دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1398 - 17:45

کروناویروس و تأثیری که روی اخذ ویزای شینگن دارد!

اثر بیماری ناشی از کروناویروس جدید بر صدور ویزای شینگن چگونه است و بین کرونا و ویزای شینگن چه ارتباطی پیدا خواهد شد؟
کد خبر : 476093
1.png

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا کرونا که نام عامیانه‌‌ی بیماری‌ای است که از سوی سازمان بهداشت جهانی به نام کووید 19 (COVID-19) نام‌گذاری شده، این روزها به کانون توجه شهروندان کشورهای مختلفی تبدیل شده که مواردی از ابتلا به این بیماری در آن‌ها گزارش شده است. با توجه به اعلام رسمی ابتلا و مرگ چند ایرانی بر اثر این بیماری، شهروندان شهرهای مختلف ایران نیز به‌صورت‌های مختلف با تبعات این اپیدمی درگیر شده‌اند و در این بین مشکلات ایجادشده برای سفرهای خارجی و به‌ویژه دشواری‌های ایجادشده برای دریافت ویزای شینگن یکی از قابل‌توجه‌ترین مسائل برای گردشگران و مسافرانی‌ست که به هر صورت باید به یکی از کشورهای عضو پیمان شنگن سفر کنند. اما اثر بیماری ناشی از کروناویروس جدید بر صدور ویزای شینگن چگونه است و بین کرونا و ویزای شینگن چه ارتباطی پیدا خواهد شد؟ در ادامه به پاسخ این پرسش خواهیم پرداخت.


تغییر رویه‌ی کشورهای عضو پیمان شینگن برای صدور روادید پس از اپیدمی کووید


پس از این‌که بیماری کووید در سال اواخر سال 2019میلادی به‌تدریج در شهر ووهان چین فراگیر شد کشورهای مختلف نسبت به اخذ تصمیماتی که مانع از گسترش این بیماری بین شهروندان خود شوند اقدام کردند و یکی از مهم‌ترین اقدامات در این راستا محدودکردن ورود شهروندان شهر ووهان چین بود. در این بین اتحادیه‌ی اروپا و کشورهای عضو پیمان شنگن نیز مدتی کوتاه پس از اپیدمی بیماری در ووهان به‌تدریج مراکز صدور ویزای خود در کشور چین را به‌صورت موقت تعطیل کردند. تعطیلی مراکز صدور ویزای شینگن در چین برای اولین بار توسط کشور چک انجام شد و این کشور صدور ویزای شینگن برای شهروندان چینی را از روز 29ژانویه به حالت تعلیق درآورد و همچنین پروازهای بین این کشور و چین نیز به‌صورت موقت لغو شدند.


پس از چک سایر کشورهای عضو شینگن نیز مراکز صدور ویزای خود در چین را به‌صورت موقت تعطیل کردند. در این بین، کشورهای اتریش، بلژیک، استونی، لیختن‌اشتاین، نروژ، اسلواکی، آلمان، ایسلند، پرتغال و سوئیس از جمله کشورهایی هستند که توقف صدور ویزای شینگن خود برای شهروندان چینی را به‌صورت جدی‌تری پیگیری کردند. تمامی مراکز صدور ویزای شینگن این کشورها دست‌کم تا تاریخ 10فوریه‌ی 2020تعطیل بوده‌اند.


 


گشایش مجدد برخی از مراکز صدور ویزای شینگن در چین


پس از گذشت مدت نسبتاً زیادی از شیوع بیماری کرونا، چند کشور عضو شینگن از جمله آلمان، سوئد، سوئیس، پرتغال و ایسلند بار دیگر مراکز صدور ویزای خود را در کشور چین فعال کردند و شهروندان چینی می‌توانند از طریق ویزای این کشورها وارد منطقه‌ی شینگن شوند. با این حال در بسیاری از موارد شهروندان شهر ووهان چین هنوز قادر به دریافت ویزای شینگن نیستند و محدودیت این کشورها برای صدور ویزا همچنان برای شهروندان این شهر برقرار است.


با بازگشایی مراکز صدور ویزای شینگن کشورهای یادشده در شهرهای مختلف چین سایر کشورهای شینگن نیز از تاریخ 24فوریه مراکز صدور ویزای خود در شهرهای مختلف این کشور را فعال کردند. اتریش، استونی، فنلاند، دانمارک، هلند، لهستان، یونان، ایتالیا، لیتوانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، مجارستان و لتونی کشورهایی هستند که تا این تاریخ بیش‌تر مراکز صدور ویزای شینگن خود را در کشور چین بازگشایی کرده‌اند. با این حال هنوز مراکز صدور ویزای برخی از کشورهای شینگن در شهر ووهان و چند شهر دیگر چین که شمار مبتلایان به بیماری کووید در آن‌ها بالا بوده بسته هستند و در برخی شرایط نیز شهروندان این شهرها پس از گذراندن دوره‌ی 14روزه در قرنطینه می‌توانند ویزا بگیرند.


از بین کشورهای عضو پیمان شینگن سه کشور چک، بلژیک و مالت سخت‌گیری بیش‌تری نسبت به بازگشایی مراکز صدور ویزای خود در چین نشان داده‌اند و درحالی‌که شمار محدودی از مراکز صدور ویزای آن‌ها در شهرهایی مانند پکن و شانگهای بازگشایی شده، برنامه‌ی روشنی برای بازگشایی گسترده‌ی مراکز خود در این کشور اعلام نکرده‌اند.



احتمال توقف موقت توافق بین‌مرزی شینگن


درحالی‌که بیماری کرونا در حال گسترش بیش‌تر است و برخی از کشورهای اروپایی به‌ویژه ایتالیا هم درگیر آن شده‌اند، در روزهای اخیر خبرهایی از احتمال توقف موقت توافق بین‌مرزی شینگن به گوش می‌رسد. در این بین کشور ایتالیا به‌شدت نسبت به چنین اتفاقی واکنش نشان داده و برداشتن آزادی تردد شهروندان خود به دیگر کشورهای عضو را نپذیرفتنی دانسته است. چندی پیش نخست وزیر ایتالیا، جوزپه کونته، در نشستی خبری گفت اقدام برای ایجاد محدودیت تردد بین مرزهای کشورهای شینگن اقدام سخت‌گیرانه‌ای است که نیازهای شهروندان ایتالیایی را برای کنترل این بیماری درنظر نمی‌گیرد. او هم‌چنین گفت این تصمیم نمی‌تواند به مهار بیماری کمکی بکند و نتیجه‌ی آن تبدیل‌شدن ایتالیا به لازارتویی دیگر است.


در این بین بعضی از دیگر کشورهای پیمان شینگن به چنین رخ‌دادی واکنش نشان داده‌اند و به‌عنوان مثال دولت فرانسه رسماً اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای محدودکردن مرزهای خود برای ورود شهروندان ایتالیایی ندارد. در مقابل اتریش چندی پیش از ورود قطاری که پس از عبور از ایتالیا قصد ورود به این کشور را داشت جلوگیری کرد، چرا که در آن علائم بیماری کووید در دو نفر مشاهده شد.


اگرچه تردد قطارها برای مدتی بین ایتالیا و اتریش محدود شد، این محدودیت زیاد دوام نیاورد و پس از چند ساعت برداشته شد. در مجموع دولت اتریش خلاف فرانسه بر این باور است که محدودکردن مرزهای خود برای ورود شهروندان ایتالیایی می‌تواند مانع از گسترش بیش‌تر بیماری شود با این حال، و علی‌رغم بروز بیماری در چند شهروند اتریشی،  آن‌چه عملاً اتفاق افتاده تنها کنترل مرزهای هوایی و فرودگاه‌هاست و مرزهای کشور اتریش برای ورود شهروندان ایتالیای بسته نشده‌اند.


پس از بحث‌های بسیار درنهایت اتحادیه‌ی اروپا در روز 25فوریه اعلام کرد که کشورهای عضو پیمان شنگن هیچ تصمیمی برای محدودکردن این پیمان حتی به‎صورت جزئی ندارند.



تأثیر گسترش بیش‌تر کروناویروس جدید بر صدور ویزای شینگن


با توجه به واکنش کشورهای عضو پیمان شینگن در محدودکردن صدور ویزای شینگن برای شهروندان چینی در مدت کوتاهی پس از همه‌گیری بیماری انتظار می‌رود این کشورها چنین محدودیتی را در ارتباط با دیگر کشورهای درگیر با بیماری نیز اعمال کنند. درواقع با درنظرداشتن رویکرد کشورهای مختلف پیمان شینگن در ارتباط با تعطیلی و بازگشایی مراکز صدور ویزای خود در چین می‌توان تاحدی سیاست‌های آن‌ها را در ارتباط با سایر کشورهای درگیر نیز حدس زد.


در این بین شهروندان کشورهایی مثل ایران که تا پیش از این نیز برای دریافت ویزای شینگن موانع تقریباً زیادی پیش روی داشتند با مشکلات بیش‌تری مواجه خواهند شد و پس از این برای سفر به کشورهای اروپایی باید از دو مانع یعنی کرونا و ویزای شینگن عبور کنند. با توجه به امکان سفر دارندگان ویزای هر یک از کشورهای عضو شینگن به سایر کشورها احتمال اتخاذ تصمیمات یکسان برای صدور ویزا برای شهروندان کشورهایی که درگیر بیماری هستند بسیار زیاد است.


رویکرد سایر کشورها در ارتباط با صدور ویزا برای شهروندان کشورهای درگیر با بیماری


کشورهای خارج از منطقه‌ی شینگن نیز هر یک قوانین مختلفی را برای صدور ویزا برای شهروندان کشورهایی که آمار ابتلا به کووید در آن‌ها بالاست درنظر گرفته‌اند. به‌عنوان مثال پس از اعلام خبر گسترش بیماری به ایران کشور ترکیه ورود شهروندان ایرانی به خاک خود را تنها در شرایطی مجاز دانست که پیش از ورود از سلامت مسافران با انجام آزمایش‌های پزشکی اطمینان حاصل شده باشد. گذشته از این بعضی از کشورها از جمله افغانستان، عراق، کویت و گرجستان هم خواستار لغو یا محدودکردن پروازهای بین فرودگاه‌های خود و فرودگاه‌های ایران شده‌اند.


با توجه به تأیید مواردی از ابتلا به بیماری در دو کشور کانادا و لبنان - و نظر به این‌که شواهد نشان از ارتباط مبتلایان با ایران دارند - احتمال وضع ممنوعیت‌های جدی برای تردد و پروازهای بین ایران و این دو کشور زیاد است.


شما می‌توانید برای پیگیری اخبار مربوط به کروناویروس و سایر اخبار در حوزه‌های دیگر، وب‌سایت خبری «خبر ببر» را دنبال کنید تا در جریان آخرین اخبار روز قرار بگیرید. همچنین اگر نیاز به معرفی خدمات خود بصورت رایگان را دارید، می‌تواید از وب‌سایت درج آگهی رایگان«راگهی» استفاده کنید.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب