دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1398 - 12:01
آنا بررسی می‌کند؛

تلاش بی‌حاصل فدراسیون فوتبال برای متقاعد کردن فیفا/ اصلاح اساسنامه تنها راه برگزاری انتخابات

تلاش‌های مدیریت فدراسیون فوتبال برای متقاعد کردن فیفا به نتیجه نرسید و انتخابات پس از رفع ایرادات اساسنامه برگزار خواهد شد.
کد خبر : 477672
1075674_913.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال که قرار بود 25 اسفند 98 برگزار شود مطابق انتظار به تعویق افتاد چراکه شرایط لازم برای برگزاری چنین مجمعی فراهم نشده بود.


اولین اخطار جدی فیفا


فدراسیون بین‌المللی فوتبال 5 اسفند 98 با ارسال نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد: «فدراسیون فوتبال ایران به فیفا اعلام کرده در نظر دارد تا مجمع انتخاباتی برگزار کند اما این مجمع از نظر ما وجاهت قانونی ندارد. کارشناسان فیفا در ژوئن ۲۰۱۸ به ایران اعزام شدند تا اساسنامه فدراسیون هر چه زودتر اصلاح شود اما این اساسنامه جدید هنوز تهیه نشده است. باید این اساسنامه تهیه شود، سپس رئیس فدراسیون فوتبال ایران آن را زیر نظر دولت این کشور به تصویب برساند و برای فیفا ارسال کند. به‌رغم اینکه پنج مرتبه با فدراسیون فوتبال ایران در رابطه با اصلاح اساسنامه مکاتبه کردیم اما هیچ جوابی به ما داده نشده است و چنین کاری مغایر با قوانین فیفاست. فدراسیون ایران به مکاتباتی که انجام شده احترام نگذاشته است. به این فدراسیون ابلاغ می‌شود اساسنامه‌ای که با همکاری کارشناسان فیفا در واحد حقوقی آن تهیه شده، به مرحله تصویب برسد و سپس ارسال شود. اگر برخلاف این کار صورت پذیرد، برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال از نظر فیفا وجاهت قانونی ندارد و قابل قبول نیست.»


تلاش‌های شکوری و مخالفت دوباره فیفا


پس از رسانه‌ای شدن این نامه ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال اعلام کرد: «پاسخ فیفا در ۹ بند داده شده که این نامه به کنفدراسیون فوتبال آسیا هم ارسال شده است. با اساسنامه موجود سه مجمع انتخاباتی برگزار کردیم و با توجه به اینکه در حال حاضر فدراسیون رئیس ندارد از فیفا اجازه گرفتیم تا اساسنامه پس از انتخابات و مشخص شدن رئیس فدراسیون اصلاح و ارسال شود.»


این خواسته شکوری که در حقیقت تقاضای فدراسیون ایران از فیفا بود با نامه‌ای دیگر پاسخ داده شد که تا زمان رفع ایرادات اساسنامه برگزاری انتخابات در 15 مارس 2020 (25 اسفند 98) غیرممکن است و هر زمانی که اساسنامه به تأیید فیفا رسید اجازه برگزاری انتخابات وجود دارد. با این حال شکوری در اظهارنظری جدید گفت: «با توجه به مکاتبات صورت گرفته و مسائل مطرح شده در نامه فیفا، در تلاش هستیم تا در کمترین زمان ممکن به پرسش‌ها و ابهامات پاسخ دهیم و با فیفا به توافق برسیم تا انتخابات در موعد مقرر برگزار شود.»


فدراسیون به‌دنبال رفع ایرادات اساسنامه


در این میان سایت فدراسیون فوتبال توضیح داد که برای برگزاری مجمع انتخاباتی به‌صورت موازی و به‌دنبال جلسات مهدی تاج رئیس وقت فدراسیون با مسئولان وزارت ورزش و جوانان و اظهارنظر محمدرضا داورزنی، معاون محترم وقت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان مبنی بر طی مراحل اول و دوم بررسی اساسنامه فدراسیون فوتبال و بررسی نهایی آن در هیئت محترم دولت در مورخ 2 مرداد 98، رئیس وقت فدراسیون در ماه‌های بعد به همراه عبدالحمید احمدی، معاون محترم وزارت ورزش و جوانان در تمامی کمیسیون‌های مرتبط در هیئت دولت شرکت کردند. لذا فدراسیون فوتبال در این مدت پیگیری لازم را برای اخذ مصوبه اساسنامه فعلی نیز به عمل آورده بود تا این اساسنامه به تأیید نهایی هیئت محترم وزیران برسد اما تابه‌حال این اتفاق رخ نداده و اساسنامه همچنان در کمیسیون مربوطه در انتظار تصویب نهایی است.


انتقاد فیفا از مغایرت اساسنامه فارسی و انگلیسی


این واکنش فدراسیون فوتبال گویای آن بود که هیئت دولت باید به فدراسیون کمک کند تا پس از تصویب اساسنامه و طی مراحل قانونی، خواسته فیفا اجرایی شود اما این تلاش به نتیجه نرسید. ضمن اینکه فیفا با ارسال نامه‌ای به فدراسیون ایران اعلام کرد «اساسنامه فارسی با انگلیسی مغایرت دارد»


در نامه ارسالی آمده بود: «فدراسیون‌های عضو فیفا مکلف به تصویب اساسنامه‌ای هستند که در راستای مقررات اساسنامه استاندارد فیفا باشد و مفاد مندرج در بند 15 اساسنامه فیفا در آن رعایت شده باشد. اساسنامه کنونی فدراسیون فوتبال ایران اما برابر بند بالا مطابق با این مقررات نیست. همچنین به نظر می‌رسد که میان نسخه‌های فارسی و انگلیسی اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و مستندات مربوط به فرآیند ثبت‌نام کاندیداها برای تصدی پست خالی (ریاست فدراسیون) که در تاریخ سوم فوریه سال 2020 از سوی فدراسیون فوتبال ایران در اختیار AFC قرار گرفت، ناهماهنگی‌‌هایی وجود دارد.


ضمن اینکه سند مرتبط با فرآیند انتخاباتی که شما به مکاتبات فوق‌الذکر پیوست کرده‌اید، نشان‌دهنده وجود یک کمیته انتخابات مستقل که توسط نهاد مشروع فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران منصوب شده باشد، نیست و علاوه بر آن مقرراتی که در خود انتخابات می‌بایست رعایت شود نیز در آن تنظیم نشده است، بلکه در درجه اول به موضوعاتی مربوط به صلاحیت کاندیداها و اعلام کاندیداتوری ارتباط دارد. طبق اساسنامه فعلی فدراسیون فوتبال ایران، وزیر ورزش و جوانان یکی از اعضای رأی‌دهنده مجمع عمومی است. از این رو ما لازم می‌دانیم به شما بند 14 ماده 19 قانون فیفا را یادآوری کنیم که می‌گوید تمامی فدراسیون‌ها عضو فیفا موظف هستند که امور خود را به صورت مستقل و بدون دخالت و تأثیرپذیری از طرف سوم مدیریت کنند. 


تکرار می‌کنیم که با وجود تجدیدنظر صورت گرفته در اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و پروسه انتخابات که از ماه آگوست سال 2019 اجرایی بوده است، فدراسیون فوتبال ایران بازخورد لازم که در نهایت مستندات تجدیدنظر شده را تأیید کند، ارائه نکرده است. از این رو ما انتظار رسیدگی به موارد فوق را تقاضا داریم و لازم می‌دانیم تأکید کنیم که موضع مشترک و محکم فیفا و AFC این است که فدراسیون فوتبال ایران می‌بایست پیش از برگزاری انتخابات، اساسنامه‌ای جدید تصویب و مطابق آن فرآیند انتخاباتی و موارد مربوط به مجمع عمومی را انجام دهد.»


تقویت شائبه دخالت وزیر ورزش در انتخابات


یکی از اتفاقات جالبی که در این خلال رخ داد ابراز امیدواری مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان برای برگزاری انتخاب در تاریخ 25 اسفند بود که شائبه مطروحه از سوی فیفا مبنی بر دخالت طرف سوم را تقویت می‌کرد. اینکه وزیر ورزش حق رأی در انتخابات فدراسیون فوتبال ایران دارد از سوی فیفا جزء ایرادات اساسنامه فدراسیون فوتبال است. اگرچه مازیار ناظمی مدیرکل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان دخالت وزارتخانه در انتخابات را رد کرده بود.


حال ابراهیم شکوری، دبیر مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال اظهار کرده مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال که قرار بود ۲۵ اسفند برگزار شود با توجه به مکاتبات فیفا و تأکید بر اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال به زمان دیگری موکول شد.


بدون شک رفع ایرادات اساسنامه و همخوانی متن فارسی و انگلیسی آن باید رفع شود تا فدراسیون فوتبال بتواند مجمع انتخاباتی خود را بدون مشکل برگزار کند. شاید تا 18 اردیبهشت 99 (7 می 2020) که زمان قبلی برگزاری انتخابات بود و به خاطر استعفای مهدی تاج به 25 اسفند 98 (15 مارس 2020) موکول شد، بهترین زمان برای برگزاری مجمع باشد البته اگر مدیران فدراسیون تا آن موفق به رفع ایرادات اساسنامه و گرفتن مجوز فیفا شده باشند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب