تفاوتهای بین مقدمه و بیان مساله را بشناسیم
به گزارش خبرنگار حوزه پایاننامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نگارش پایاننامه ازجمله موارد تخصصی است که اغلب دانشجویان در نحوه نگارش علمی آن با مشکلاتی روبرو هستند، از انتخاب عنوان گرفته تا نگارش بخشهای مختلف پایاننامه و اصلاحات تخصصی مربوط به آن، ازاینرو خبرگزاری آنا بر آن است تا با ارائه سلسله مباحثی در رابطه با نحوه نگارش پایاننامه و نکاتی که در این خصوص دانشجویان باید بدانند، چراغ راهی برای علاقهمندان به نگارش دقیق و تخصصی پایاننامهها باشد.
پس از خواندن این گزارش دانشجویان و علمدوستان با تفاوتهای بین مقدمه و بیان مساله در نگارش پایاننامه و مقالههای علمی آشنا خواهند شد.
یکی از پیچیدهترین بخش در نگارش پایاننامه و پروپوزال دانشگاهی، نوشتن مقدمه و بیان مساله است. اغلب، یکسری دستورالعملهای کلی برای نگارش این دو بخش در منابع علمی وجود دارد که گاهاً باعث افزایش ابهام در آن میشود. در این مطلب قصد پاسخ به سوال چه تفاوتی بین دو بخش مقدمه و بیان مساله وجود دارد؟ داریم.
مقدمه اولین بخشی از یک پژوهش است و تاریخچه و زمینه (Background) پژوهش را شامل میشود. هدف مقدمه آن است که خواننده را درگیر موضوع مقاله کند و اطلاعات زمینهای ضروری را در آن مورد ارایه دهد؛ اطلاعاتی که برای فهم هدف پژوهش شما ضروری هستند.
در مقابل، بیان مساله بخش ضروری یک پروپوزال و یا پایان نامه و مقاله است. بیان مساله توضیح و بیانی دقیق از یک موضوع، شرایط یا موقعیتی است که شما دوست دارید در آن به پژوهش بپردازید.
بیان مساله، به شما کمک میکند تا هدف پژوهش خود را به صورت شفاف تعیین کنید و شکاف موجود بین وضعیت ایدهال و وضعیت کنونی در یک حیطه خاص را آشکار سازید و بیان نمایید که چرا میخواهید روی این شکاف موجود پلی بسازید و آن را حل کنید.
معمولاً سرمایهگذارانی که قصد حمایت مالی از یک پژوهش را دارند اغلب توجه خود را معطوف به بخش بیان مساله میکنند تا بفهمند اولاً پژوهشگر چه ایراد و نقیصهای را در حوزه مورد پژوهش خود متوجه شده است و ثانیاً چگونه میخواهد آن را مرتفع سازد. برای مثال، فردی که در حیطه نفت و گاز در حال پژوهش است شاید متوجه ایرادی در بحث نوع حفاریها شود و با نگارش بیان مساله و تبیین آن صاخبان شرکتها را متوجه این نقیصه کند (یافتن شکاف پژوهشی) و در صدد رفع آن برآید (پر کردن این شکاف و حل مساله). اگر این بیان مساله قوی باشد معمولاً سرمایهگذاران برای حمایت مالی از آن پروژه اقدام خواهند کرد. دقیقاً این تفاوت اصلی بیان مساله و مقدمه است.
بیان مساله جزو اولین بخشهایی است که شما بعد از انتخاب عنوان پژوهش میبایست آن را نگارش کنید و بعد از نگارش آن احتمال دنبال ساپورت مالی برای پژوهش بگردید. در حالیکه، مقدمه معمولاً آخرین بخشی است که در یک پروپوزال و یا پایان نامه نگارش میشود.
مخلص کلام، مقدمه شامل اطلاعات زمینهای، بیان هدف پژوهش و مرور ادبیات پژوهش است و بیان مساله دیدی روشن درباره یک مساله خاص که شما میخواهید در پژوهش خود به آن بپردازید، میباشد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/