توان موشکی يمن در مدار جديدی از اقتدار
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ دو روز قبل، ارتش یمن از دستاوردهای جدید خود در حوزه سامانه پدافند هوایی رونمایی کرد، مراسمی که با عنوان نمایشگاه شهید «عبدالعزیز المهرم» و با حضور مسئولان سیاسی و نظامی یمنی برگزار شد.
در این مراسم، موشکهای پدافندی و زمین به هوای ثاقبِ 1، 2 و 3؛ همچنین موشکهای فاطر، از جمله دستاوردهای جدیدی بود که یمنیها از آنها رونمایی کردند، اقدامی که نشان داد ارتش یمن، در مسیر توسعه بُرد موشکی سامانههای پدافندی خود قدمهای بلندی برداشته است و حالا این سامانههای مجهز به موشکهای توسعهیافته، قرار است آسمان یمن را امنتر کرده و پدافند یکپارچه ارتش این کشور را در برابر تهاجم ائتلاف سعودی تقویت کند.
به گفته مهدی المشاط، فرمانده کل نیروهای مسلح یمن؛ سامانههای مجهز به موشکهای جدید، از فناوری نوین و پیشرفته برخوردار بوده و در مراحل آزمایشی هم توانسته است، جنگندههای متعددِ دشمن را در ماههای اخیر، شناسایی و سرنگون کند.
وزیر دفاع یمن هم دیگر مقام یمنی بود که رونمایی از این دستاوردها را، مقدمهای برای پیروزیهای بزرگ ملت و مقاومتِ یمن در سال جاری میلادی خواند، سالی که به گفته العاطفی سال توسعه سلاحهای بازدارنده و راهبردی یمنیها در میدان نبرد خواهد بود.
ویژگی موشکهای جدید ارتش یمن
شاید بتوان یکی از پیامدهای مثبت ایستادگی حدود 6 ساله یمنیها در برابر ائتلاف متجاوز سعودی را، نگاه به درون و ارتقای توانمندی دفاعی ارتش یمن دانست.
در سالهای اخیر، نیروهای مسلح یمن توانستهاند با مهندسی معکوس انواع موشک و پهپاد، گام بلند و قابلتأملی در مسیر ارتقای توان بازدارندگی در برابر دشمن متجاوز بردارند.
موشک هوا به هوای R73 ساخت کشور روسیه، یکی از این موارد است. این موشک در سالهای گذشته برای استفاده بر روی جنگندههای روسی، در اختیار یمنیها قرار گرفت تا ارتش یمن بتواند - با نصب آن بر روی هواپیمای شکاری روس که بعدها در اختیار خواهد گرفت - در مقابل تجاوز جنگندههای سعودی از خود دفاع کند.
کارشناسان وزارت دفاع یمن در شرایط جنگی امروز، با انجام تغییراتی بر روی این موشکها، آنها را به موشکهای زمین به هوای پدافندی تبدیل کردهاند.
با نگاهی به تحولات میدانی یمن، میتوان به میزانِ تأثیر دستیابی ارتش یمن به این نوع موشکها پی برد. ارتش یمن در چهاردهم فوریه توانست یک فروند جنگنده تورنادو متعلق به ائتلاف متجاوزِ سعودی را سرنگون کند.
پاناویا تورنادو (Panavia Tornado) یک جنگنده چندمنظوره است که 82 فروند از آن توسط دولت انگلیس تا سال 2011، به سعودیها فروخته شد.
روزنامه رأی الیوم در تحلیلی با اشاره به هدف قرار گرفتن جنگنده تورنادوی سعودی با موشک جدید یمنیها، این اقدام را حاصل بهرهمندی ارتش یمن از یک پدافند هوایی فوقالعاده و در نوعِ خود پیشرفته توصیف کرد که امروز دیگر به جنگندههای سعودی اجازه جولان در آسمان یمن را نخواهد داد، بهعلاوه براساس واقعیتهای میدانی نبرد؛ هدف قرار گرفتن بالگردهای سعودی در ماههای گذشته را هم میتوان به بهرهگیری از موشکهای جدید ثاقب و فاطر نسبت داد.
پیام پدافندی یمن به ائتلاف سعودی
رونمایی ارتش یمن از موشکهای پدافندی و زمین به هوای ثاقبِ 1، 2 و 3؛ همچنین موشکهای فاطر همزمان چند پیام را به ائتلاف سعودی منتقل میکند:
1) در چنین شرایطی، رونمایی از موشکهای نوع ثاقب، میتواند گزینه اقدام تلافیجویانه یمنیها در برابر حملات ائتلاف سعودی را تقویت کند و به متجاوزان بگوید؛ زینپس پاسخ به دشمنان، قاطعتر و پشیمانکنندهتر خواهد بود.
2) توسعه توان موشکی و پدافندی ارتش یمن، علاوه بر ایجاد بازدارندگی در برابر جنگندههای دشمن، مسیر را برای اقدامات متقابل یمنیها و انهدام تأسیسات و زیرساختهای نفتی سعودی هموارتر خواهد کرد.
3) معادلات میدانی و همچنین رونمایی یمنیها از دستاوردهای موشکی خود، گویای واقعیتی است مبنی بر اینکه؛ ارتش یمن بهتدریج در حال تبدیلشدن به یک قدرت موشکی منطقهای است.
درواقع، سازوکار موشکهای نوع جدید ثاقب و فاطر، بهمراتب پیچیدهتر از موشکهای آفندی است و این میزان از توانمندی، در حصار تحریم ظالمانه سعودیها و صرفاً با اتکا به اراده ملی حاصل شده است.
بنا بر واقعیتهای موجود در میدانِ نبرد، با ادامه جنگ یمن، بنسلمان و متحدانش باید منتظر فرو رفتنِ بیشتر در باتلاق این جنگ باشند. باتلاقی که زینپس در آن، علاوه بر ساقط شدن جنگندههای چند صد میلیون دلاری سعودی، تأسیسات حیاتی سعودیها هم بیشتر در تیررس موشکهای زمین به هوای یمنیها قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/