دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1399 - 17:40

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری قرارگاه جهاد علمی بسیج و دانشگاه بقیه‌الله با هدف حمایت از طرح‌های سلامت محور

صبح امروز تفاهم نامه همکاری قرارگاه جهاد علمی بسیج و دانشگاه بقیه الله با هدف حمایت از طرح‌های سلامت محور در کشور منعقد شد.
کد خبر : 479467
13990103000464_Test_PhotoN.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، توجه به طرح‌های سلامت محور در شرایط حال حاضر یکی از نیازهای اساسی کشور است که سازمان‌های مرتبط با بسیج با درک این موضوع کنار همدیگر قرار گرفتند تا از طرح‌ها و ایده‌های نخبگان کشور با حذف بروکراسی اداری این طرح‌ها به نتیجه مطلوب به نعع مردم و کشور برسد.


در همین ارتباط صبح امروز سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور تفاهمنامه‌ای بین قرارگاه جهاد علمی سلامت به نمایندگی علیرضا جلالی و قرارگاه علمی بسیج به نمایندگی از سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی  را به امضاء رساندند.


رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور به عنوان مجری طرح در این جلسه درباره قابلیت‌ها و برنامه‌های این سازمان در سال جاری اظهار کرد: هدف از انعقاد این تفاهمنامه، ایجاد یک چرخه کامل از ایده تا فناوری و تولید ثروت در حوزه سلامت است که مرحله اول آن در بخش طب سنتی است.


وی  ادامه داد: یکی از اقدامات اثرگذاری که در سازمان بسیج علمی و پژوهشی انجام شده کاهش بروکراسی اداری در تأیید طرح‌های نخبگانی است. این موضوع زمینه‌ای شد تا تعدادی زیادی از نخبگان با استفاده از حمایت‌های مادی و معنوی طرح‌های علمی زیادی را در کشور به ثبت و حتی به مرحله تولید برسانند.


وی با اعلام اینکه هماهنگی‌‌ها و پیشتیبانی‌های هدفمند از فناوری بسیجی حوزه سلامت در کشور به ویژه در بحث مبارزه با ویروس کرونا باید به‌صورت جدی انجام شود، افزود: حذف بروکراسی‌های زائد و اضافی برای تسریع در ارزیابی‌ها یکی از مباحث جدی است که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده است.


رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور  اضافه کرد: حمایت‌های مادی و معنوی از طرح‌های برتر حوزه سلامت، و طب سنتی با رویکرد طرح‌های مبارزه با ویروس کرونا در مراحل مختلف علمی در این تفاهم‌نامه به‌صورت جدی مورد تأکید قرار گرفته است.


وی خاطر نشان کرد: برای دسترسی سریع‌تر و مطلوب نخستین کمیته تحت عنوان کمیته  طب سنتی با حضور خبرگان، اساتید بسیجی تشکیل شده که وظیفه آنها پایش و ارزیابی طرح‌های ارسالی است تا از طریق فناوری شرکت‌های دانش بنیان برای مقابله با ویروس کرونا در دستور کار قرار گیرد.


رحیمی اضافه کرد: طی هفته گذشته بیش از ۲۰ طرح دارویی و پیشگیری و تجهیزات ضد عفونی محیط دریافت شده است که برخی از طرح‌های مجوزهای لازم را را دریافت کرده و این طرح‌ها تست‌های آزمایشگاهی را گذرانده و حتی نمونه‌های تولیدی آنها در لیست نیازمندی‌های کشور قرار گرفته است.


وی با اعلام اینکه در سال جهش تولید، فعالیت‌های علمی و فناورانه بسیج در ۶ هدف عملیاتی عمده از قبیل احصا صد هزار مسئله علمی شهرستانی استانی و کشوری، حل پنج هزار مسئله، تولید هزار نمونه فناوری، خلق سی فناوری نوظهور و ترویج گفتمان سازی علمی را در برنامه کاری داریم، گفت: در همه شهرستان‌های کشور با راه اندازی بیش از پنجاه هزار هسته علمی دانشی بنا داریم که مسائل علمی، پژوهشی و فناوری را احصا و برای حل آن به‌صورت ویژه در پایگاه‌های مقاومت و جامعه سلامت و کانون های بسیج اقشار و دانش مورد بررسی، ارزیابی و حل آن اقدام کنیم.


در ادامه جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله با استعانت از شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: در موضوع کرونا از نگاه حاج قاسم ورود پیدا کرده ایم ایشان میفرمودند فرصت‌ها از دل تهدیدات استخراج می‌شوند به شرطی که نترسیم.


رئیس دانشگاه بقیه‌الله بیان کرد: بخشی از طرح‌های دریافتی در ارتباط با کرونا به مراحل پایانی رسیده و در حال احصاء نتایج هستیم.


وی اضافه کرد: جهش تولید علم در دانشگاه بقیه‌الله در همین ابتدا سال در حال تحقق است، ظرفیت‌های بسیار خوبی در دانشگاه‌ها وجود دارد و جهش تولید آن‌ها را افزایش می‌دهد.


جلالی با اشاره به فعالیت قرارگاه جهاد علمی از دو سال گذشته افزود: با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) و با بسیج کردن ظرفیت علمی در خارج از سپاه جهش تولید علمی در کشور را مدیریت نماییم، به نوعی مباحث علمی را شبکه سازی و  با استفاده از توانمندی بسیج در دستور کار قرار گیرد.


وی یادآور شد: باید نخبگان بسیج و افراد توانمند در این قرار گاه را شناسایی و مدیریت کنیم.


وی  با اشاره به اقدامات انجام شده برای درمان و مقابله با کرونا، یادآور شد: در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری برنامه ما در این مرکز، جهش تولید علم است و بیش از ۱۱۵ طرح  و پروژه تحقیقاتی با تمرکز روی کرونا در یک ماه گذشته مصوب کردیم و این موضوع  اتفاق بسیار خوبی بوده و برنامه داریم از ظرفیت سایر محققان کشور هم در این زمینه بهره‌برداری نماییم، این را هم اضافه کنم که نکته قوت این طرح‌ها حذف بروکراسی اداری در دریافت و تایید طرح‌ها بوده است.


در ادامه سردار محمد حسین سپهر جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تقدیر از اقدامات کادر درمانی کشور در مبارزه با ویروس کرونا،اظهار کرد: امید داریم که این تفاهمنامه زمینه همکاری و توافق و هم افزایی که بین اقشار دانش بنیان بسیج و معاون علمی بسیج با سایر ارکان برقرار شود و بر اساس آن خواسته‌های مقام معظم رهبری تامین شود.


سردار سپهر یادآور شد: اقدامات انجام شده در کشور ما برای مقابله با کرونا الگویی برای سایر نقاط جهان است، روحیه همدلی، تفاهم، همکاری و تلاش‌های اقشار مختلف مردم برای همکاری با کادر درمانی مثال زدنی است.


وی اضافه کرد: تولید علم و پیشرفت علمی از اقداماتی است که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده و این توانمندی در سپاه و بسیج وجود دارد.


جانشین سازمان بسیج مستضعفین با اعلام اینکه علاوه بر تولید علم باید نسبت به تربیت نیروی انسانی هم ورود پیدا کنیم، افزود: توان تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب در حوزه سلامت جهش بزرگی در تعالی انقلاب اسلامی است و باید این موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.


وی ادامه داد: اگر در این پروسه تربیت به عنوان مبنا قرار گیرد بحث جهش تولید و سایر مسائل که جز الزامات انقلاب اسلامی ایران بوده به خوبی محقق میشود.


وی اضافه کرد: تحقق تمدن اسلامی بدون تولید علم سرشار قابل عملیاتی شدن نیست، یکی از بخش‌های مهم هر حاکمیتی و  چالش بزرگ کشورهای دنیا بحث چالش سلامت است،اما ما در کشور ایران به خوبی نشان داده ایم که ظرفیت‌های بسیار علمی و توانمندی‌های بسیاری برای برون رفت از چالش‌ها و مشکلات داریم.


بخشی از مفاد این  تفاهم نامه به شرح زیر است :
استفاده بهینه از توانایی‌های علمی- فنی و امکانات طرفین و همکاری در زمینه فعالیت‌های زیر:


۱-طراحی، راه‌اندازی و اجرایی کردن ساختارهای توسعه‌های در حوزه علم و فناوری سلامت


۲-مشارکت در تهیه و تدوین فعالیت‌های مشترک میدانی در سطح ملی و استان‌ها


۳-همکاری در برگزاری دوره‌های آموزشی ،همایش‌ها، نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها  و شناسایی برترین طرح‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح کشور در حوزه سلامت و حمایت مادی و معنوی از آنها


۴-استفاده از ظرفیت مراکز رشد، مراکز نوآوری و شتابدهی و تشکل‌های دانش‌بنیان طرفین به منظور ارائه طرح‌ها و ایده‌های فناورانه و نوظهور در حوزه سلامت


۵-راه اندازی و تقویت هسته‌های علمی(دانا) برای حل مسائل حوزه سلامت


۶-راه اندازی هسته‌های مشاوره توسعه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیانی سلامت


۷-استفاده از صندوق پژوهش و فناوری های طرفین


۸-همکاری و پشتیبانی از طرح‌های فناورانه با  قابلیت تجاری سازی جهت تولید انبوه  و تبدیل علم به ثروت.


۹- صدور مجوزهای لازم برای فعالیت‌های مذکور از جانب طرفین


۱۰- انجام سریع و به موقع برای حل مسائل و مشکلات سلامت در مواقع بحرانی کشور


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب