دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحیمی در گفتگو با آنا:

3 مرکز تحقیقاتی جدید در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: «بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده درصدد راه‌اندازی سه مرکز تحقیقاتی جدید، راه‌اندازی سراهای نوآوری، گسترش تعداد هسته‌های فناور و راه‌اندازی نشریات علمی در سال جدید هستیم.»
کد خبر : 475787
IMG-20200206-WA0050.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ در راستای اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها و دستاوردهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور با ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره دستاوردها، فعالیت‌ها و برنامه‌های این واحد در سال گذشته و برنامه‌ها و اهداف آن در سال 99 به گفتگو نشستیم که در ادامه متن کامل آن را می‌خوانیم.


آنا: مهم‌تری دستاوردهای واحد شهرکرد در سال گذشته به‌ویژه در حوزه پژوهشی چه بوده است؟


رحیمی: حوزه پژوهشی دارای دامنه فعالیت گسترده در زمینه‌های مختلف امور پژوهشی، مراکز تحقیقاتی، دفتر ارتباط با صنعت، آزمایشگاه‌ها، انتشارات علمی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است که همه این حوزه‌ها در تلاش برای ارائه خدمات مطلوب‌تر و دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده خود هستند. سال 98 نیز در بخش امور پژوهشی، چاپ مقالات معتبر علمی و شرکت در کنفرانس‌های معتبر ازجمله فعالیت‌های این حوزه بود.


علاوه‌بر این موارد، تلاش گسترده به‌منظور هدایت استادان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی برای ثبت‌نام در سامانه پایش و پژوهشیار و هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها برای انتخاب موضوعات این سامانه در راستای کاربردی‌شدن صورت گرفت.


راه‌اندازی مرکز تحقیقات فراوری گیاهان دارویی برای نخستین‌بار در کشور


یکی از اقدامات بسیار مهم در خصوص مراکز تحقیقاتی، راه‌اندازی مرکز تحقیقات فراوری گیاهان دارویی برای نخستین‌بار در کشور است که در فضای مزرعه دانشگاه این مرکز راه‌اندازی شده و زمینه کاربردی‌شدن پژوهش‌های دانشجویان و استادان را در این زمینه فراهم کرده است. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دیگر انجام شده در این حوزه، تلاش‌های مرکز رشد در راستای راه‌اندازی هسته‌های فناور است که تاکنون 10 هسته فناور در دانشگاه راه‌اندازی شده و گام بسیار مهمی در راستای راهیابی به فضای کسب و کار را برای دانشجویان و محققان فراهم خواهد کرد.


انعقاد قرارداد طرح‌های برون‌دانشگاهی


در حوزه دفتر ارتباط با صنعت، انعقاد قرارداد طرح‌های برون‌دانشگاهی ازجمله مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته در این حوزه است. برگزاری دوره‌های نظام مهندسی استان از طریق دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه نیز گام مهمی در راستای درآمدزایی خارج از شهریه بود که از طریق این دفتر در استان محقق شده است.


در زمینه آزمایشگاه‌های دانشگاه با توجه به ظرفیت بسیار مناسب از نظر فضا، تجهیزات و کارکنان متخصص، تلاش‌هایی در راستای اخذ مجوز آزمایشگاه‌های همکار و غذا و دارو صورت گرفته که در سال جدید این مجوزها اخذ شود و در این‌صورت بستر بسیار مناسبی به‌منظور درآمدزایی فراهم خواهد شد.


در حوزه انتشارات علمی نیز تاکنون در سال گذشته 10 جلد کتاب به چاپ رسیده که در مقایسه با سال 97 با رشد 40 درصدی همراه بود.


برگزاری نخستین مسابقه ملی دامپزشکی (دام‌تاپ)


در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، برگزاری کارگاه‌ها، بازدیدهای علمی و برنامه‌های متعدد علمی که توسط انجمن‌های علمی دانشجویی برگزار شد ازجمله اقدامات باشگاه بوده است؛ اما یکی از مهم‌ترین برنامه‌های باشگاه، برگزاری نخستین مسابقه ملی دامپزشکی (دام‌تاپ) در سطح ملی بود که با استقبال بسیار خوب محققان، دانشجویان و پژوهشگران حوزه دامپزشکی در دانشگاه برگزار شد و ایده‌های دانشجویی در آن مطرح و درنهایت سه ایده برتر مشخص و معرفی شدند.


آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» به‌عنوان شعار سال 98 دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید بر انجام آن توسط واحدهای دانشگاهی، چه‌قدر در این زمینه موفق بوده و چه اقداماتی را انجام داده و در دست اقدام دارید؟


رحیمی: برگزاری انواع کارگاه‌های علمی، بازدیدها و تورهای علمی و نشست‌های تخصصی ازجمله اقدامات و برنامه‌های منظمی است که از طریق انجمن‌های علمی در دانشگاه در حال برگزاری است. این برنامه‌ها در سطح تخصصی و گاه در قالب کارگاهی برگزار شد که هدف همه آنها کسب تخصص و مهارت‌آموزی دانشجویان بوده است.


آنا: آیا در زمینه مدارس مهارتی مورد تأکید مسئولان عالی دانشگاه ورود پیدا کرده‌اید؟ اگر ورود کرده‌اید، چه اقدامات و در چه زمینه‌ای انجام داده‌اید؟


رحیمی


رحیمی: در این زمینه مطالعات پایش استانی در شهرستان‌ها در حال انجام است که پس از مرحله مطالعات مقدماتی، رشته‌های مهارتی مورد نظر شناسایی و اقدامات بعدی آن صورت خواهد گرفت.


آنا: فعالیت واحد متبوع شما در طرح پایش و ایجاد سراهای نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به چه صورت بوده است؟


رحیمی: درخصوص طرح پایش، همه دانشجویان و استادان در این سامانه ثبت‌نام کرده و موضوعات پایان‌نامه و رساله‌های‌شان از طریق این سامانه انتخاب می‌شود که زمینه کاربردی‌شدن پایان‌نامه‌ها را فراهم می‌کند.


تبدیل‌ به قطب علمی پایش کشور در چند موضوع


علاوه بر این درصدد هستیم که در چند موضوع به قطب علمی پایش کشور تبدیل شویم. برای دستیابی به این منظور، درخواست برای قطب علمی پایش در چند موضوع به سازمان ارسال شده که پس از تأیید در رشته‌های مورد نظر، قطب علمی کشور خواهیم شد.


درخصوص سراهای نوآوری نیز موضوع آن مشخص و در شورای دانش‌بنیان تصویب و شتاب‌دهنده آن تعیین شده و در مرحله نگارش بیزینس‌پلن (طرح کسب و کار و طرح تجاری) است و امیدوارم بتوانیم در سال جدید آن را به بهره‌برداری برسانیم و گام مؤثری در راستای نزدیک‌شدن پژوهش با تولید محصول برداریم.


آنا: اهداف و دستورکارهای واحد متبوع شما در سال جدید در حوزه‌های مختلف چیست؟


رحیمی: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده علاوه‌بر انجام امور معمول، درصدد راه‌اندازی سه مرکز تحقیقاتی جدید، راه‌اندازی سراهای نوآوری، گسترش تعداد هسته‌های فناور، راه‌اندازی نشریات علمی براساس ظرفیت رشته‌های تحصیلات تکمیلی هستیم.


درخواست برای قطب علمی پایش در چند موضوع هم به سازمان مرکزی ارسال شده که پس از تأیید در رشته‌های مورد نظر، قطب علمی کشور خواهیم شد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب