دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1399 - 09:00
نگارش علمی پایان‌نامه 21/

p-Value در تحلیل آماری چه اطلاعاتی به شما می‌دهد؟

زمانی که در حال انجام تحلیل‌های آماری هستید،  p-Value به شما در تعیین معناداری نتایج‌تان کمک می‌کند.
کد خبر : 475347
unnamed (10).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه پایان‌نامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ نگارش پایان‌نامه ازجمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با مشکلاتی روبرو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نگارش بخش‌های مختلف پایان‌نامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن، ازاین‌رو خبرگزاری آنا بر آن است تا با ارائه سلسله مباحثی در رابطه با نحوه نگارش پایان‌نامه و نکاتی که در این خصوص دانشجویان باید بدانند، چراغ راهی برای علاقه‌مندان به نگارش دقیق و تخصصی پایان‌نامه‌ها باشد.


پس از خواندن این گزارش دانشجویان و علم‌دوستان با تحلیل‌های آماری p-Value در نگارش پایان‌نامه و مقاله‌های علمی آشنا خواهند شد.


به‌طور خاص p-value احتمال خطایی را نشان می‌دهد که در پذیرفتن معتبر بودن نتایج مشاهده‌شده وجود دارد، معتبر به این معنا که نتیجه مشاهده‌شده به‌خوبی جامعه را بازنمایی می‌کند.


زمانی که در حال انجام تحلیل‌های آماری هستید،  p-Value به شما در تعیین معناداری نتایج‌تان کمک می‌کند. فرضیات پژوهش به این جهت به کار برده می‌شوند که اعتبار ادعایی که در باره یک جامعه ارایه داده‌اید را برازش کنند. 


چنین ادعای فرضی در اصل فرض صفر نامیده می‌شود. با این مقدمه می‌خواهیم به بررسی مطلبی با عنوان p-Value در تحلیل آماری چه اطلاعاتی به شما می دهد؟ بپردازیم.


علاوه بر وجود فرض صفر در پژوهش، فرضیه‌ای دیگر به نام فرضیه خلاف نیز وجود دارد. شما در واقع در تحلیل داده‌‌ها به دنبال رد فرضیه صفر و تایید فرض خلاف آن هستید.


ارزش p در واقع قدرت هریک از فرض خلاف و فرض صفر را نشان می‌دهد. p-Value عددی بین ۰ و ۱ می‌باشد و به شکل زیر تفسیر می‌گردد:


مثال 1: p-Value کوچک (که معمولاً کوچکتر یا مساوی عدد ۰/۰۵) نشان می‌دهد که شواهد قوی علیه فرض صفر وجود دارد و بنابراین اگر p-Value در نتایج شما برای یک آزمون کوچکتر از عدد مذکور به دست آید نشان می‌دهد که شما می‌بایست فرض صفر را رد نموده و فرض خلاف آن را قبول کنید.


مثال 2: p-Value بزرگتر (که معمولاً بزرگتر از عدد ۰/۰۵) نشان می‌دهد که شواهد به دست آمده بر علیه فرض صفر ضعیف هستند و در نتیجه شما فرض صفر را می‌پذیرید.


مثال3:  p-Value  بسیار نزدیک به نقطه برش (یعنی به عدد ۰/۰۵) معمولاً به عنوان نمره مرزی تلقی می‌گردد. در اینصورت p-Value  گزارش می‌شود تا خوانندگان بر اساس آن نتیجه‌گیری خاص خودشان را انجام دهند.


اکنون به مثالی توجه کنید. تصور کنید که یک پیتزا فروش ادعا می‌کند زمان ارسال پیتزا برای مشتریانش ۳ دقیقه یا کمتر است اما شما گمان می‌کنید که این مدت زمان بیشتر از آنچیزی است که ادعا می‌شود. شما فرضیات پژوهش را مطرح می‌کنید (نحوه نوشتن فرضیه در پژوهش های علمی):


فرض صفر: زمان ارسال پیتزاها کمتر یا مساوی ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.


فرض تحقیق (خلاف): زمان ارسال پیتزاها بیشتر از ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.


برای آزمون فرضیات، به صورت تصادفی اقدام به اندازه‌گیری مدت زمان ارسال‌های این پیتزا فروشی می‌کنید و داده‌های خود را جمع‌آوری می‌نمایید. در نتیجه p-Value مقداری عددی ۰/۰۰۱ به دست می‌آید که در واقع بسیار کوچکتر از عدد ۰/۰۵ است.


با به دست آمدن چنین مقدار p-Value شما  فرض صفر را رد می‌کنید و فرضیه خلاف آن را تایید می‌کنید.


به این مفهوم که شما در پایان نتیجه گرفته‌اید که زمان ادعا شده برای ارسال پیتزاها از سوی پیتزا فروشی درست نیست و در واقع ارسال پیتزاها بیشتر از ۳۰ دقیقه بطول می‌کشد.


انتهای پیام/ 4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب