هنوز از پتانسیل دانشگاهها برای ارتباط با صنعت بهخوبی استفاده نشده است
محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاهها اظهار کرد: ارتباط میان صنعت و دانشگاه موضوعی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آمارهای موجود در خصوص قراردادهای ارتباط صنایع و دستگاههای اجرایی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور خوشبختانه رشد این آمارها را نشان میدهد.
وی افزود: در سالهای اخیر تفاهمنامههایی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی امضا و همکاریهای خوبی آغاز شده است که نتیجه آن واگذاری پروژههای تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور بوده است.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: اعضای هیئت علمی به عنوان مجری اصلی این پروژهها نقش تاثیرگذاری در به حرکت درآوردن چرخه ارتباط با جامعه و صنعت و اقتصاد کشور ایفا کردهاند. از طرف دیگر آمارهای حاصله نشان از کم بودن تعداد قراردادهای کلان دانشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی به نسبت دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها دارد.
سیف ادامه داد: به عبارت دیگر هنوز هم از پتانسیل دانشگاهها بهخوبی استفاده نشده است و میتوان انتظار رشد بسیار بیشتری را در آینده داشت.
وی گفت: گزارش جامعی از آمار مرتبط با قراردادها در سالهای اخیر است که شاخصهای مختلف در آن ارایه شدهاند. بر اساس نتایج به دست آمده، تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه (در حال اجرا) از 3035 مورد در سال 92 به 8002 در سال 97 رسیده است. این در حالی است که مبلغ این قراردادها در سال مذکور از 325 میلیارد در سال 92 به 1953 میلیارد تومان در سال 97 رسیده که نشان از رشد قابل توجه نسبت به سالهای گذشته دارد.
سیف اضافه کرد: همچنین تعداد کارفرمایان این قراردادها در سال 97، 3941 مورد بوده است. این میزان افزایش که در تعداد کارفرمایان مبالغ قراردادها و تعداد قراردادها وجود دارد به نسبت دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مراکز علمی کشور درصد زیاد قابل توجهی نیست که باید این آمار با افزایش چشمگیری پیدا کند.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/