سندرز: ترامپ نادان و سردرگم کننده مردم است/ بایدن: ارتش را برای مهار کرونا فرامیخوانم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از سی.ان.ان؛ مناظره انتخاباتی دو داوطلب باقیمانده در رقابتهای درونحزبی دموکراتها با موضوع کرونا شروع شد و هر دو بر ناکارآمد بودن سیستم فعلی بهداشت و درمان آمریکا تأکید کردند.
جو بایدن و برنی سندرز شامگاه یکشنبه در حالی مناظره انتخاباتی خود را آغاز کردند که به خاطر گسترش ویروس کرونای جدید در آمریکا، تماشاگری در سالن حضور نداشت.
دو رقیب درونحزبی در هنگام قرار گرفتن بر روی سن، با زدن آرنجهای خود بهجای مصافحه، پیام دست دادن ممنوع را رعایت کردند اما با توجه به شرایط سنی، خود در زمره افراد پرخطر نسبت به کرونا قرار دارند.
بایدن بحران ناشی از کرونا را بزرگتر از همه دانست و خواستار همکاری ملی و برداشتن گامهای اقتصادی و بهداشتی شد که وی برای کاهش بحران انجام خواهد داد.
سندرز هم بلافاصله روی سخن خود را متوجه دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا و او را نادان و سردرگم کننده مردم توصیف کرد.
وی افزود: من رئیسجمهوری باشم یا نباشم، ما باید این رئیسجمهوری را همین الان ساکت کنیم.
سناتور سوسیالدموکرات با بیان اینکه اکنون یکلحظه بیسابقه در کشوراست و باید بر بحران فوری تمرکز داشت، به حمایت خود از سیستم مراقبت بهداشتی برای همه توجه داد.
بایدن با انتقاد از سیستم فعلی بهداشت و درمان آمریکا گفت: سیستم فعلی نمیتواند روند صعودی کرونا را که احتمالاً به وجود خواهد آمد، تحمل کند. ما باید برنامهریزی کنیم که کجا میخواهیم این بیمارستانهای موقت را قرار دهیم.
جدال بر سر مراقبت بهداشتی برای همه
سندرز که صدای منتقدان از شکافهای موجود در سیستم مراقبتهای بهداشتی آمریکا و مدافع برنامه بیمه بهداشت برای همه است، اظهار کرد: همهگیری ویروس کرونا بر مشکلات سیستم فعلی تأکید میکند.
وی افزود: در میان این بیماری همهگیر، شما در صنعت داروسازی افرادی دارید که میگویند، وای، چه فرصتی برای ثروتمند شدن است. بنابراین باید از کلمات خارج شد. من مطمئناً این کار را بهعنوان رئیسجمهوری انجام میدهم. مردم آمریکا، نگران هزینههای داروهای تجویزی نباشید.
اما بایدن اینگونه پاسخ داد که یک سیستم مراقبتهای بهداشتی تحت نظارت دولت در ایتالیا کمک نکرده بود؛ جایی که شیوع بیماری بهویژه شدید بوده و سیستم مراقبتهای بهداشتی را جا گذاشته است. وی تأکید کرد این مسئله هرگز مشکل را حل نمیکند.
سندرز این استدلال بایدن را زیر سؤال برد و گفت بدون "مراقبت بهداشتی برای همه" مراقبت کامل انجام نمیشود. آیا ما راهکارهایی برای استفاده از صنعت مراقبتهای بهداشتی داریم، برخی از آنها بودجه تبلیغات معاون رئیسجمهوری را تأمین میکنند. آیا ما این شهامت را داریم که مدیریت صنعت داروهای تجویزی را به عهده بگیریم که برخی از آنها بودجه تبلیغات وی (بایدن) را تأمین میکنند.
استفاده از ارتش برای مقابله کرونا
وقتی صحبت از چگونگی مقابله با کووید-۱۹ به میان آمد، هر دو داوطلب دموکرات بر استفاده از ارتش آمریکا برای کمک به مردم بهمنظور مقابله با همهگیری ویروس کرونا تأکید کردند.
معاون اول باراک اوباما گفت: من همان زمان ارتش را فرامیخوانم. آنها توانایی ارائه کمکهای فزایندهای را دارند که بیمارستانها در سراسر کشور به آن احتیاج دارند و موردنیاز هستند.
سناتور سندرز هم در این زمینه گفت: استفاده از گارد ملی کاری است که باید انجام شود.
انقلاب یا بازسازی
مسئله "انقلاب" مورد تأکید برنی سندرز با "بازسازی" موردنظر جو بایدن دیگر موضوعی بود که در این مناظره مورد اختلاف بود.
معاون اول رئیسجمهوری پیشین آمریکا معتقد است هنگامیکه رئیسجمهوری ترامپ شکست خورد و از مقام خود کنار رفت، ملت میتواند وضعیت عادی خود را بازگرداند اما سناتور ایالت ورمونت معتقد است که خروج ترامپ یکی از اولین اقدامات یک انقلاب سیاسی است.
بایدن با اشاره به مسئله ویروس کرونا، گفت: مردم به دنبال نتیجه هستند. نه یک انقلاب.
اما سندرز باز هم بر مراقبت بهداشتی برای همه تأکید کرد و گفت آمریکا با اینکه بیشتر از سایر کشورها در مراقبتهای بهداشتی هزینه میکند، در حال حاضر آسیبپذیرتر است.
وی راهحل این مشکل را مراقبت بهداشتی برای همه دانست. ناگفته پیداست که ما بهعنوان یک ملت باید هرچه در توان داریم به بحران فعلی پاسخ دهیم اما این کافی نیست که درک کنیم که چگونه به اینجا رسیدیم و در آینده به کجا میخواهیم برویم.
خطر بیشتر کرونا با بیگانههراسی
مسئله مراقبت بهداشتی برای مهاجران غیرقانونی دیگر موضوعی بود که دو داوطلب اصلی دموکرات در این مناظره دوطرفه به آن پرداختند.
معاون اول باراک اوباما گفت: مهاجران بدون مدرک، باید در میان ویروس کرونا به دنبال مراقبت پزشکی باشند. آنها تحت هیچ شرایطی نباید به خاطر انجام معالجه پزشکی در بحران ویروس کرونا مجازات شوند.
بایدن افزود: مواردی که برای ویروس کرونا آزمایش میدهند یا ویروس کرونا میگیرند باید بدون آسیب دیدن، نگهداری شوند.
وی خطاب به بیگانه هراسان اظهار کرد "حتی به نفع آنهاست" که افراد بدون مدارک به دنبال مراقبتهای پزشکی مناسب باشند.
ضربه متقابل سندرز و بایدن
در ادامه چالشهای رقابتی بایدن و سندرز، سناتور سوسیالدموکرات که تاکنون در رقابتهای مقدماتی از معاون اول رئیسجمهوری پیشین آمریکا عقبافتاده است، به اقدامات پیشین بایدن اشاره کرد.
سندرز خطاب به بایدن گفت: من به لایحه ورشکستگی رأی دادم، شما به آن رأی دادید. من به جنگ در عراق مخالفت کردم، که این هم یک رأی سخت بود اما شما به آن رأی دادید.
وی افزود: من با توافقنامههای تجاری فاجعهآمیزی همچون نفتا رأی مخالف دادم که حذف چهار میلیون شغل پردرآمد را برای کشور هزینه کرد اما شما به آن رأی دادید. من به اصلاحیه قانون اساسی رأی دادم که حق سقطجنین را از زنان کمدرآمد سلب میکند، شما همواره به آن رأی دادهاید.
معاون اول رئیسجمهوری پیشین آمریکا اما به مخالف سندرز با اصلاحیه متمم دوم قانون اساسی درباره کنترل حمل سلاح اشاره کرد و گفت: این مرد پنج بار به طرح برادی رأی منفی داد. پنج بار به تحقیق درباره پیشینه مخالفت کرد.
بایدن افزود این مرد جزو معدود دموکراتهایی است که من میشناسم که به معافیت صنایع اسلحهسازی از تحت پیگرد قرار گرفتن رأی داد.
وی خطاب به سندرز گفت درباره علاقه مخصوصتان در این زمینه صحبت کنید.
انتخاب یک زن بهعنوان معاون اول
جو بایدن که خود در دولت باراک اوباما معاون اول بوده است، در مناظره دیشب از تصمیم خود برای انتخاب یک زن بهعنوان معاون اول خود خبر داد.
وی اظهار کرد: متعهد میشوم که، زنی را بهعنوان معاون اول انتخاب کنم. تعدادی زن واجد شرایط برای رئیسجمهوری آتی شدن هستند.
بایدن ۷۷ ساله از بیان نام این شخص خودداری کرد اما درباره ویژگیهای او گفت که از او جوانتر است و تجربه لازم را برای معاون اولی دارد.
برخی از رسانهها از میشل اوباما همسر رئیسجمهوری پیشین آمریکا بهعنوان معاون اول بایدن در صورت پیروزی نامبرده بودند.
پشت پرده سیاست اوباما در قبال کوبا
مسئله بعدی در این مناظره، چرایی حمایت آمریکای لاتین تبار از سندرز بود.
این سناتور سوسیالیست با تأکید بر اینکه با دولتهای استبدادی مخالف است، گفت: اما آنها کارهای خوبی هم انجام دادهاند.
سندرز افزود: با استبداد در هرکجا که باشد مخالفم چه در کوبا، عربستان سعودی، چین یا اینکه در روسیه باشد. این سابقه زندگی من است.
وی ادامه داد: بدون شک، چین جامعه استبدادی است اما آیا کسی تکذیب میکند، یا هیچ اقتصاددانی انکار میکند که فقر شدید در چین، امروز کمتر از ۴۰ یا ۵۰ سال پیش است؟
سناتور ایالت ورمونت اضافه کرد: ما اقتدارگرایی را در هر کجا که باشد، محکوم میکنیم اما بهسادگی میگویم اینکه کارهای انجامشده توسط این دولتها، تاکنون تأثیر مثبتی بر مردم نداشته است را نادرست میدانم.
سندرز تفکر خود را با سیاست باراک اوباما در قبال کوبا مقایسه کرد که از برادر کاسترو در هنگام رسمی شدن روابط دیپلماتیک بین دو کشور رقیب، تقدیر کرد.
اما بایدن گفت سخنان اوباما ستودنی نیست بلکه تلاشی برای آزادسازی دولت کوبا است. او در تلاش بود سیاست کوبا را تغییر دهد تا مردم از دست کاسترو و برادرش خارج شوند.
وی افزود: این تغییر سیاست برای تأثیرگذاری بر سیاستهای کوبا با ایجاد گشایش برای آنها است. این همان چیزی بود که در مورد آن وجود داشت.
معاون اول باراک اوباما بهصورت تلویحی سندرز را دوست دولتهای منسوخشده کمونیستی در آمریکای مرکزی و اتحاد جماهیر شوروی سابق توصیف کرد و به هویت سوسیالدموکرات تاخت.
بایدن گفت: تصور برنی در مورد چگونگی پذیرش مردمی چون کوبا و اتحاد جماهیر شوروی سابق و گفتوگو در مورد کارهایی که آنها در چین انجام دادند، خلاف هر پیامی است که میخواهیم ارسال کنیم.
رأی موافق بایدن برای جنگ عراق، رأی مخالف سندرز برای تحریم ایران
وقتی نوبت به سیاست خارجی رسید، سناتور سندرز رأی موافق بایدن برای حمله به عراق را یادآور شد.
این سناتور سوسیالدموکرات آمریکا که بارها مخالفت خود را با جنگ ۲۰۰۲ آمریکا علیه عراق ابراز کرده است، خطاب به بایدن گفت همه دنیا میدانستند که وقتی به آن قطعنامه رأی دادید یعنی به بوش اختیار میدادید که به جنگ برود.
سندرز افزود: همهکسانی که این مسئله را دنبال میکردند میدانستند که مقامات بوش در رابطه با داشتن سلاحهای کشتارجمعی صدام حسین دروغ میگفتند.
وی ادامه داد: مسئله فقط جنگ عراق نیست، مسئله توافق تجاری نفتا هم هست. رهبری برای مخالفت با توافقنامههای تجاری فاجعهآمیز، چندان آسان نبود. لایحه ورشکستگی بود که از آن حمایت کردید، قانون دفاع از ازدواج هم بود.
این سناتور آمریکایی اضافه کرد: مسئله این است که آیا در شرایط دشوار هستیم یا نه، خدا میداند که این شرایط دشوار است، ما میخواهیم شهامت داشته باشیم که منافع ویژه قدرتمندی را به دست آوریم و آنچه را که برای خانوادههای شاغل در این کشور مناسب است، انجام دهیم.
اما بایدن که رئیس پیشین کمیته روابط خارجی مجلس سنا هم بوده است، قضاوت سندرز در امور بینالملل را زیر سؤال برد و برای بررسی و مقایسه اقدامات خود در حوزه سیاست خارجی اعلام آمادگی کرد.
معاون اول باراک اوباما در ادامه اظهارات خود، سندرز را به مخالفت با تحریم روسیه به خاطر دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ متهم کرد اما سناتور ایالت ورمونت گفت من مخالفتی با تحریم روسیه نداشتم اما در آخرین لحظات نام ایران هم به این لایحه اضافه شده بود که من به خاطر حفظ برجام با آن مخالفت کردم.
سندرز یادآور شد: این مخالفت به خاطر ایران بود. آن لایحه توافق هستهای ایران را تضعیف میکرد. من بارها و بارها روسیه را محکوم کردهام.
مت داس مشاور امور بینالملل سندرز هم دراینباره اظهار کرد: برنی علیه تحریم روسیه رأی داد به خاطر اینکه آنها در دقایق آخر، تحریمهای ایران را هم به این لایحه افزوده بودند. برنی بر حمایت از تحریم روسیه تأکید داشت اما به لایحه رأی منفی داد تا از توافق ایران اوباما حمایت کند. بایدن این را میداند.
مناظره دیشب به دو رقیب اصلی دموکرات منحصر نبود و دونالد ترامپ هم در توئیتر به اظهارنظر میپرداخت.
ترامپ اظهارات بایدن را دروغ خواند
رئیسجمهوری آمریکا نوشت: باید بگویم، یک مناظره کسلکننده بود. بایدن وقتی درباره اینکه من میخواهم تأمین اجتماعی و مراقبت بهداشتی را قطع کنم، دروغ گفت.
ترامپ افزود: این چیزی است که همه آنها در چهار سال گذشته گفتند و هیچ اتفاقی نیفتاد. در واقع من تأمین اجتماعی و مراقبت بهداشتی را حفظ کردم. من آنها را قطع نخواهم کرد اما آنها میخواهند. دقت کنید!
مناظره دیشب در حالی برگزار شد، که انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در سومین سهشنبه بزرگ، امروز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/