عواقب استفاده از نرم افزارهای زیبایی برای گرفتن سلفی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، ما در عصری زندگی میکنیم که عکاسی و بهخصوص سلفی گرفتن برای همگان پدیده جذابی است. فرقی ندارد آن فرد، رئیسجمهوری در قلب واشنگتن باشد یا پسرکی پس از گل زدن در فوتبال در روستایی کوچک. این روزها دیگر شاید کمتر کسی تلفن همراه خود را برای عکس گرفتن به دیگران بدهد و ما مردمان همین عصریم. در این بین کم نیستند کسانی که برای زیباتر شدن سلفیها و عکسهایشان دست به استفاده از نرمافزارهایی میزنند که احتمالاً از عواقب آن هم بیخبر هستند. عواقبی که از قضا برای خیلیها سنگین خواهد بود..
بیماری به نام سلفی
واژه انگلیسی «Selfitis» یا «علاقه بیش از حد به گرفتن عکسهای سلفی» اولین بار سال ۲۰۱۴ معرفی شد. درست در انتهای همان سال، برای اولین بار انجمن روانشناسان آمریکا نظریه اعتیاد شدید به سلفی را مطرح کرد و این نظریه را معضلی جهانی دانست. آنها این عادت ناشایست را جزو مشکلات روحی و روانی و البته در میان بیماریهای روانی طبقهبندی کردند و آن را سندرم سلفی گرفتن نامیدند. از نظر روانشناسی، آنهایی که دائما سلفی میاندازند، دچار یک نوع بیماری به نام خود زشت انگاری هستند و در مقابل آنها عدهای دیگر هم به دلیل خودشیفتگیشان دائماً جلوی دوربین گوشی همراهشان قرار میگیرند و تصاویرشان را در شبکههای اجتماعی میگذارند تا جلب توجه کنند!
اپهای زیباسازی
حتماً در میان عکسهایی که روزانه در شبکههای اجتماعی میبینید و لایک میکنید، متوجه تغییر در برخی عکسها و چهرهها شدهاید!
این تغییرات دقیقاً همان نرمافزارهایی است که در این گزارش مشخصا درباره آنها صحبت میکنیم. نرمافزارهایی که روی تلفن همراه شما نصب میشود و شما با عکاسی از طریق آنها یا ویرایش عکستان بهوسیله آنها میتوانید تغییراتی در صورت خود به وجود بیاورید. نکته جالب تعداد بالای این نرمافزارها است و از آنجا که تعداد نرمافزارهای منتشر شده برای گرفتن سلفیهای جذاب بسیار است، پیدا کردن آنها بهترین و کمخطرترین گزینه نیز احتمالاً کمی مشکل به نظر میرسد!
هشدار امنیتی
در این بین، اما از آنجا که امنیت سایبری و حفاظت از حریم خصوصی کاربران در سالهای اخیر اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده و از طرفی دیگر، نفوذ و هجوم هکرها برای انتشار بدافزار، ویروس و سرقتهای اطلاعاتی نیز تشدید شده است، بسیاری از کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه فناوری با بررسی نرمافزارهای مختلف موجود در فروشگاههای آنلاین و اینترنتی، وضعیت امنیتی آنها را مورد تحلیل و آنالیز قرار میدهند و در صورت مواجهه و رویارویی با موارد مشکوک و آسیبپذیریهای امنیتی، آن را به شرکتهای توسعهدهنده مذکور اطلاع داده و به کاربران نیز با انتشار گزارشهای به روزرسانی شده، هشدار میدهند تا هر چه سریعتر نرمافزارهای مذکور را از گوشی و دستگاه خود حذف کنند. اتفاقی که متأسفانه بیشترین سهم از آن را نرمافزارهای زیباسازی دارند.
اینها بدافزارند
چند روز قبل بود که کارشناسان فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری با انتشار فهرستی از نرمافزارهای آلوده به بدافزار به کاربران گوشیهای هوشمند اندرویدی هشدار دادند هرچه زودتر آنها را از گوشی خود حذف کنند. اگر نگاهی به این فهرست انداخته باشید، نام چندین نرمافزار زیبایی در بین آنها به چشم میخورد. بیوتی پلاس و بیوتی کمرا از مهمترین آنها هستند که از قضا پردانلودترین هم هستند. این کارشناسان همچنین در گزارش مفصل خود خاطرنشان کردهاند، کاربران گوشیهای اندرویدی نباید به دانلود و نصب این نرمافزارها اقدام کنند و در صورتیکه هر کدام از آنها را روی دستگاه خود دارند، باید هرچه سریعتر آنها را حذف و لغو نصب کنند. به گفته آنها، بیشتر توسعهدهندگان نرمافزارهای مذکور در چین و هنگکنگ مستقرند که متاسفانه تاکنون بالغ بر ۳۹/۱ میلیون بار توسط کاربران دانلود و دریافت شدهاند.
بیشترین تعداد دانلود
شاید جالب باشید بدانید بیشتر این نرمافزارها که ازقضا بدافزار هستند در زمینه عکاسی، ویرایش عکس و زیبایی هستند و متاسفانه بیشترین تعداد دانلود را هم در میان کاربران اندروید دارند. در این اپها از کاربران صدور مجوزهای دسترسی را درخواست میکنند که هیچ لزومی ندارد. در واقع، کاربران با صدور مجوزهای مربوطه به توسعه دهندگان نرمافزارهای یاد شده امکان دسترسی به سیستم موقعیت یاب جغرافیایی (GPS)، گالری و تصاویر و اطلاعات صوتی، تصویری ذخیره شده در گوشی خود را میدهند. به این ترتیب این بدافزارها با دسترسی کامل داشتن به این موارد میتوانند اطلاعات شما را سرقت کنند.
اطلاعات جدید
شرکت CyberNews که روی امنیت نرمافزارهای تلفن همراه کار میکند، در بررسیهای خود متوجه شد بسیاری از نرمافزارهای زیباسازی چهره اطلاعات کاربران را میفروشند و با نمایش تبلیغات مخرب، آنها را به سایتهای فیشینگ منتقل کرده و حتی به طور مستقیم از آنها جاسوسی میکنند. این شرکت در تحقیقات خود دریافت محبوبترین نرمافزار زیباسازی چهره اندروید یعنی BeautyPlus Easy Photo Editor & Selfie Camera با بیش از ۳۰۰ میلیون نصب، یک بدافزار یا جاسوس افزار است.
شما زیبا هستید!
شاید برای بسیاری از ما سخت باشد، اما این روزها شرکتهای امنیتی شبکههای مجازی به صورت مکرر به کاربران گوشیهای تلفن همراه توصیه میکنند برای جلوگیری از سرقت دادههای شخصی استفاده پنهانی از دوربین، امنیت گوشی خود را قربانی عکس زیباتر نکرده و از دانلود نرمافزارهای زیباسازی چهره خودداری کنید. آنها توصیه میکنند کاربران در صورت تمایل به استفاده از فیلتر در عکسها، از فیلترهای شبکههای مجازی مورد اعتماد مانند اینستاگرام استفاده کنند.
منبع: جام جم
انتهای پیام/4127/
انتهای پیام/