دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 اسفند 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

پاس‌کاری وزارت ورزش و فدراسیون بر سر فوتبال!/ هیئت رئیسه‌ای که شبهات قانونی دارد

اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال زمان برگزاری انتخابات این فدراسیون را به تعویق انداختند؛ این در حالی است که معاون قهرمانی وزارت ورزش معتقد است تصمیم هیئت رئیسه شبهات قانونی دارد.
کد خبر : 477995
57843689.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتخابات پرحاشیه فدراسیون فوتبال قرار بود 25 اسفند برگزار شود تا تکلیف صندلی بدون رئیس این فدراسیون مشخص شود. پس از استعفای مهدی تاج به دلیل بیماری فرایند برگزاری انتخابات و تعیین تکلیف ریاست فدراسیون فوتبال آغاز شد؛ اما نامه‌های فیفا برگزاری انتخابات را به اما و اگر کشاند و در نهایت این فدراسیون در سال جدید هم بلاتکلیف است.


در نامه‌هایی که فیفا به فدراسیون فوتبال ارسال کرده بر این موضوع تأکید داشت تا زمانی که اساسنامه فدراسیون اصلاح نشود، انتخابات نباید برگزار شود؛ بلافاصله پس از این اخطار فیفا، فدراسیون فوتبال هم روی کار آمد و در نامه‌ای به فیفا اعلام کرد که سال‌هاست با همین اساسنامه انتخابات را برگزار می‌کند و بیش از هشت سال فدراسیون با همین اساسنامه فعالیت کرده است، اما نامه جدید فیفا پرده دیگری از حقایق فدراسیون فوتبال را رونمایی کرد. به گفته فیفا نسخه‌های فارسی و انگلیسی اساسنامه فدراسیون فوتبال با هم مطابقت ندارند و به همین خاطر است که آنها هم تأکید دارند تا زمان اصلاح اساسنامه انتخاباتی برگزار نشود. تفاوت نسخه‌های فارسی و انگلیسی اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران موضوع ساده‌ای نیست و به زعم معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان موضوعی عجیب و خطرناک است.


اگرچه وزارت ورزش و جوانان تمایل زیادی برای برگزاری انتخابات داشت و حتی دو فدراسیون جانبازان و معلولان و دوومیدانی در شرایط ویژه کشور برگزار شد؛ اما با تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال روز پنج‌شنبه هفته گذشته اعلام شد که انتخابات برگزار نخواهد شد. موضوعی که از دید معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان شبهه‌دار بود چرا که علی‌نژاد معتقد است جلسه هیئت رئیسه قانونی نبوده، چون طبق قانون حداقل باید 6 نفر در جلسه حاضر شوند که این تعداد حضور نداشتند. از طرفی امضای برخی‌ نیز بعد از جلسه در محل دیگری روی صورتجلسه گرفته شده است.


بنابراین تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در لغو برگزاری مجمع انتخاباتی این فدراسیون دارای شک و شبهاتی است و به گفته معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان با توجه به اینکه روز گذشته در سوئیس روزکاری بوده است، شرایطی می‌توانسته به وجود بیاید تا از سوی وزارت ورزش و جوانان رایزنی‌هایی برای برگزاری انتخابات صورت می‌گرفته است اما با تصمیم هیئت رئیسه انتخابات فدراسیون لغو می‌شود.


اعضای هیئت رئیسه و شبهات پیش‌ رو


اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال را اداره می‌کنند و هر تصمیم اجرایی باید ابتدا توسط اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال اجرایی شود و به مرحله اجرا دربیاید. اما در سال چند اخیر روز به روز تعداد اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال کاهش پیدا کرده است؛ در ابتدا علی کفاشیان به عنوان نایب‌رئیس اول و البته عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به دلیل اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت؛ البته که کفاشیان هیچ‌وقت استعفای کتبی نداده اما در جلسات هیئت رئیسه فدراسیون هم شرکت نمی‌کرد. پس از کفاشیان، مهدی تاج به دلیل کسالت از سمت خود استعفا کرد. به‌تازگی هم محمود شیعی، مدیرعامل باشگاه پیکان که عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال بود، از سمت خود برکنار شد و به این ترتیب اعضای 9 نفره هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به 6 عضو تقلیل یافتند.


در جلسه روز چهارشنبه هفته پیش که اعضای هیئت رئیسه برای برگزاری انتخابات تشکیل دادند، پنج نفر حضور داشتند در صورتی که طبق قانون باید دوسوم از اعضای مجمع که 6 نفر باشند در این جلسه شرکت می‌کردند و به همین خاطر بود که معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان تصمیم هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال شبهاتی داشته است. علی کفاشیان، مهدی تاج، هدایت‌الله ممبینی غایبان این جلسه بودند و همچنین امضای شیعی، مدیرعامل مستعفی پیکان در جای دیگری صورت‌جلسه شده بود همه این موارد باعث شد تا معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان برگزاری این جلسه و تصمیم هیئت‌رئیسه را شبهه‌دار بخواند.


عبدالکریم طالقانی درباره تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال به خبرنگار آنا گفت:‌ همه برنامه‌ها برای برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال مطابق برنامه اجرا شده بود و همه چیز برای انتخابات مهیا بود. با اینکه فیفا تأکید کرده بود تا زمانی که اساسنامه اصلاح نشود، انتخابات نباید برگزار شود اما فدراسیون تمام تلاش خود را به کار گرفت تا انتخابات برگزار شود اما در نهایت تصمیم به تعویق انتخابات گرفته شد.


وی گفت: نامزدهای تأیید صلاحیت از سوی وزارت ورزش اعلام نشده بود و حتی اگر انتخابات برگزار می‌شد چطور تأیید صلاحیت‌ها ۴۸ ساعت مانده به انتخابات از سوی وزارت ورزش ارسال نشد؟ ضمن اینکه وقتی فیفا با برگزاری انتخابات به دلیل اصلاح اساسنامه مخالف است چطور به فاصله دو روز مانده به انتخابات با برگزاری آن موافقت کند. با شرایط فعلی چطور اعضای مجمع خودشان را به تهران می‌رساندند و در انتخابات شرکت می‌کردند. افراد تأیید صلاحیت هم چطور در این زمان اندک برنامه‌های خود را به اعضای مجمع اطلاع می‌دادند؟!


طالقانی تأکید کرد: بنابراین با این شرایط ما برای برگزاری انتخابات تمام تلاش خود را به کار گرفتیم و حتی هیئت رئیسه در تلاش بود تا هر چه سریع‌تر فدراسیون صاحب رئیس شود و از بلاتکلیفی خارج شود اما در شرایط فعلی امکان‌پذیر نبود.


انتهای پیام/4048/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب