تلفات آنفلوآنزای آمریکایی بیشتر از کرونای چینی است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کرونا «کووید-۱۹»، ویروسی ناشناخته است و همین ناشناختگی و سرعت گسترش ویروس، آن را به فوبیای(ترس) سال 2020 تبدیل کرده است. تا لحظه نگارش این گزارش، در سراسر جهان 81 هزار و 184 نفر به این بیماری دچار شدهاند و دو هزار و 769 نفر جانشان را از دست دادهاند. البته 30 هزار و 6 نفر هم پس از بیماری، بهبود پیدا کردهاند. با این حال اما علاوهبر عدم شناخت از این ویروس، شیوه پوشش اخبار مربوط به این خبر در رسانههای غربی و بهویژه آمریکایی، این ویروس را در کنار طاعون سیاه [با 75 میلیون کشته]، ایبولا [160 هزار کشته] و آنفلوآنزای اسپانیایی [50 تا 100 میلیون کشته] و چهبسا خطرناکتر از آن قرار داده است. محققان پزشکی میگویند ویروس کرونا مشابهتهای زیادی با آنفلوآنزا و سرماخوردگی دارد.
هر دو ویروس علائمی شبیه به هم دارند و بسیار واگیردار هستند و تفاوتشان در سرعت انتقالشان است که در این زمینه کرونا سرعت بیشتری دارد. یکی از اساتید دانشگاه هاروارد به نشریه «آتلانتیک» گفته است: «کرونا از این پس جزء بیماریهای همیشگی فصل سرما خواهد بود و بسیاری از مردم بدون مراقبت پزشکی هم بهبود پیدا میکنند.» اما اگر ویروس کرونا شبیه آنفلوآنزا است، چرا افکار عمومی دنیا از این ویروس تا این حد واهمه دارند؟ بدون تردید یکی از دلایل ترس از این ویروس، به جنگ تجاری آمریکا با سایر کشورهای جهان و بهویژه چین بازمیگردد.
اینکه منشأ این بیماری چیست و چگونه در چین تکثیر شده هنوز بهطور قطع مشخص نشده است، اما دولت آمریکا از فرصت این بیماری برای مهار اقتصاد چین به بهترین شکل استفاده کرد. تا به امروز اقتصاد چین نزدیک به 200 میلیارد دلار از این ویروس ضربه خورده است و احتمال تداوم این وضعیت نیز ادامه دارد. اگر اخبار رسانههای غربی را کنار بگذاریم و براساس دادههای پزشکی قضاوت کنیم، در چند سال گذشته هیچ ویروسی به اندازه آنفلوآنزای آمریکایی در آمریکا و جهان قربانی نداشته است. این آنفلوآنزا که به آن آنفلوآنزای خوکی میگویند، قبلا هم وجود داشته و شناختهشده است و همهگیری جهانی آنفلوآنزا در سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹ نیز بهعلت شیوع همین نوع آنفلوآنزا بوده است.در سال 2008 تغییراتی در ساختار این ویروس به وجود آمد و بههمیندلیل از پنجم آوریل ۲۰۰۹ موارد مرگومیر ناشی از این بیماری در مکزیک و آمریکا ثبت شد. براساس گزارش مرکز مقابله و پیشگیری از بیماری (CDC) در آمریکا در حد فاصل سالهای ۲۰۱5-۲۰۱4، این ویروس میلیونها آمریکایی را بیمار کرد تا ۷۱۰ هزار نفر در بیمارستانهای کشور بستری شوند. از این تعداد، ۵۶ هزار نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند.
براساس ارزیابیهای CDC در سالهای 2019-2018 حدود 35.5 میلیون نفر بیمار به آنفلوآنزا مبتلا شدند و 16.5 میلیون نفر برای بیماری خود به یک ارائهدهنده خدمات درمانی مراجعه کردند. از این تعداد نزدیک به 500 هزار نفر در بیمارستان بستری شدند و 34 هزار و 200 نفر نیز جانشان را از دست دادند. بررسیها نشان میدهد از اول اکتبر 2019 تا 15 فوریه 2020 نیز بین 29 تا 41 میلیون آمریکایی آنفلوآنزا گرفتند و بین 13 تا 19 میلیون نفر به پزشک مراجعه کردند. از این تعداد بیمار، بین 280 تا 500 هزار نفر در بیمارستان بستری شدند و جمعیتی حدود 16 تا 41 هزار نفر نیز جان خود را از دست دادند.
با وجود اینکه سازمان بهداشت جهانی این بیماری را اپیدمی جهانی میداند و این بیماری به سایر کشورها و ازجمله ایران نیز سرایت کرده و در سال 2009 حدود 60 نفر را کشت، اما تدابیری که در مرزهای کشورها علیه کرونا اتخاذ شد، هیچگاه علیه آنفلوآنزای آمریکایی عملیاتی نشد. کمتر از یک ماه پیش دکتر اندرو پِکاش، استاد میکروبیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکیز بلومبرگ، در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا درمورد فرق بین ویروس آنفلوآنزا و ویروس کرونا گفته بود: «هنوز برای اظهارنظر درمورد اپیدمی ویروس کرونای جدید خیلی زود است؛ ولی در حال حاضر خطر آن کمتر از آنفلوآنزا است، چراکه همین امسال تلفات شیوع بیماری آنفلوآنزا در آمریکا و جهان بسیار بیشتر بوده است.»
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/