نظریان: مرکز مشارکتهای اقتصادی ورزش (دانشگاه شهید رجایی)
فرشید طهماسبی: مدیرکل امور بینالملل( دانشگاه شهید رجایی)
بر اساس قانون 54 خدمات کشوری تنها در صورتی که نیروی توانمند در دستگاه اجرایی وجود نداشته باشد حداکثر 15 درصد از پستهای مدیریتی را میتوان خارج از دستگاه به کار گرفت که نه تنها این مورد قانونی رعایت نشده است، سؤالی که مطرح میشود این است که آیا پس از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نتوانستهایم در یک وزارتخانه نیروی متخصص تربیت کنیم؟ چرا باید دستگاه ورزش همیشه حیات خلوت سیاسیون بوده و افراد غیرمتخصص در سیستم ورزش کشور بهآسانی حضور پیدا کنند؟ میتوان در ساختمان سئول افراد متخصصی را یافت که هم دارای سوابق مدیریتی لازم و هم از قهرمانان تحصیلکرده باشند. قطعاً عدم توجه به نیروی انسانی درونسازمانی میتواند موجی از یاس و ناامیدی را در بدنه هر سیستمی به وجود آورد و این باعث کاهش کارایی و اثربخشی در ورزش کشور میشود نکته ایی که سلطانی فر برخلاف وعدههای خود به آن توجه نکرده است و در حال حاضر تعداد زیادی از مدیران تحصیلکرده و باسابقه این وزارتخانه در بلاتکلیفی کامل به سر میبرند .
* سیاسیونی که همچنان به دنبال خدمت به ورزش هستند
بهنظر میرسد سلطانیفر در انتخاب مدیران خود بیشتر سیاسی عمل کرده است تا شایستهسالاری. تعدادی از مدیران حوزههای مختلف وزارت ورزش که کاملاً تخصصی هستند افرادی هستند که هیچ ارتباط و تخصصی در زمینه ورزش نداشتهاند از جمله مدیریت مجموعههای ورزشی بزرگی همچون آزادی، انقلاب، کشوری، صندوق حمایت از قهرمانان، مدیرکل ورزش روستایی،مدیران عامل استقلال و پرسپولیس و همچنین اعضای هیئتمدیرهها. افراد در برخی فدراسیونهای ورزشی با استفاده از معادلات سیاسی، باندهای قدرت و وعدههای فراوان به فدراسیون مربوطه راه پیدا کردند که هیچ تخصصی در رشته مربوطه نداشته و در بیشتر مواقع باعث صدمه به آن رشته شدهاند.
در برخی فدراسیونهای ورزشی در اجرای آیین نحوه انتخاب رئیس فدراسیون که وزیر ورزش آن را ابلاغ کرده اما به لحاظ سیاسیکاریهای بسیار زیاد این آییننامه بهدرستی اجرا نشد و بعضاً شاهد حضور افرادی هستیم که واجد شرایط نیستند و سابقه مدیریتی لازم را نداشتند اما در انتخابات حضور یافتند. این در حالی است که برخی از فدراسیونها ورزشکارانی دارند که سالها فعالیت کرده و عنواندار بودهاند اما هیچگاه فرصت حضور به آنها داده نشده است و یا کمتر از آنها در بدنه مدیریتی ورزش کشور استفاده شده است.
* نقض نامه ابلاغی رئیسجمهور در وزارت ورزش
طبق ماده 15 تصویبنامه شورای عالی اداری، ابلاغی رئیسجمهور در سال 93 به این صورت است: دستگاههای اجرایی موظفاند از ابتدای سال 1397 در انتخاب، انتصاب و ارتقاء مدیران از افرادی استفاده کنند که دارای گواهینامه شایستگی عمومی احراز سمتهای مدیریتی باشند و تا قبل از تاریخ مذکور دارندگان گواهینامه شایستگی باید در اولویت انتخاب، انتصاب و ارتقاء قرار میگرفتند، این در حالی است که وزارت ورزش در سال 1393 نسبت به معرفی تعدادی از مدیران و کارکنان خود جهت اخذ مدرک مربوطه به مرکز آموزش مدیریت دولتی معرفی کرد که متأسفانه تاکنون علیرغم مکاتبه ریاست سازمان اداری و استخدامی هیچ برنامهایی تاکنون جهت استفاده از این افراد لحاظ نشده و شایستهسالاری و استفاده از نیروهای درونسازمانی تنها شعاری است که تاکنون استفاده ابزاری شده و در عمل شاهد آن در این وزارتخانه نبودهایم.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/