قدرت تطبیق جامعه ایرانی با قواعد جدید بهداشتی از جوامع ظاهرا پیشرفته بیشتر است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همانطور که انتظار میرفت ویروس کرونا به ایران آمد و تعدادی از هموطنانمان به آن مبتلا شدند، در این بین مدیر و مسئول و مردم از ویروس در امان نماندند و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان کشوری هم به ویروس کرونا مبتلا شدند.
مهدی محمدی، تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی، در تازهترین یادداشت اینستاگرامی خود به شیوع کرونا در ایران از زاویههای دیگر پرداخت. او در پست اینستاگرامی خود نوشت:
" کرونا اکنون به بخشی از زندگی روزمره در ایران بدل شده. روز نخست که این ماجرا آغاز شد سوال اصلی برای من این بود که جامعه در مقابل آن تا چه حد تاب آوری خواهد داشت، حکومت چقدر آماده مدیریت آن خواهد بود و دشمن سعی خواهد کرد آن را برای ایجاد یا تشدید کدام روندها به خدمت بگیرد؟
اینها سوالهایی است که از منظر امنیت ملی بسیار مهم تلقی میشود. این نخستین بار است که ایران درگیر یک مسئله بیولوژیک در ابعاد ملی شده. ما هنوز شواهد کافی برای ارزیابی اینکه این ویروس تا چه حد یک محصول آزمایشگاهی است نداریم. هر چه که هست، جامعه و حکومت در ایران بسیار تاب آورتر، عاقلانهتر و نسبت به پیش بینیها غیرمنتظره، عمل کرده. در مواجهه با بحرانی در این ابعاد، گسیختگی و هیجان زدگی جامعه یک واکنش بسیار محتمل است، اما جامعه ایرانی با وجود اینکه در معرض کمبودهای آزاردهندهای است منسجم و با آرامش رفتار کرد. جامعهای که به ازدحام عادت دارد در زمانی کوتاه عادت دیرین خود را ترک کرده. احتکار خانگی بسیار کمتر از پیش بینی هاست و قدرت تطبیق جامعه با قواعد جدید بهداشتی از بسیاری از جوامع ظاهرا پیشرفته بیشتر و سریعتر است.
با وجود فقدان سابقه درگیری با موارد مشابه در گذشته، که طبعا نتیجه آن نبود پروتکلها و رویههای استاندارد و تمرین شده است، دستگاههای درگیر برغم برخی سردرگمیهای جزئی در آغاز راه، اکنون بر مسئله مسلط شده اند. در مواجهه با پدیدههای اپیدمولوژیک مهمترین خطر شکل گیری هرج و مرج، درگیر شدن بخشهای مختلف جامعه با هم، تشدید بی اعتمادی و فروپاشی سیستمهای مدیریت و خدمات دهی اجتماعی است. در ایران نشانی از اینها نیست. کسانی که در صف اول مبارزه در چنین بحرانهایی درگیرند معمولا خیلی زود به شکنندهترین گروه جامعه تبدیل میشوند، اما جامعه پزشکی و درمانی در ایران با روحیهای خیره کننده عمل کرده است؛ و از همه مهم تر، بحرانهایی از این دست نیاز جامعه را به رهبری ملی که زمام امور را در دست نگه دارد، به جامعه آرامش بدهد و نمادی از نظم، بهبود و تکیه گاهی برای ملت باشد، تشدید میکند. ایران از این نعمت نیز تمام و کمال برخوردار بوده.
من تردید ندارم و شواهد بسیاری هست که دشمنان مردم ایران هیچ باک نداشتند و بلکه مشتاق بودند که جامعه فروبپاشد، حکومت فلج شود و ایران با یک بحران سراسری مواجه شود. حالا هم میبینید که کل سیستم اطلاعاتی خور را به ماشین تولید دروغ تبدیل کرده اند. کرونا ویروس خطرناکی است، اما روندهایی را در ایران ایجاد کرده و به سنتهایی شکل داده که رویارویی با بحرانهایی بسیار بزرگتر را ساده خواهد کرد "
انتهای پیام/
انتهای پیام/