دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1398 - 13:14
قنادباشی در گفتگو با آنا:

خروج امارات از یمن قدرت انصارالله را اثبات کرد/ فرار ابوظبی از زیر بار مسئولیت حقوقی قتل‌عام مردم

یک کارشناس امور بین‌الملل با بیان اینکه امارات پیش از آنکه از یمن خارج شود، منافعش را از عربستان جدا کرده بود، گفت: اماراتی‌ها در حال فرار از زیر بار مسئولیت حقوقی قتل عام مردم بی‌گناه هستند.
کد خبر : 471576
9.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خبر خروج نظامیان امارات از یمن بازتاب وسیعی در رسانه‌های عربی داشته است. این خبر ابتدا از سوی خبرگزاری رسمی امارات (وام) منتشر شد و سپس فرستنده‌های تلویزیونی امارات تصاویری از ورود سربازان این کشور به شهرک نظامی «زاید» در ابوظبی پخش کردند.


تصمیم امارات در زمینه خروج نیروهای نظامی خود از جنگ یمن برای نخستین‌بار تیرماه سال جاری منتشر شده بود. در آن زمان یکی از مسئولان نظامی این کشور که خواست نامش فاش نشود، گفته بود که امارات قصد دارد نیروهای خود را از یمن خارج کند.


بیشتر بخوانید:


بنیان المرصوص، عملیاتی بزرگ و تاریخی برای یمنی‌ها


ائتلاف سعودی-اماراتی در صنعا به جان هم افتادند


سید جعفر قنادباشی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: خروج نیروهای اماراتی از یمن چند ماهی است آغاز شده و مدت‌ها پیش بخشی از آنها از این کشور خارج شدند و دو روز پیش بود که آنها اعلام کردند نیروهای خود را به‌طور کامل از یمن خارج کردند. از آن جهت که اماراتی‌ها در پنج سال گذشته نتوانسته بودند به خواسته‌های خود از حضور نظامی در یمن دست یابند، این انتظار می‌رفت که بخواهند به‌تدریج از باتلاقی که خود ساخته بودند، خارج شوند.


قناد باشی


وی افزود: آنها در حالی از یمن خارج شدند که در ابتدا عربستان مدعی مشارکت 9 کشور در ائتلاف موسوم به «ائتلاف عربی» شده بود، ولی شاهد بودیم که کشورها به‌تدریج از دایره همکاری با عربستان خارج شدند. سودانی‌ها نیز که در یمن حضور داشتند و مزدورانشان صحنه‌گردان بودند در صورتی خدمت می‌کردند که از عربستان پول دریافت کنند؛ بنابراین به‌طور رسمی تنها عربستان و امارات در صحنه جنگ یمن حضور داشتند.


این کارشناس امور بین‌الملل تصریح کرد: از همان ابتدا مشخص بود وقتی سایر کشورهای عربی با تشکیل چنین ائتلافی مخالف هستند و قصد ندارند در آن شرکت کنند، امارات نیز تمایل چندانی برای همکاری با عربستان نشان نخواهد داد و خروج نظامیان اماراتی سرشکستگی دیگری برای دولت سعودی است.


وی افزود: امارات با خروج نظامیان خود از یمن علاوه بر اثبات ضعف خود، قدرت نظامی انصارالله را تأیید کرده است. این موضوع باعث می‌شود تا نیروهای انصارالله و کمیته‌های مردمی با سرعت بیشتری حملات خود را علیه مواضع عربستان ادامه دهند؛ علاوه بر این با جدا شدن امارات از دایره ائتلاف با عربستان، مزدورانی که مورد حمایت آل سعود بودند با مشکلاتی مواجه می‌شوند. البته خروج نظامیان امارات از یمن به معنای این نیست که آنها جای خود مزدورانی نگماشته باشند؛ بلکه آنها در سال‌های اخیر شورشیان زیادی را تربیت کردند، به آنها سلاح دادند و در نقاط مختلف یمن ازجمله جنوب این کشور مستقر شده‌اند و ممکن است در ادامه از سوی اماراتی‌ها سلاح دریافت کنند.


قناد باشی


قنادباشی تأکید کرد: گرچه اماراتی‌ها اعلام کردند چندین نفر از نیروهایشان در جنگ یمن کشته شده‌اند، ولی آمار ارائه‌شده همانند آماری که آمریکایی‌ها از حمله موشکی ایران به پایگاه نظامیان تروریست آمریکایی در عین‌الاسد ارائه کرده بودند بسیار بیشتر است؛ زیرا بسیاری از مزدوران خارجی تحت پوشش دولت امارات اقدام به مبارزه علیه نیروهای یمنی می‌کردند. موضوع مهم‌تر از آمار ارائه‌شده این است که باید بدانیم آنها چه تعداد از نیروهای انصارالله و مردم بی‌گناه یمن را به قتل رسانده‌اند.



ششم فروردین سال آینده پنجمین سال جنگ یمن است، جنگی که در آن بسیاری از زیرساخت‌های شهری این کشور آسیب دید و تعداد زیادی از مردم بی‌گناه کشته و آواره شدند. بنابراین باید این را در نظر داشت که اماراتی‌ها در حال فرار از زیر بار مسئولیت حقوقی قتل عام مردم بی‌گناه یمن هستند.



قنادباشی افزود: ارتش و کمیته‌های مردمی یمن باید نیروهای اماراتی و مزدورانشان را تحت تعقیب بین‌المللی قرار دهند؛ آنها موارد متعددی از نسل‌کشی، پاک‌سازی قومی و جنایت جنگی را مرتکب شده‌اند و یمن را از نظر زیرساختی، توسعه و آبادانی پنج سال عقب انداختند. بنابراین اماراتی‌ها و سعودی‌ها باید به دولت یمن غرامت پرداخت کنند و محاکمه شوند. همچنین مجامع بین‌المللی و کشورهای اسلامی باید در حمایت از ملت مظلوم یمن به نهادها و معادن بین‌المللی دادخواست ارائه کنند.


این کارشناس امور بین‌الملل عنوان کرد: امارات پیش از آنکه از یمن خارج شود، منافعش را از عربستان جدا کرده بود فقط در نبرد الحدیده بود که عربستان و امارات در کنار یکدیگر قرار گرفتند، ولی نتوانستند در مقابل نیروهای انصارالله کاری از پیش ببرند.


قنادباشی درباره تأثیر مقاومت مردم یمن در مقابل شورشیانی که از جنوب قصد حمله به صنعا و نفوذ به پایتخت یمن داشتند، گفت: شورشیان جنوب در عدن بیشتر از سوی امارات تغذیه می‌شدند. نبرد «بنیان مرصوص» انصارالله که علیه ائتلاف عربی شکل گرفت باعث شد نیروهای اماراتی و سعودی سر در گم و ناامید شوند. سعودی‌ها مدعی بودند که نبرد الحدیده را در مدت پنج ماه می‌برند، ولی نتوانستند و انصارالله پیروز شد. سعودی‌ها برای جبران مافات به‌دنبال اشغال صنعا بودند و از ناحیه شرق و غرب پایتخت حملاتی را علیه نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی ترتیب دادند که عملیات بنیان مرصوص انصارالله باعث شد تمام رشته‌های سعودی‌ها و اماراتی‌ها برای اشغال یمن پنبه شود.


قناد باشی


وی افزود: نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن توانستند پیش از نزدیک شدن به صنعا حدود 2 هزار و 500 کیلومتر از اراضی یمن را از تسلط اشغالگران سعودی-اماراتی خارج کنند و صدها نفر از مزدورانشان را به اسارت گرفتند.


قنادباشی تأکید کرد: منطقه جیزان در جنوب عربستان پیش‌تر متعلق به یمنی‌ها بود و انصارالله این منطقه را متعلق به خاک یمن می‌داند؛ از سوی دیگر شرکت آرامکو تأسیسات نفتی در جیزان دارد که بارها به‌وسیله نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی هدف قرار گرفته است و توانسته‌اند قدرت خود را به رخ سعودی‌ها بکشند که همه این عوامل بر تصمیم اماراتی‌ها برای خروج از یمن تأثیرگذار بوده است.


به‌گفته قنادباشی، بیش از یک سال است که اماراتی‌ها به این نتیجه دست یافته‌اند حضورشان در یمن بیش از آنکه منفعت داشته باشد، به زیانشان است. خروج نظامیان امارات از یمن باعث قدرتمندتر شدن انصارالله برای ادامه حملاتشان علیه مواضع سعودی می‌شود. مردم یمن نیز از موفقیت‌های ارتش و کمیته‌های مردمی در مقابله با مزدوران روحیه می‌گیرند و در ادامه عربستان احساس تنهایی خواهد کرد؛ نیروهایشان نیز سرشکسته خواهند شد و شاهد افزایش فشارهای داخلی و بین‌المللی علیه سعودی‌ها برای خروج از یمن و پایان دادن به این جنگ پنج ساله خواهیم بود.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب