وقتی نوجوانان بسکتبال ایران به بازی گرفته نمیشوند/ فقدان پروسه استعدایابی صحیح
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم بسکتبال نوجوانان ایران بدون آنکه فرصت حضور در رقابتهای انتخابی قاره آسیا را داشته باشد از حضور در مسابقات جهانی کنار گذاشته شد که دلیل آن لغو مسابقات بود و فیبا بر اساس رنکینگ تیمهای قاره آسیا تصمیم به انتخاب تیمهای این قاره کرد.
نوجوانان بسکتبال ایران دو سال پیش در تورنمنت مجارستان درخشش بسیار خوبی داشتند و این امید را ایجاد کردند که بتوانند سهمیه جهانی را در مسابقاتی که قرار بود به میزبانی تهران برگزار شود، کسب کنند اما شیطنت دشمنان ورزش ایران در خارج از کشور باعث شد تا کنفدراسیون بسکتبال آسیا میزبانی ایران را به بهانه اینکه والدین برخی تیمهای شرکت کننده اجازه حضور فرزندانشان را در ایران به فدراسیونهای کشورهایشان ندادند مسابقات را در ایران لغو و به لبنان واگذار کرد که با شیوه ویروس کرونا برگزاری رقابتها لغو و تصمیم گرفته شد تا تیمها بر اساس رنکینگ فیبا انتخاب شوند که ایران جایی در میان تیمهای اول تا پنجم نداشت و استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و نیوزلند 5 تیم اول بودند. البته سهمیه آسیا 4 تیم است که تیم چهارم از میان ژاپن و نیوزلند انتخاب میشود.
نوجوانان ایران در دوره قبلی عنوان هفتم را به دست آورده بودند و برای همین با نیم امتیاز کمتر از ژاپن نتوانستند جای این تیم را به دست آورند تا از میان ایران و نیوزلند تیم چهارم آسیا برگزیده شود.
ضعف برنامهریزی در بسکتبال آسیا در حذف تیم ایران تأثیر زیادی داشت. دوره قبلی رقابتهای نوجوانان قاره کهن با تأخیر مواجه شد و به جای 2017 در 2018 برگزار شد تا رقابتهایی که میشد در سال 2019 در ایران برگزار شود به سال 2020 کشیده نمیشد که شیطنت دشمنان گل کرده بود و با ایجاد بهانه واهی میزبانی کشورمان را ضایع کردند تا نوجوانان بسکتبال ایران به حق خود نرسند.
پروسه ناقص استعدادیابی بسکتبال
مسابقات انتخابی قهرمانی بسکتبال نوجوانان جهان یک سال زودتر و در قالب تیمهای زیر 16 سال برگزار میشود و با توجه به اینکه پروسه استعدادیابی در بسکتبال ایران دچار عیب و ایراد است، انتخاب نفرات برتر برای حضور در تیم ملی به سختی صورت میگیرد. تفکیک بازیکنان گروههای سنی بدون در نظر گرفتن امکانات در کنار شرایط نامناسب میزبانیها، عدم بررسی کیفیت داوری با توجه به تعداد داوران، نبود نظارت و کنترل کافی را باید مسائلی دانست که میتواند به بسکتبال ایران لطمه بزند چون تمامی این نوجوانان در آینده پشتوانه تیم ملی بزرگسالان هستند.
بهرغم تمامی سختیها تیم نوجوانان تشکیل شد اما فقدان روابط قوی بینالمللی موجب میشود تا در برنامهریزیهای مغرضانه فیبا آسیا که همان کنفدراسیون بسکتبال این قاره است غرق شویم و به هدفی که مدنظر داریم دست نیابیم. ضعف مدیریت و سازماندهی مسابقات در بسکتبال آسیا قوز بالای قوز شد و بعید نیست نسلی از بسکتبال ایران از بین برود. باید راهی برویم تا از سیستم بازنده بودن فاصله بگیریم و بتوانیم بر مشکلات فائق شویم تا ورزشی پرطرفدار آسیب جدی نبیند.
ناکامیهای متوالی نوجوانان بسکتبال
با نگاهی به گذشتهای نهچندان دور در مییابیم که در سطح نوجوانان با مشکلات عدیدهای مواجه بوده و هستیم. در سال 2009 سوم شدیم تا تیمهای چین و کره جنوبی از دو سهمیه آسیا استفاده کنند. در سال 2011 با کارشکنیها و اختلافات درونی فدراسیون بسکتبال در مسابقات گزینشی شرکت نکردیم. در سال 2013 نتوانستیم با وجود میزبانی سهمیه بگیریم. سال 2015 در مسابقات غرب آسیا حذف شدیم و به دور نهایی انتخابی نرسیدیم. در سال 2018 هفتم شدیم و سهمیه نگرفتیم. در سال 2020 هم مسابقات لغو شد و فیبا بر اساس رنکینگ آسیایی نمایندگان قاره کهن را انتخاب کرد.
مادامی که نتوانیم مشکلات بسکتبال را در تمامی سطوح حل کنیم نباید امیدی به حضور در مسابقات جهانی داشته باشیم و بدون تردید با این روند استعدادهای زیادی میسوزند و نمیتوانند سالیان متمادی به بسکتبال ملی کمک کنند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/