شورشیان سوری از سلاح شیمیایی استفاده کردهاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، گزارش محرمانه بیستونهم اکتبر (هفتم آبانماه) سازمان منع استفاده از سلاحهای شیمیایی (OPCW) که خلاصهای از آن به رویترز داده شده، این نتیجهگیری ذکر شده است: اطمینان بسیار زیادی وجود دارد که سیام مرداد در شهر «مارع» در شمال استان حلب دستکم دو نفر در معرض گاز خردل قرار گرفتند.
این گزارش میافزاید: احتمال بسیار زیادی میرود که اثر گاز خردل به مرگ یک کودک منجر شده باشد. این یافتهها نخستین تایید رسمی استفاده از «سولفور موستارد» مشهور به گاز خردل در سوریه است.
دولت سوریه 18 ماه پیش ذخیره سلاح شیمیایی خود را به تایید سازمانهای بینالمللی مسئول از بین برده است.
در این گزارش به داعش اشارهای نمیشود زیرا ماموریت گروه حقیقتیاب، یافتن متهم و سرزنش آن نبوده است اما منابع دیپلماتیک به رویترز گفتند این گاز شیمیایی در درگیری داعش با دیگر گروههای شورشی که آن زمان در این شهر بودند، استفاده شده است.
یکی از این کارشناسان گفت: پرسش اصلی این است که گاز خردل از کجا آمده است.
وی افزود: ممکن است آنها (داعش) توانایی تولید آن را به دست آورده یا آن را از یک ذخیرهگاه اعلامنشده در سوریه دزدیده باشند. هر دو گزینه نگرانکننده است.
در واکنش به گزارش رویترز، «جان کربی»، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، طی بیانیهای اعلام کرد سازمان منع سلاحهای شیمیایی هفتم آبانماه سه گزارش به کشورهای عضو داد که دو مورد از گزارشها بسیار نگرانکننده است. این سازمان استفاده از سلاحهای شیمیایی را در یک بررسی تایید کرده و نتیجه گرفته است در دومی نیز به احتمال زیاد استفاده شده است.
کربی گفت: سازمان منع سلاحهای شیمیایی تایید کرد مواد شیمیایی سمی احتمالا حاوی کلر، در قلمرو زیر کنترل مخالفان در استان «ادلب» استفاده شده است.
البته وی، با ادعای اینکه شاهدان صدای یک بالگرد را شنیدهاند، انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه گرفت.
گزارش به طور رسمی اواخر این ماه به دبیرکل سازمان ملل متحد داده میشود تا به شواهد روزافزون درباره استفاده داعش از سلاحهای شیمیایی در عراق و سوریه ببفزاید.
کربی گفت: اگر مشخص شود یک بازیگر غیردولتی مانند داعش از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده است، مورد دیگری از بیتوجهی کامل داعش به حقوق بشر و هنجارها و ارزش بینالمللی ثبت خواهد شد.
داعش از پارسال نواحی زیادی را در سوریه و عراق اشغال کرده است.
آمریکا و برخی همپیمانان غربی و منطقهای از شهریور پارسال ائتلافی برای مبارزه علیه داعش راهاندازی کردند و به اقدام نظامی در سوریه و عراق دست زدند.
روسیه نیز از هفتم مهرماه به درخواست دولت سوریه حمله هوایی به مواضع داعش در آن کشور را آغاز کرد.
انتهای پیام/