چه کسی از کار فروبسته هنر هفتم گرهگشایی میکند؟/ سینما در انتظار دولت، دولت در انتظار فرصت
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در آغازین روز این هفته و در حالی که تعطیلی سینماهای کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا وارد دومین هفته تعطیلی خود شده بود، رئیس سازمان سینمایی با انتشار توئیتی از لزوم طراحی بستههای حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفت.
حسین انتظامی در پایان این توئیت از آمادگی سازمان سینمایی برای دریافت ان پیشنهادات نیز گفت. در همین حال سه روز پیش از انتشار این توئیت، رییس شورای عالی اکران فیلمهای سینمایی در گفتگویی به صاحبان فیلمهایی که به تازگی روی پرده سینماها رفته بودند اطمینان خاطر داد که در شرایط خاص جامعه تمام حقوق مترتب بر فیلمها ملاحظه خواهند شد.
محمدمهدی طباطبایینژاد البته در گفتگوی خود برنامه مشخصی را برای جبران این ضررها و احقاق حقوق صاحبان فیلمها و سینماداران ارائه نکرد. او با اعلام این موضوع که هنوز در این زمینه و البته چگونگی برنامهریزی برای اکران نوروزی به تصمیم قطعی نرسیدهاند تصمیمگیری روشن در این زمینه را به روزهای آینده موکول کرد.
اگرچه آمادگی سازمان سینمایی (به عنوان نماینده دولت) برای دریافت پیشنهادات اهالی سینما و کارشناسان این حوزه اقدام مبارکی است، اما به شرط آن که این اقتراح و همفکری مانع از اقدام و برنامهریزی فوری برای جبران خسارتها نشود. به عبارت دیگر نباید به این بهانه، خواسته یا ناخواسته زمان به هدر برود و فرصت خریده شود. میتوان در کنار طرحهای ناشی از مشورت و بارش افکار، به برنامههای مقطعی اما منطقی و تأثیرگذار نیز اندیشید.
کارگروه «مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران» با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی تشکیل شده است.
از سوی دیگر، سید جمال ساداتیان تهیهکننده نامآشنای سینمای ایران و مدیر سینما آستارا نیز روز گذشته در گفتگویی با یکی از رسانهها که در سایت سازمان سینمایی نیز منعکس شده است بر این نکته تأکید کرد که چشم امید همه سینماداران به بازگشت رونق به گیشه در تعطیلات نوروز 99 بود.
وی گفت: سینمادارها در این شرایط هم باید اجاره ملک دهند، هم حقوق پرسنل و پرداختهای مضاعف مربوط به شب عید. در حالی که با تعطیل شدن سینماها حتی بوفهدارانی که در سینماها مشغول بودند هم بیکار شدهاند... میدانیم که دولت در پی تحریمها وضعیت اقتصادی چندان مناسبی ندارد، ولی به نظر میرسد باز هم دولت باید در اینباره حمایت کند، چون هر چه فکر میکنیم و به هر جایی که فکر میکنیم شاید در کشور وجود داشته باشد تا برای دریافت حمایت به آنجا مراجعه کنیم به غیر از دولت جای دیگری نیست.
ساداتیان پیشنهاد خود برای جبران این خسارت ها توسط دولت را هم این گونه بیان کرد: میتوان بررسی کرد که میزان فروش سینماها در پایان فروردین سال قبل چقدر بوده و آن را ملاک عمل قرار دهند. در این بین بعضی سینماها ممکن است فروش بیشتری داشته باشد و بعضی فروش کمتر، درواقع همه را هم نمیتوان به یک چشم دید و اگر با بررسی ظرفیت فروش سینماها دولت بتواند کمکی را تأمین کند مفید خواهد بود.
اما جدا از بحث ضررهای ناشی از تعطیلی سینما به ویژه در تعطیلات نوروز (که با شرایط فعلی بسیار محتمل است) موضوع تداوم تولید برخی پروژههای سینمایی و تلویزیونی در این روزها نیز در نوع خود جالب است. در حالی که ضبط بسیاری از برنامهها و سریال های تلویزیونی و فلیمبرداری فیلمهای سینمایی به خاطر خطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا متوقف شده است اما تولید برخی دیگر از آثار همچنان ادامه دارد.
علاوه بر برخی برنامههای تلویزوین مثل دورهمی که با حضور تماشاگران و عوامل تولید پرتعداد در استودیو ضبط میشود برخی سریالها نیز روند تولد خود را متوقف نکرده اند. این موضوع در سینما کمتر نمود بیرونی دارد اما خبرهای جسته و گریخته حاکی از آن است که اغلب این پروژه ها نیز با فشار تهیهکننده و سرمایهگذار در حال ادامه تولید است.
از سوی دیگر چند روز پیش هم خبر تشکیل «کارگروه مدیریت بیماری کرونا در تولیدات صنعت فیلم ایران» با حضور اعضای صنوف مختلف سینمایی منتشر شد.
سید غلامرضا موسوی نماینده شورای عالی تهیهکنندگان سینما، رضا درمیشیان نماینده کانون کارگردانان سینمای ایران، تورج منصوری نماینده انجمن مدیران فیلم برداری سینما، فاطمه معتمدآریا نماینده انجمن بازیگران سینما، حمیدرضا منصوری، انجمن مدیران تولید سینما، پویان کفیلی نماینده انجمن دستیاران فیلمبرداران سینما، ایمان کرمیان نماینده انجمن جلوههای ویژه میدانی سینما، امیر حسین قدسی نماینده انجمن طراحان فیلم و دانش اقباشاوی نماینده انجمن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینما اعضای این کارگروه هستند.
رئیس سازمان سینمایی از لزوم طراحی بستههای حمایتی برای مشاغل خرد و سینماداران به منظور جبران ضرر ناشی از این تعطیلی گفته است.
هدف تشکیل این کارگروه طبق گفته سخنگوی آن یعنی دانش اقباشاوی این موارد است: پایش پروژههای جاری و جمع آوری اطلاعات میدانی، تدوین دستورالعملهای مواجهه با شرایط بحران و اطلاع رسانی در خصوص مقررات تخصصی بهداشتی با توجه به شرایط ویژه محیط کار در مراحل تولید محصولات صنعت فیلم ایران، مشاوره و نظارت بر روند رعایت مقررات ضروری برای پیشگیری از ابتلا یاعضای گروه تولید به بیماری کرونا و انجام اقدامات فوری در صورت ابتلای فرد یا افراد گروه به این بیماری، ارائه مشاوره به کلیه عوامل در زمینه امور قانونی و حقوقی مرتبط با شرایط بحران ( فورس ماژور)، کمک به پیگیری شرایط و نحوه رسیدگی به وضعیت مبتلایان احتمالی اعضای صنوف.
این اولین واکنش جدی صنوف مختلف سینمایی به شرایط شکننده این روزها سینمای ایران است. واکنشی که به منظور تضمین سلامتی اهالی سینما رقم خورده است اما با توجه به الزامآور نبودن توصیهها و خروجی این کارگروه بعید است که اقدام خاصی در این زمینه رقم بخورد.با این حال شاید پیگیری رسانهای بتواند معادله تداوم فعالیت سینما و سینماداران در عین تضمین سلامت اهالی هنر هفتم و مخاطبان را حل کند و گره از کار فروبسته سینمای ایران بگشایند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/