توسط متخصصان یک شرکت دانشبنیان؛
دانستنیهای پزشکی/ 109
آیا میدانید فلورازپام میتواند منجر به از بین رفتن حافظه کوتاهمدت شود؟
فلورازپام دارویی است که بهمنظور درمان مشکل بیخوابی تجویز میشود و در اکثر موارد به حل مشکل بیماران کمک میکند ولی از آنجا که مصرف طولانیمدت آن ممکن است اعتیادآور باشد بهتر است از هرگونه مصرف بدون تشخیص پزشک آن پرهیز شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فلورازپام دارویی است که بهمنظور درمان مشکل بیخوابی استفاده میشود.
مصرف این دارو ممکن است به افراد کمک کند تا سریعتر به خواب رفته و بیشتر بخوابند و همچنین تعداد دفعاتی را که در شب از خواب بیدار میشوند را نیز کاهش دهد.
فلورازپام متعلق به طبقهای از داروها بهنام بنزودیازپینها است که با تأثیر بر روی مغز باعث ایجاد حس آرامشبخش برای مصرفکننده آن میشود.
نحوه مصرف فلورازپام چگونه است؟
- میزان استفاده از این دارو به شرایط پزشکی، سن و پاسخ بیمار به درمان بستگی دارد.
- فلورازپام دقیقاً باید قبل از خواب مصرف شود.
- گرچه به ندرت مصرف این دارو باعث از بین رفتن موقت حافظه کوتاهمدت میشود ولی برای کاهش احتمال آن بهتر است آن را زمانی مصرف کنید که نسبت به یک خواب کامل (7 الی 8 ساعت) اطمینان کافی داشته باشید.
- ترک ناگهانی مصرف این دارو میتواند منجر به بروز علائمی همچون حالت تهوع، استفراغ، گرگرفتگی، گرفتگی معده، حالت عصبی شود به همین دلیل برای جلوگیری از این مشکلات پزشک معالج مصرف آن را به تدریج کاهش میدهد.
- در صورت مصرف طولانیمدت فلورازپام ممکن است این دارو تأثیر اولیه خود را نداشته باشد به همین منظور در صورت بروز چنین موردی حتماً باید پزشک معالج نسبت به آن مطلع شود.
- با وجودیکه مصرف این دارو به بسیاری از افراد در درمان بیخوابی کمک میکند ولی در مواردی ممکن است مصرف طولانیمدت این دارو اعتیادآور باشد به همین دلیل برای کاهش خطر اعتیاد مصرف آن صرفاً باید طبق تجویز پزشک معالج باشد.
- ممکن است بعد از قطع کامل دارو علائم بیخوابی بازگردد که این موضوع طبیعی و پس از یک الی دو شب وضعیت به حالت نرمال بازخواهد گشت.
عوارض جانبی مصرف فلورازپام چیست؟
تغییرات روحی و رفتاری، خوابآلودگی در طول روز، عدم تعادل و فراموشی موقتی از علائم شایع مصرف فلورازپام است.
نکته مهم در ارتباط با این دارو این ممنوعیت مصرف در زنان باردار است زیرا ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین شود.
انتهای پیام/ 4105/
انتهای پیام/