دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1399 - 13:00
میرزایی در گفتگو با آنا:

رشته‌های جدید دانشگاه آزاد اسلامی زرند در حوزه صنعت افزایش می‌یابد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند از ادامه روند افزایش رشته‌های جدید به‌ویژه در مقطع کارشناسی ارشد و کاردانی‌های مرتبط با حوزه صنعت و ایجاد رشته فوریت‌های پزشکی ویژه خواهران خبر داد.
کد خبر : 471856
000.jpg

سمنبر میرزایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به تشریح دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند در سال 98 پرداخت و درباره طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت»، اقدامات در مورد مدارس مهارتی، دستور کارهای دانشگاه برای سال 99، «طرح پایش» و ایجاد «سراهای نوآوری و فناوری» پرداخت. در ادامه متن کامل این گفتگو را می‌خوانیم.


آنا: در سالی که پشت سر گذاشتیم، مهم‌ترین عملکرد و دستاوردهای واحد متبوع‌تان (در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش) چه بوده است؟


میرزایی: فعالیت‌های انجام گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند با توجه به شرایط بسیار دشوار چندان چشمگیر نبوده است؛ اما با همکاری و همدلی کارکنان و استادان حداکثر تلاش خود را به‌کار بسته‌ایم تا شرایط در حوزه‌های مختلف بهبود یابد.


فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه آموزشی
در حوزه آموزش، فعالیت‌هایی مانند افزایش کدرشته‌های دانشگاه، جذب بیشتر دانشجو در مقایسه با سال 97 و افزایش جذب دانشجویان رشته پرستاری، اخذ مجوز جذب دانشجو در رشته متالورژی و امداد سوانح برای نخستین‌بار، اصلاح بسیاری از مشکلات حوزه آموزش، پیگیری حل مشکل مدرک تحصیلی بیش از ۱۷۰ دانشجوی کاردانی معدن و معماری (سما) و حل آن پس از حدود چهار سال، توجه به مدارس سما و گسترش ارتباط مدارس با برنامه‌های مرتبط با مرکز رشد و تقویت فعالیت‌های فوق‌برنامه، تجهیز سالن امتحانات به دوربین‌های مداربسته، همکاری مناسب برای نقل و انتقالات دانشجویان، تجهیز کلاس‌ها، نوسازی و بهبود امکانات آموزشی و کلاس‌های سمعی بصری صورت گرفته است.
سال گذشته در حوزه اداری و مالی و توسعه منابع واحد زرند اقداماتی مانند اصلاح و نوسازی برخی از فضاهای آموزشی و اداری، حل مشکل نقاط حادثه‌خیز برای ایمنی دانشگاهیان، حل مشکلات عمده خوابگاهی و پارکینگ دانشجویی، پیگیری قراردادهای اجاره و اخذ مبالغ طلبکاری، تجهیز تمام دفاتر کار به دوربین‌های مدار بسته برای تقویت ایمنی و امنیت آنها برای نخستین بار و تلاش در راستای بازخرید نیروهای بالای 20 سال سابقه با امتیاز ویژه و جذب نیروی کار جوان و جدید انجام شد.


تقویت مرکز رشد و تعامل سازنده با بخش صنعت و معدن


دستاوردها و فعالیت‌های حوزه پژوهشی واحد زرند در سال گذشته شامل؛ تقویت مرکز رشد و تعامل سازنده با بخش صنعت و معدن، فراهم‌کردن شرایط عقد قرارداد با بخش خصوصی درباره ساخت قطعات با ایجاد فضای مناسب در دانشگاه، ایجاد ارتباط با بخش خصوصی به‌منظور ایجادسرای نوآوری و فناوری و تهیه پیش‌نویس قرارداد برای مکاتبه با مرکز استان، راه‌اندازی مجدد مجله علمی ژئوشیمی، برگزاری نخستین کرسی نظریه‌پردازی ویژه استادان، برگزاری دو کرسی آزاداندیشی با موضوع «حجاب اجباری آری یا نه» با مشارکت دانشگاه جامع علمی کاربردی زرند، کرسی آزاداندیشی با موضوع روحانیت و سیاست، پیگیری قرارداد مربوط به سرمایه‌گذاری مشارکتی و احیای آن و فراخوان برگزاری کارگاه آموزشی گوهرشناسی و گوهرتراشی بوده است.


آغاز دوره‌های مهارتی و دوره‌های آموزشی کارآفرینی و استعدادیابی با قرارداد مشارکتی با بخش خصوصی، ارائه دو طرح پژوهشی با قابلیت عملیاتی‌شدن به کمیته علمی و آموزشی پژوهشی مجمع بسیج زرند، تجهیز دانشکده پرستاری و رفع نواقص تجهیزات و نوسازی پراتیک این بخش با اختصاص بودجه ویژه و میزبانی نشست مشترک مدیران باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان سراسر استان کرمان از دیگر فعالیت‌های حوزه پژوهش واحد زرند است.


میزبانی شهید گمنام و کسب موافقت سازمان حفظ آثار دفاع مقدس


در حوزه فرهنگی و دانشجویی واحد زرند نیز در سال 98 اقداماتی مانند انتخابات تشکل جامعه اسلامی دانشجویان و شروع به کار تشکل، تجهیز دفتر بسیج دانشجویی و برگزاری انتخابات تشکل سیاسی اساتید و شروع به کار آن، پیگیری مداوم برای میزبانی شهید گمنام و کسب موافقت سازمان حفظ آثار دفاع مقدس و آغاز عملیات زیرساختی محل تدفین شهید در محوطه دانشگاه، برگزاری جلسات معرفت‌افزایی، تهیه پیش‌نویس پیوست فرهنگی برای دانشگاه و ارسال به مرکز استان برای تجمیع و برگزاری نشست‌ها و جلسات متعدد در مناسبت‌های گوناگون انجام شد.


واحد زرند


آنا: اهداف و دستور کارهای واحد متبوع شما در سال 99 در حوزه‌های مختلف چیست؟


میرزایی: ادامه روند افزایش رشته‌های جدید به‌ویژه در مقطع کارشناسی ارشد و کاردانی‌های مرتبط با حوزه صنعت و نیز رشته فوریت‌های پزشکی ویژه خواهران به‌منظور افزایش جذب دانشجو، توسعه سراهای نوآوری و فناوری، توسعه ارتباط با صنعت و معدن، کارآمدکردن باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، توسعه کارگاه‌های آموزشی مهارت‌های کوتاه تخصصی و اشتغالزا، ادامه دوره‌های آموزشی کارآفرینی و استعدادیابی، توجه بیشتر به ورک‌شاپ‌ها مانند ادامه روند کارگاه گوهرتراشی و ایجاد کارگاه‌های مشابه از مهم‌ترین دستور کارهای این دانشگاه برای امسال است.
در حوزه فرهنگی دانشجویی نیز هرگونه خدمات برای ارتقای سطح فرهنگی انجام خواهد شد که بهترین آنها عملیاتی‌کردن پیوست فرهنگی واحد زرند خواهد بود؛ چراکه مهم‌ترین مسئله برای ترمیم وجهه دانشگاه آزاد اسلامی در جامعه، اصلاح وجهه فرهنگی آن است.


برگزاری همایش‌ها، نشست‌ها، میزگردها و سمینارهای متعدد در راستای تعالی‌بخشی به فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی به تناسب شرایط و موقعیت‌های مناسبتی از دیگر دستور کارهای این دانشگاه برای سال جدید است.


آنا: فعالیت واحد متبوع شما در «طرح پایش» و ایجاد «سراهای نوآوری و فناوری» دانشگاه آزاد اسلامی به چه صورت بوده است؟


میرزایی: ملاقات‌ها و مذاکرات متعددی با صنایع و بخش خصوصی و کارآفرینان موفق انجام شده و دو سه طرح در حال رایزنی برای اجرایی و عملیاتی‌شدن است؛ البته برای بسترسازی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای احداث واحدهای فناور و ورود به بخش صنعت و ایجاد فضای مهارت‌آموزی عملی در ابتدا باید هزینه‌هایی را پذیرفت که فعلاً اقدامات اولیه در چند مقوله انجام شده است.


در طرح پایش هم طبق دستورالعمل سازمانی، اطلاعات ارسال شده و قطعاً با ارشاد و همراهی و کمک سازمان و به‌ویژه پژوهشگاه ‌به نقاط مطلوب امکان وصول وجود دارد.


آنا: آیا در زمینه مدارس مهارتی و شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» مورد تأکید مسئولان عالی دانشگاه ورود کرده‌اید؟ اگر ورود کرده‌اید چه اقدامات و در چه زمینه‌ای انجام داده‌اید؟


میرزایی: درباره مدارس مهارتی در حد جلسات و طرح دیدگاه‌ها و پیگیری و رایزنی با افراد باتجربه و کاردان اقداماتی صورت گرفته است. ایجاد باشگاه نوآوری و‌ فناوری در دانشگاه زمینه مناسبی را برای ترغیب به ایجاد مدارس مهارتی هم ایجاد خواهد کرد تا با ایجاد فضای مناسب برای تعامل با همه سطوح تحصیلی در این راستا بتوانیم با اطلاع‌رسانی صحیح اقدامات مناسبی انجام دهیم.


شروع این فرایند در قرارداد با بخش خصوصی و آغاز فعالیت‌های فوق‌برنامه مهارت‌افزایی و استعدادیابی در مدارس سما آغاز شده و در صورت تأمین اعتبار این برنامه که ابتدا به‌صورت مسابقات مهارتی و استعدادیابی در مدارس سما آغاز می‌شود، می‌توان در ایجاد فضای بهتر برای این منظور هم موفق شد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب