آزمون دوره دکتری چگونه برگزار میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمون دوره دکتری سال مهمترین آزمونی است به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور در ۹ اسفندماه لغو شد و ابتدا به ۲۸ فروردینماه موکول شد ولی باز تغییر کرد و به 9 خردادماه 99 انتقال پیدا کرد.
این آزمون ۱۷۷ هزار و ۲۶۱ نفر شرکتکننده دارد که ۷۷ هزار و ۸۸۱ نفر زن و ۹۹ هزار و ۳۸۰ نفر مرد هستند. آمار داوطلبان شرکت کننده در آزمون دوره دکترا نشان میدهد که تعداد شرکت کنندگان نسبت به سال گذشته ۱۹ هزار و ۱۷۶ نفر کمتر بوده است.
دوره دکتری چیست؟
دوره دکتری بالاترین دوره تحصیلی آموزش عالی است كه به اعطای مدرك تحصیلی میانجامد و رسالت آن تربیت افرادی است كه بـا نـوآوری در زمینههای مختلف علوم و فناوری در رفع نیازهای كشور و گسترش مرزهای دانش مؤثر باشند.
شیوه آموزشی ـ پژوهشی در دوره دکتری
شیوه آموزشی ـ پژوهشی دورهای است كه محتوای برنامه آن مشتمل بر واحدهای درسی، كارهای پژوهشی و پایاننامه است.
شیوه پژوهش محور
دوره دكتری تخصصی است كه با محوریت پژوهش و مشتمل بر اخذ واحدهای آموزشی محدود و ارائه رساله برگزار میشود. برگـزاری دوره دكتری پژوهشمحور مشروط به داشتن طرح پژوهشی تقاضا محور با كارفرمای مشخص است.
طرح واره
منظور از طرحواره، طرح اولیه رساله متقاضیان رشته محلهای پژوهش محور دوره دکتری است كه در راستای طرح پژوهشی تقاضامحور كه از طرف مؤسسه اعلام شده است توسط داوطلب تهیه و تدوین و در زمان انجام مصاحبه و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری به صـورت مكتوب ارائه میشود.
پایاننامه
پایان نامه فعالیت پژوهشی تحقیقاتی است كه درزمینه رشته تحصیلی مربوط و تحت راهنمایی و مشاوره، استادان و هیئت داوران قرار میگیرد. همچنین سمینار در دوره دکتری به منظور تحقیق و تتبع نظری است كه دانشجویان گرد هم میآیند و به تشریح موضوع مورد مطالعه خود میپردازند.
گروههای امتحانی دوره دکتری
دانشجویان دوره دکتری میتوانند در رشتههای مختلف گروه هفتگانه آزمایشی شامل علـوم انسـانی، علـوم پایـه، فنی و مهندسی، كشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشكی و زبان ادامه تحصیل دهند.
شرایط اختصاصی
برای پذیرش در دوره دکتری داشتن مدرک كارشناسی ارشد یا دكترای عمومی یا اشتغال به تحصیل در سال آخر مقطع كارشناسی ارشد یا دكترای عمومی كه مدرك مذكور مورد تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات وفناوری ویا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی باشد، برای ورود به دوره دکتری ضروری است.
فارغالتحصیلان و دانشجویان رشتههای گروه پزشكی متقاضی شركت در این آزمون، قبل از اقدام به ثبتنام باید توجه داشته باشند كه از لحاظ طرح تعهد خدمت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، وضعیت خود را مشخص و از نظر وزارت مذكور منعی برای ثبتنام و شركت در آزمـون و در صورت قبولی برای ادامه تحصیل نداشته باشند. در غیر این صورت عواقب بعدی آن، به عهده شخص متقاضی خواهد بود.
با توجه به اینكه ادامه تحصیل در مقطع دكتری بهصورت تمام وقت است، داوطلبان شاغل دروزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی باید قبل از ثبتنام موافقت محل كار خود را مبنی بر ادامه تحصیل دریافت و آن را نزد خود نگه دارند.
رشته امتحانی انتخابی داوطلبان در دوره دكتری بایستی متناسب با رشته تحصیلی مقطع كارشناسی ارشد یا دكتری عمومی آنها باشد.
آیا دارندگان مدرک معادل میتوانند وارد دوره دکتری شوند
دارندگان مدارك تحصیلی معادل باید حائز شرایط «آییننامه شركت دارندگان مدارك معادل و غیررسمی در آزمونهای ورودی مقاطع بالاتر» باشند.
ادامه تحصیل افرادی كه دارای مدارك استخدامی، داخلی ویا با عنوان «معادل» است، ضمن رعایت بخشنامه مربوطه منـوط به تأیید دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری است. بدیهی است صرفاً تأییدیـه تحصـیلی یا قبـولی در آزمـون جـامع دارندگان مدرك معادل، مجوز ثبتنام در دانشگاه نیست.
دانشجویان شاغل به تحصیل در مقطع دكتری تخصصی در صورت عدم انصراف تا پایان مهلت ثبتنام، مجاز به ثبتنام و شركت مجدد در این آزمون نیستند.
ثبت نام و شركت در این آزمون برای دانشجویان مقطع دكتری تخصصی، به شرط فراغت از تحصیل در آن مقطع تا پایان نیمسال اول سال تحصیلی جاری 99 -1398 بلامانع است.
پذیرفتهشدگان نهایی دورههای روزانـه در آزمون دكتری نیمهمتمركز سال 1398 ،حتی در صورت عدم ثبتنام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبتنام و شركت در آزمـون دكتـری تخصصـی سال 1399 نخواهند بود.
با توجه به اینکه زمان برگزاری آزمون دچار تحول اساسی شده زمان اعلام نتیجه اولیه، انتخاب رشته و دعوت مصاحبه نیز دچار تغییر خواهد شد. به همین دلیل باید منتظر اعلام تقویم این آزمون از سوی سازمان سنجش آموزش کشور بود.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/