سالانه 7 هزار پیوند قرنیه در کشور انجام میشود
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمود جباروند در آستانه برپایی هشتادمین سالگرد پیوند قرنیه در کشور، عنوان کرد: در سال ۱۳۱۳ اولین پیوند قرنیه توسط پروفسور محمد قلی شمس در بیمارستان فارابی انجام شد که از آن تاریخ تاکنون این رشته پیشرفتهای زیادی کرده است.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی فارابی با اشاره به اینکه در سالهای اولیه به دلیل نبود امکانات، پیوند قرنیه با روشهای ساده انجام میشد تا جایی که امکان بخیه وجود نداشت و با وصله کردن و به کارگیری روشهای محافظتی، مانع خروج پیوند میشدند، تصریح کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر، اعمال جراحی پیوند قرنیه به لحاظ تکنولوژی و کیفیت رشد چشمگیری داشته تا جایی که پس از پیوند قرنیه بیش از ۸۰ درصد بیماران دید خوب و طبیعی به دست میآورند.
جباروند گفت: پروفسور محمد قلی شمس در سال ۱۳۱۳ بیمارستان فارابی را به عنوان نخستین مرکز تخصصی چشم پزشکی کشور تاسیس کرد و اولین پیوند قرنیه را در این بیمارستان انجام داد این در حالیست که با پیشرفتها و توسعه این رشته امروزه شاهدیم سالیانه ۸۵۰ تا ۹۰۰ مورد پیوند قرنیه تنها در این بیمارستان انجام میشود.
وی افزود: شایعترین علت پیوند قرنیه در ایران مربوط به بیماران مبتلا به قوز قرنیه پیشرفته یا کسانی است که بر اثر اعمال جراحی یا کهولت سن یا برخی بیماریهای ارثی، سلولهای شفاف ساز قرنیه خود را از دست دادهاند و این امر سبب تاری و اختلال دید آنان شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری آنا، همزمان با یکصد و دهمین سالگرد تولد پروفسور فقید محمدقلی شمس پدر چشم پزشکی نوین ایران، هفتمین جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی شمس، هشتادمین سالگرد پیوند قرنیه و مراسم هشتادمین سال تاسیس بیمارستان فارابی، روز پنج شنبه هفتم اسفند ماه جاری در بیمارستان فارابی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/