اعدام در انتظار آقای آشوبگر/ «روحالله زم» از چه طریقی به اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا میکرد؟
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات روحالله زم 21 بهمن ماه 98 در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه که بیش از 3 ساعت به طول انجامید و در دو نوبت برگزار شد، کیفرخواست متهم از سوی نماینده دادستان قرائت شد و دفاعیات متهم و اظهارنظرهای موکلش به جلسه بعدی موکول شد.
در کیفرخواست روحالله زم 17 عنوان اتهامی آمده است که افساد فیالارض مهمترین و اصلیترین اتهام وارده به این فرد محسوب میشود که اگر این اتهام، بعد از اتمام جلسات دادگاه اثبات شود، حکم صادره اعدام خواهد بود.
عناوین کیفرخواست شامل ۱۷ بند اتهامی به این شرح است:
۱- افساد فیالارض
۲- تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت کشور
۳- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه
۴- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه
۵- همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران
۶- اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
۷- مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به طور گسترده
۸- عضویت و مدیریت پایگاه خبری معاند سحام نیوز با هدف برهم زدن امنیت کشور
۹- مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور
۱۰- مشارکت در جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور
۱۱- مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده
۱۲ - تحریک مؤثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی
۱۳- توهین به مقدسات اسلام
۱۴- توهین به امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (رضوان الله علیه) و مقام معظم رهبری (حفظه الله)
۱۵- توهین به مقامات و مأمورین در حال انجام وظیفه یا به سبب آن
۱۶- تحصیل مال از طریق نامشروع جمعاً به میزان ۹۷ هزار و ۵۵۰ یورو
۱۷- شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی.
در بین اتهامات وارده، مهمترین اتهام همان افساد فیالارض است که ماده 286 قانون مجازات اسلامی به این مورد اشاره کرده است. براساس این ماده، هر فردی بهطور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی، نشر اکاذیب با هدف برهم زدن امنیت کشور، اخلال در نظام اقتصادی کشور بهصورت گسترده، تخریب نظام جمهوری اسلامی ایران و اهانت به ائمه اطهار، دایر کردن مراکز فساد و ایجاد ناامنی شود، مشمول ماده 286 قانون مجازات اسلامی بوده و حکمش اعدام خواهد بود. حال با توجه به اتهامات وارده به روحالله زم و اقداماتی که این فرد با راهاندازی شبکه ضدایرانی آمدنیوز و سحام نیوز انجام داد، دور از ذهن نیست که قاضی صلواتی بعد از اتمام رسیدگیها، حکم اعدام را برای این فرد صادر کند.
قانون مجازات اسلامی چه نظری درباره جاسوسی دارد؟
از طرفی جاسوسی برای کشورهای آمریکا، اسرائیل و فرانسه از دیگر اتهامات این فرد است که حکم جاسوسی نیز در ماده 508 قانون مجازات اسلامی آمده است، بهطوری که اگر اقدامات جاسوسی یک فرد علیه ایران اسلامی محارب تشخیص داده نشود، این فرد به یک تا 10 سال حبس محکوم خواهد شد. اما اقدامات روحالله زم فراتر از یک جاسوسی ساده برای دشمنان قسم خورده ایران بود. این فرد با روابطی که با برخی عناصر فریب خورده پیدا کرده بود، توانسته بود حتی مسیر تردد فرماندهان ایرانی در جبهههای مقاومت بهویژه سوریه را به تکفیریها و سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا مخابره کند. قطعاً شهادت بسیاری از مدافعان حرم حاصل اقدامات این فرد بود.
البته باید منتظر ماند و دید که روند رسیدگی به اتهامات روحالله زم چگونه پیش خواهد رفت و چراکه نوع همکاری این متهم در فرایند رسیدگی به پرونده و ارائه اطلاعات به مراجع قضائی میتواند در نوع صدور حکم تغییراتی را به نفع وی ایجاد کند.
حال سؤال اینجاست که چنین فردی که تمام همّوغم خود را ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داده بود، چطور میتوانسته اخبار دقیق و بعضاً صحیح محرمانه را در کانال خبری خود منتشر کند؟ اینکه این فرد چطور به اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا کرده است نیز یکی از سؤالات مهمی محسوب میشود که دستگاه قضائی باید در کنار رسیدگی به اتهامات این فرد، در پی شناسایی و برخورد قاطع با عوامل نفوذی بهویژه در نیروهای مسلح و مراکز امنیتی باشد. البته در این خصوص 5 نفر نیز به غیر از متهم اصلی پرونده در بازداشت هستند و آنطور که غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده اعلام کرد، تحقیقات از افراد بسیاری درحال انجام است و حتی از طیفهای مختلف سیاسی تحقیقات صورت گرفته است.
نقش رستمی در پرونده آمدنیوز چیست؟
اما یکی از افرادی که به بهانه دفاع از حریم اهل بیت در سوریه مشغول جنگ با گروههای تکفیری بود و بعد از مدتی، به روحالله زم وصل شده و اطلاعاتی را به این فرد ارائه داده است، محمدحسین رستمی، مدیرعامل وقت سایت عماریون بود. بعد از بازداشت روحالله زم توسط سازمان اطلاعات سپاه، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که این متهم، محمدحسین رستمی را بهعنوان اولین منبع خبری خود اعلام میکند، این درحالی است که رستمی قبل از بازداشت زم، بهدلیل جاسوسی برای موساد بازداشت و روانه زندان شد.
محمدحسین رستمی در زمانی که روحالله زم با راهاندازی کانال آمدنیوز در پی ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی بود، بهعنوان مدافع حرم به سوریه رفت و در آنجا شروع به اقدامات اطلاعاتی به نفع رژیم صهیونیستی میکند. از همین رو روحالله زم نیز از طریق موساد به این فرد که اطلاعات دقیقی را داشت، متصل شده و در ازای دریافت برخی اطلاعات محرمانه، پولهای هنگفتی را نیز به این فرد داده است.
همه موارد مذکور به این دلیل بیان میشود که یکی از اتهامات روحالله زم مشارکت در جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده است و قطعاً افرادی در داخل که به اطلاعات دسترسی داشتند، اطلاعات را به این عنصر خارجی دادند.
کارمند اخراجی وزارت رفاه جاسوس رژیم صهیونیستی از آب درآمد
رستمی متولد سال 64 است که تحصیلات دانشگاهی ندارد و در سال 89 اقدام به راهاندازی سایت عماریون کرده است. همزمان با راهاندازی سایت عماریون، فعالیت رستمی در حوزه تفحص در مناطق غربی کشور نیز ادامه دارد و بعد از پیروزی محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری پست میگیرد و مدتی نیز در حراست سازمان شهرداریها مشغول به کار میشود. بعد از آن به وزارت رفاه میرود و بعد از مدتی از وزارت رفاه نیز به دلایل نامعلوم اخراج میشود. رستمی در آن دوران هدف از راهاندازی سایت عماریون را مبارزه با شیطان بزرگ عنوان کرد اما بعدها که برای رژیم صهیونیستی جاسوسی کرد و حتی زمانی هم که در سوریه بود و اطلاعات و برنامههای مدافعان حرم را به روح الله زم داد، همگان متوجه شدند که برعکس شعاری که داده بود، دقیقاً برنامههایش را در راستای اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی و برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران انجام داد.
محمدحسین رستمی در سوریه به نوع انجام عملیاتها و برنامههای مدافعان حرم دسترسی داشت و بابت ارائه این مطالب به روح الله زم، از وی پول دریافت میکرد.
البته بعد از بازداشت زم و اظهاراتش علیه رستمی، این فرد نیز از داخل زندان صوتی را ضبط و در فضای مجازی منتشر میکند و اعلام میدارد که تمام مطالب عنوانشده علیه بنده کذب محض است.
اینکه مطالب عنوانشده درباره رستمی صحت دارد یا خیر، بعد از اتمام رسیدگی به پرونده آمدنیوز مشخص خواهد شد، اما موضوع مهم و دقیق این است که به هرحال چند فرد مطلع در نهادهای امنیتی و اطلاعاتی بودند، که مطالب را به روحالله زم ارسال کردند. از طرفی برخی رسانهها اعلام کردند، یکی دیگر از افرادی که اطلاعات و مطالب محرمانه را به روحالله زم ارسال میکرد، علی غزالی مدیر سایت بازتاب نیوز و داماد سابق سردار حسین نجات است، لذا انتظار از دستگاه قضائی این است که با عوامل نفوذی در نیروهای مسلح و احیاناً دولت که با روحالله زم همکاری همهجانبهای داشتند، برخورد کرده و اسامی آنها را نیز به مردم اعلام کند تا مردم که برای حفظ این نظام شهدای بسیاری را تقدیم کردهاند، با خائنان به وطن آشنا شوند.
قطعاً در این پرونده امثال رستمیها و غزالیها بهوفور وجود دارند، اما باید تا پایان جلسات دادگاه منتظر بمانیم.
رسیدگی قاطع قوه قضائیه با متهمان پرونده آمدنیوز اقتدار این قوه را نشان خواهد داد
پرونده آمدنیوز از آن دست پروندههایی است که رسیدگی کامل و دقیق به آن میتواند مطالب جالب و بعضاً تعجببرانگیزی را برای مردم روشن کند. با همه این تفاسیر تاکنون یک جلسه از دادگاه روحالله زم برگزار شده است و یکی از مطالب جالب عنوان شده در اولین جلسه، لو دادن مسیر تردد فرماندهان ایرانی در سوریه به تکفیریها بود که این متهم با این کار خود، در به شهادت رسیدن بسیاری از ایرانیها نقش داشته است.
آخرین وضعیت پرونده آمدنیوز از زبان دادستان تهران
با این حال علی القاصیمهر درباره آخرین وضعیت پرونده آمدنیوز به خبرنگار آنا گفت: این پرونده جزو پروندههای گسترده دستگاه قضائی است و تا تحقیقات تکمیل نشود، نمیتوان درباره جزئیات پرونده اظهارنظر کرد. مطالب مطرحشده درباره نوع همکاری این فرد با افراد دیگر درخصوص نوع دریافت اطلاعات، گمانهزنی رسانهها بوده است و باید تا اتمام جلسات دادگاه صبر کنیم تا با جزئیات دقیق آن باخبر شویم.
دادستان تهران افزود: در این پرونده تعدادی بازداشت هستند و از افراد بسیاری نیز تاکنون تحقیقات صورت گرفته است. برای دستگاه قضائی تفاوتی ندارد که چه افرادی در این پرونده نقش ایفا کردهاند، لذا با هر فردی که با روحالله زم ارتباط گرفته و در راستای برهم زدن امنیت کشور اقدام کرده است، به طور قاطع برخورد خواهد شد.
از طرفی یک منبع آگاه به آنا اعلام کرده است که درخصوص پرونده آمدنیوز از برخی افراد که در نیروهای مسلح مشغول به فعالیت هستند نیز تحقیقاتی صورت گرفته است.
پرونده آمدنیوز از آن دست پروندههایی است که قطعاً با گذر زمان اطلاعات جدیدی از آن منتشر خواهد شد.
روحالله زم طی دو سال چه تعداد مطلب با محتوای ضدایرانی منتشر کرد؟
براساس این گزارش، روحالله زم قبل از سال 88 شرکت آوای نوین سبز را برای فعالیت تبلیغاتی راهاندازی کرد تا علاوه بر فعالیتهای تبلیغاتی بتواند از بانکها نیز تسهیلات بگیرد و در راهاندازی بنیاد فرهنگ و هنر ایرانیان به پدر خود یاری میرساند. در اغتشاشات سال 88 متهم بازداشت شد و در سال ۹۰ ایران را به مقصد مالزی ترک کرد و با همسر فعلی خود ازدواج کرد. پس از یک سال به ترکیه رفت و مبادرت به اخذ ویزای فرانسه کرد. متهم در سال ۹۳، به جهت منابعی که در اختیار داشت با علم به معاند بودن سحام نیوز با این رسانه معاند همکاری میکرد. زم در سال ۹۵ از سحام نیوز خارج شد و با کمک سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی،کانال معاند آمد نیوز را راهاندازی کرد. روحالله زم به مدت دو سال، یک هزار و ۸۷۷ خبر و اطلاعات نهان و آشکار با رویکرد ضدیت با نظام از منابع خود جمعآوری و منتشر کرد. این متهم همچنین یک هزار و 109 مطلب درباره مختصات نیروهای مقاومت در سوریه را در اختیار نیروهای تکفیری قرار میدهد.
روحالله زم علاوه بر همکاری با کنگره آمریکا، پا را فراتر از این گذاشته بود و طی دو سال، ۲ هزار و ۲۲۷ پست با محتوای اهانت به مقدسات اسلام منتشر کرد. تحریک افراد در اغتشاشات دی ماه 96 دیگر اقدام این متهم بود و در این خصوص نیز ۲۲۵ پست درباره نحوه کار کردن با سلاح به مردم آموزش داده میشود. روح الله زم همچنین 730 مطلب با موضوعات امنیتی علیه ایران اسلامی به سرویسهای اطلاعاتی فرانسه ارسال میکند.
مطالب عنوان شده تنها بخشی از اقدامات روح الله زم علیه امنیت کشور است و قطعاً تمام اقدامات این فرد در قالب یک گزارش گنجانده نخواهد شد و امید است تا دستگاه قضائی نیز به دور از هرگونه فشاری، بهطور قاطع با این فرد و همکارانش برخورد کند تا حکم دادگاه درس عبرتی برای افرادی باشد که به فکر برهم زدن امنیت ایران و همکاری با سرویسهای بیگانه هستند.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/