قرعه به نام سینما افتاد/ دردسری به نام اکران بر اساس قرعه!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامهریزی برای اکران سینمای ایران معضلی جدی و همیشگی بوده و هست تا جایی که در بزنگاههای زمانی بیشتر به چشم میآید و انتقادات دوچندانی را از سوی سینماگران به همراه دارد.
همهساله این ماجرا در زمان اکرانهای موفقی مثل نوروز، عید فطر و یا بدترین حالتهای اکران مثل اکران در زمان جشنواره فجر و کمی بعدتر یعنی اسفندماه، محل بحثوجدل قرار میگیرد اما نهایت منجر به اتفاق خاصی هم نمیشود. هرچند سینمادار نیز حق دارد که سالنهای سینمایی را در اختیار فیلمهایی قرار دهد که به نظر جذب گیشه موفقی خواهند داشت.
بااینحال ازآنجاکه در سینما قرار نیست همهچیز معطوف به گیشه باشد، فیلمهای حوزه کودک تا فیلمهایی که سوژه خاصی دارند و عمدتاً بهدوراز فضای ملتهب و خصوصاً کمدی هستند، در اکران موفق نمیشوند. این عدم موفقیت نیز نه به دلیل عدم استقبال مخاطب، بلکه نبود پرده اکرانی است که اتفاقاً به شکل عجیبی در خدمت دیگر فیلمهای خاص قرار میگیرد.
همین الآن اگر سری به اکران عمومی بزنید با فیلمهایی مواجه میشوید که جز برخی کمدیها، بقیه حالوروز خوشی ندارند و رسماً در گیشه و دیده شدن شکست خواهند خورد و حتی به سرمایه ساخت خود نیز نمیرسند.
این نقد و انتقادات به اکران صنفی تا تشکلات ذیربط و تصمیمگیرنده، همیشه وجود داشته و اتفاق غریبی در سینمای ایران نیست. عمده مشکلات نیز حول آییننامه یا نظامنامه اکران است که این چندساله توجه بیشتری به آن شده اما همچنان برای برونرفت از وضعیت فعلی راهگشا نیست.
بااینحال به دلیل سررسید اکران نوروز دیگری از سینما، اتفاقات جدیدی در راه است از جمله احتمال تغییر وضعیت سرگروههای سینمایی و نیز وضعیت فیلمها برای اکران. گرچه دو صنف انجمن سینماداران و شورای صنفی تهیهکنندگان هستند که بهواسطه سهم زیاد در فروش، در این اتفاق موضعگیری جدی خواهند داشت و هر آنچه از جنبه سوددهی به نفعشان است را محل تأیید قرار میدهند.
اجرای احتمالی این طرح تا تقسیم اینهمه فیلم متقاضی برای اکران خصوصاً برای نوروز و حتی توجه به ژانرهای مختلف در سبد هر دوره، مسئله جدی است که باید به آن جدیت بخشید؛ بهویژه در مورد کسانی که در این سینما خود تهیهکننده هستند و نیز سینمادار و پخشکننده، موضوع به این راحتی قابلیت حل ندارد و چهبسا انجام چنین طرحهایی باید به دست خود وزارت ارشاد و درگیری صنوف مختلف باشد.
قرعهکشی فیلمها برای اکران حتی اگر به نفع شرایط فعلی سینما باشد؛ درمان موقت معضل جدی سینمای این چندین ساله خواهد بود و قطعاً اینجا نیز پای منافع برخی در میان است علیالخصوص پخشکنندگانی که قدرت بیشتری برای بستن قرارداد با فیلمسازان دارند و شانسشان نیز برای اکران بیشتر است.
انتهای پیام /4143/پ
انتهای پیام/