با داروی ضد انعقاد وارفارین بیشتر آشنا شوید
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که زمانی را که نیاز است تا لخته خون تشکیل شود را افزایش میدهد.
وارفارین برای درمان یا پیشگیری از لخته شدن خون در رگها و شریانها استفاده میشود که این موضوع میتواند خطر سکته مغزی و قلبی یا سایر وضعیتهای خطرناک را کاهش دهد.
این دارو همچنین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگتر شدن لخته در عروق پا، شش و یا قلب نیز تجویز میشود.
نکات مهم در مصرف وافارین
- در صورتیکه افراد بهواسطه شرایط پزشکی مستعد خونریزی باشند باید از مصرف این دارو پرهیز کنند.
- وارفارین خطر خونریزی شدید را در افراد بالای 65 سال، افرادیکه دچار سکته مغزی شدهاند و یا خونریزی معده یا روده دارند را افزایش میدهد.
- افرادی که نمیتوانند داروی خود را هر روز در زمان خود مصرف کنند نباید وارفارین مصرف کنند.
- با توجه به اینکه مصرف داروهای دیگر با وارفارین میتواند باعث افزایش خونریزی شود حتماً پزشک معالج باید از تمام داروهایی که بیمار مصرف کرده یا میکند مطلع شود.
- بیمار همچنین باید از هرگونه تغییر رژیم غذایی در هنگام مصرف وافارین پرهیز کند چون برخی غذاها میتوانند اثر وارفارین را کم کند.
در هنگام مصرف وافارین از انجام چه اموری باید پرهیز کرد؟
- بیمارانی که وارفارین مصرف میکنند میبایست از فعالیتهایی که خطر خونریزی یا صدمه را افزایش میدهد خودداری کنند از آن جمله میتوان به احتمال خونریزی در هنگام تراشیدن صورت یا مسواک زدن اشاره کرد.
- غذاهایی که سرشار از ویتامین K هستند (جگر ، سبزیجات دارای برگ سبز یا روغنهای گیاهی) میتوانند اثر وارفارین را کم کنند.
- مصرف همزمان وارفارین با آب گریپ فروت، زغال اخته و انار ممکن است منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود.
- هرگونه داروی ضد درد، آرتروز، تب یا تورم از جمله آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک ممکن است بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد و همچنین خطر خونریزی معده را نیز افزایش دهد.
عوارض جانبی وارفارین چیست؟
تورم، درد، کبودی غیرمعمول، دورههای سنگین قاعدگی یا خونریزی غیرطبیعی واژن (در زنان)، مشاهده خون در ادرار و مدفوع، سردرد و سرگیجه ناگهانی و عدم توقف خونریزی از زخم یا سوزن تزریق برخی از عوارض شایع این دارو است.
تداخلات دارویی وارفارین چیست؟
- مصرف همزمان وارفارین با داروهایی همچون آلوپورینول، آمیودارون، استروئیدهای آنابولیک، داروهای خوراکی ضددیابت، سالیسیلاتها اثر ضدانعقادی این دارو را افزایش میدهد.
- مصرف همزمان این دارو با آنتیاسیدها، باربیتوراتها، کاربامازپین، کلستیرامین، داروهای خوراکی ضدبارداری اثر ضدانعقادی را کاهش میدهد.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/