بلاتکلیفی ورزش ایران در روزهای کرونایی/ قرنطینه راهحل موقت برای ورزشکاران المپیکی
گروه ورزشی خبرگزاری آنا، -فرزانه شریفی: روزهای پایانی سال 98 برای همه مردم شرایط عجیب و غریب شد؛ شیوع ویروس کرونا زندگی عادی و برنامههای روزانه را مختل کرده و برای جلوگیری از شیوع این ویروس خیلی از برنامهها به تعویق افتادند یا لغو شدند. شیوع ویروس کرونا تأثیر زیادی روی ورزش کشور گذاشت؛ تمام مسابقات ورزشی و اردوی ملیپوشان المپیکی به دلیل جلوگیری از این ویروس لغو شد و این در شرایطی است که تا المپیک توکیو تقریباً 4 ماه دیگر زمان باقی مانده است.
البته این روزها صحبت از به تعویق افتادن زمان المپیک به میدان آمده و حتی گفته میشود ممکن است المپیک با تأخیر چندماهه برگزار شود، اما این خبر به صورت رسمی از سوی مسئولان IOC تأیید نشده است و کمیته بینالمللی المپیک و ستاد برگزاری مسابقات المپیک در ژاپن تأکید زیادی دارند که انتخابات در زمان مقرر برگزار شود.
در شرایطی که مشخص نیست المپیک در چه تاریخی برگزار میشود ورزش کشور هم به حالت تعلیق درآمده است. خیلی از اردوهای المپیکیها لغو شده و ورزشکارانی که سهمیه المپیک گرفتهاند یا دیگر ورزشکارانی که برای کسب سهمیه تلاش میکنند این روزها بیرون از شرایط اردویی قرار دارند و مشخص نیست وضعیت جسمانی و آمادگی بدنیشان چگونه است. طبیعی است که با شرایط فعلی چنین اتفاقات غیرقابل پیشبینی هم رقم بخورد؛ اما تا چه زمانی قرار است این روند ادامه پیدا کند؟! شاید تأکید کمیته بینالمللی المپیک و ستاد مسابقات در ژاپن به برگزاری المپیک در زمان تعیین شده درست از کار درآمد و المپیک در مرداد سال آینده برگزار شد و آن وقت تکلیف کاروان ورزشی ایران که زمان زیادی برای تمرین کردن از دست داده است چه میشود؟!
رشتههای تکواندو، وزنهبرداری، کشتی سه ضلع مدالآوران المپیک محسوب میشوند البته باید یک ضلع چهارمی هم به آن اضافه کرد که آن هم کاراته است؛ رشته کاراته برای نخستین بار در المپیک توکیو جواز حضور پیدا کرده است و تاکنون دو ملیپوش ایران هم موفق به کسب سهمیه شدند. با توجه به ظرفیت کاراته و درخشش بازیکنان به احتمال زیاد چندین مدال از آوردگاه توکیو کسب خواهند کرد. اما رشتههای المپیکی و مدالآور این روزها بلاتکلیف هستند.
کشتی
دو تیم کشتی آزاد و فرنگی 6 سهمیه دیگر باید کسب کنند تا با ترکیب کامل در المپیک حضور پیدا کنند؛ این در حالی است که این روزها کشتیگیران در خانه و به دور از تمرینات به سر میبرند. ابتدا قرار بود تعدادی از کشتیگیران به صورت محدود با تدابیر اصول بهداشتی در قرنطینه تمرینات را پیگیری کنند اما این اتفاق نیفتاد و طبق گفته سخنگوی فدراسیون کشتی فعلاً کشتیگیران از راه دور تمرین میکنند تا در آینده وضعیت مشخص شود.
وزنهبرداری
در تیم وزنهبرداری هم دو سهمیه برای المپیک داریم که البته هنوز هیچ وزنهبرداری موفق به کسب سهمیه نشده است؛ مسابقات گزینشی المپیک هم لغو شدهاند و وزنهبرداران هم با وجود رکوردگیری که در هفته آینده داشتند اما اردو و تمرین مشخصی ندارند.
تکواندو و کاراته
در رشته تکواندو هم شرایط به همین صورت است؛ اردوی تیم ملی تکواندو مردان و زنان لغو شده است و ملیپوشان در شهرهای خود تمرینات را پیگیری میکنند. تیم کاراته هم چند بخش شده است؛ عدهای از ملیپوشان در آلمان حضور دارند و منتظرند تا در مسابقات مادرید شرکت کنند و از طریق فرانکفورت به آن کشور بروند و عده دیگر هم به ایران بازگشتند.
درست است که در شرایط فعلی اولویت اصلی حفظ سلامتی ورزشکاران است اما نباید از المپیک هم غافل شد؛ در حال حاضر کاروان ایران 50 سهمیه در المپیک کسب کرده است که البته صرفنظر از دو سهمیه تیمی، که در واقع یک سهمیه محسوب میشود در دیگر رشتهها اگر سهمیهای کسب شود شاید تعداد سهمیههای بهدست آمده به عدد 60 برسد هر چند که متولیان ورزش معتقدند کاروان ایران در المپیک توکیو بیشتر از ریو سهمیه کسب میکند و حتی مدعی هستند که رکوردشکنی هم صورت میگیرد.
به هر حال آن چیزی که اهمیت دارد این است که المپیک چندماه دیگر برگزار میشود و با هر تعداد سهمیهای که کاروان ایران به دست میآورد مردم انتظار مدالآوری دارند و بهتر است با توجه به شرایط فعلی متولیان ورزش تدبیری بیاندیشند و با حفظ اصول بهداشتی و در قرنطینه کامل اردو ملیپوشان المپیکی را برگزار کنند و تنها به این دلخوش نباشند که المپیک چند ماه با تأخیر برگزار میشود و فرصت برای برنامهریزی و اردوی ملیپوشان وجود دارد. شاید کمیته بینالمللی المپیک و ستاد برگزاری بازیها در ژاپن با تعویق المپیک موافقت نکردند و آن چیزی که به بار میآید حضور کاروان ناآماده ایران در میدان المپیک است. شاید بهتر باشد مسئولان این امر مهم را در نظر بگیرند و هر چند محدود برگزاری برخی اردوها را که شانس مدالآوری آنها بالاست در دستور کار قرار دهند.
انتهای پیام/4048/4057/
انتهای پیام/