باکو تحت تأثیر غرب مسلمانان را محدود میکند/ تلاش رژیم صهیونیستی برای نزدیکی به ایران از مسیر ارمنستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حجتالاسلام حاج «الهام علیاف»، سرپرست حزب اسلام جمهوری آذربایجان و از روحانیون سرشناس و اخلاقمدار این کشور که چند سال پیش در جریان مخالفت اسلامگرایان با ممنوعیت حجاب اسلامی در مدارس متوسطه بازداشت و بیش از دو سال را در زندان گذرانده بود؛ دهم اسفند از سوی سرویس امنیت دولت باکو احضار، به چهار ماه حبس موقت محکوم و مقرر شد طبق ماده ۲۷۴ قانون کیفری (خیانت به دولت، کمک به دولتها یا تشکلهایی که علیه آذربایجان دشمنی میکنند و... که دارای مجازات ۱۲ تا ۲۰ سال و در برخی موارد حبس ابد است) محاکمه شود. بنابراین احتمال آنکه وی نیز به سرنوشت حاج «محسن صمداف»، رهبر محبوس حزب اسلام دچار شود، دور از ذهن نیست.
بیشتر بخوانید:
چشم طمع رژیم صهیونیستی به قفقاز جنوبی
از سوی دیگر مدافعان حرم که از جمهوری آذربایجان و در قالب تیپ «حسینیون» در نبرد با تروریستهای تکفیری در سوریه نقش فعالی داشتند، پس از بازگشت به کشورشان عمدتاً زندانی و با رفتارهای وحشیانه و شکنجههای شدید از سوی دولت باکو مواجه شدهاند.
به دنبال این تحولات حاج «ایلغار ابراهیماوغلو»، رئیس جمعیت دینی جمعه جمهوری آذربایجان درباره شروع موج جدید سرکوب علیه جریان متدین این کشور ابراز تأسف کرد و هشدار داده است.
بهانه های واهی دولت باکو برای سرکوب اسلامگرایان
«شعیب بهمن»، کارشناس امور آسیای میانه و قفقاز در گفتگو با خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: سرکوب شیعیان و فعالان جریانهای اسلامی در جمهوری آذربایجان موضوع دیرینهای است و دولت این کشور به بهانه های مختلف تلاش کرده است تا از فعالیت جریانهای اسلامگرا جلوگیری کند و در این روند، رد پای غرب به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی کاملاً مشهود است. تبلیغات منفی غرب در سالهای گذشته علیه جریانهای اسلامی و احزاب اسلامگرا نقش بسیار مهمی در شکل گیری دیدگاه خشن دولت آذربایجان در قبال مسلمانان داشته است.
وی افزود: سیاستها و ابعاد امنیتی که این کشورها بازی میکنند تأثیرگذار است؛ به عنوان نمونه نفوذ اسرائیل در سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری آذربایجان در سالهای اخیر تا حد زیادی بر گرایشهای امنیتی این کشور تأثیر گذاشته است. صهیونیستها در حوزههای فرهنگی نیز به شدت فعال شدند و با پیگیری ایده «چند فرهنگی» در جمهوری آذربایجان در حال نهادینه کردن آزادی تبلیغات متدهای صهیونیستی هستند. این اتفاق در حالی آزادانه در جمهوری آذربایجان رخ میدهد که جریانهای اسلامی با محدودیت های مختلفی مواجه هستند.
بهمن تصریح کرد: نگرانی دولت آذربایجان از گسترش گرایشات اسلامی در میان مردم این کشور در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته و نفوذ خزنده غرب به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ساختارهای فرهنگی و امنیتی جمهوری آذربایجان نقش قابل توجهی در سرکوب جریانها و فعالان اسلامگرا داشته است. موضوع مهم این است که تاریخ نشان داده هر چقدر اقدامات محدودکننده و سرکوبگرانه علیه جریانهای اسلامی افزایش یابد، نتیجه عکس میدهد و گرایش به اسلام و فعالیتهای اسلامی در جمهوری آذربایجان افزایش یافته است.
سیاست غلط باکو در قبال مدافعان حرم
شعیب بهمن درباره بازداشت و شکنجه مدافعان حرم از تیپ «حسینیون» گفت: دولت جمهوری آذربایجان در راستای سیاستهای اشتباه خود، حضور اتباعش را به عنوان مدافع حرم در سوریه نمیپذیرد و اعتقاد دارد افرادی که از صفوف مدافعان حرم در سوریه حاضر شدند غیر قانونی این کار را انجام دادند و نباید مرتکب چنین اقدامی میشدند. با این بهانه آنها که به کشور بازمیگردند را دستگیر و شکنجه میکنند ولی موضوع مهم این است که با وجود همه سیاستهای سرکوبگرانه، گرایش به جریانهای اسلامی و بینالمللی شدن این جریانها در جمهوری آذربایجان افزایش یافته است.
بهمن عنوان کرد: در داخل این کشور گرایش مردم به جریانهای اسلامی افزایش یافته است و مشاهده میکنیم. فعالان اسلامی به ویژه جوانان در حوزههای بین المللی و اسلامی ورود پیدا میکنند و همین حضور فعال نشان میدهد که آنها به این درک دست یافتهاند و جایگاه جهان اسلام را در تحولات داخلی درک کردهاند. با وجود بهانه ها و ادعاهای دولت آذربایجان واقعیت این است که دستگیری و شکنجه اسلامگرایان در راستای اسلامستیزی و مقابله با جریانهای اسلامی در جمهوری آذربایجان انجام شده است.
به گزارش آنا، تصمیم ارمنستان به افتتاح رسمی سفارت خود در فلسطین اشغالی و اعزام سفیر مقیم به رژیم صهیونیستی پس از سفر مشاور امنیت ملی وقت کاخ سفید در پاییز ۲۰۱۸ به ایروان و ترغیب آن کشور به همراهی با اهداف آمریکا مطرح و طبق زمانبندی در پایان مارس 2020 (۱۱ فروردین ماه ۹۹) عملیاتی خواهد شد و به این ترتیب ارمنستان جزو ۹۰ کشور دارای سفارت در سرزمین ها اشغالی خواهد بود.
علاوه بر توصیه آمریکا به دولت غربگرای ارمنستان برای تقویت روابط با رژیم صهیونیستی؛ وزارت امور خارجه و سیستم امنیتی این رژیم غاصب نیز از مدتها قبل مقامات ارمنستان را با تشویقهای لازم و رفتوآمدهای متعدد مجاب کردند که ایروان اقدام به گشایش سفارت در فلسطین اشغالی کند و حتی درخواست کردهاند که شهر بیتالمقدس محل استقرار این سفارتخانه باشد.
هدف صهیونیست ها ایجاد اختلال در روابط کشورهای سهگانه قفقاز جنوبی با ایران است
بدیهی است یکی از اولویتهای اساسی صهیونیستها از تحکیم روابط با کشورهای منطقه قفقاز تأثیرگذاری بر فضای ژئوپلتیک آن به ویژه ایجاد اختلال در روابط کشورهای سهگانه قفقاز جنوبی با ایران از سویی و بهرهمندی از فرصت همجواری این کشورها با جمهوری اسلامی ایران با هدف پیشبرد اقدامات امنیتی و اقتصادی ضد ایرانی خود از سوی دیگر است.
شعیب بهمن در این باره به خبرگزاری آنا گفت: ایران در سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به موقعیتی که در جهان اسلام پیدا کرد، نفوذی گسترده در لبنان و فلسطین یافت و تا هم مرزی سرزمینهای اشغالی پیش رفت. در نتیجه، صهیونیستها این راهبرد را در دستور کار خود قرار دادند که بتوانند اقدام متقابل انجام دهند؛ یعنی با نفوذ در میان همسایگان ایران خود را به مرزهای کشورمان نزدیک کنند.
این تحلیلگر امور آسیای میانه و قفقاز گفت: همواره مباحثی همچون اینکه رژیم صهیونیستی در پشت مرزهای ایران حضور داشته باشد، مطرح بود و این راهبرد اسرائیل صرفا محدود به جمهوری آذربایجان نبود و تلاش میکرد این پروژه را در سایر کشورهای آسیای میانه و قفقاز پیادهسازی کند که ارمنستان یکی دیگر از این کشورها بود. از زمان استقلال ارمنستان روابط سیاسی میان ایروان و تلآویو برقرار شد، هر چند که در سالهای اخیر با توجه به حمایت رژیم صهیونیستی از جمهوری آذربایجان بر سر مناقشه قرهباغ و افزایش فروش سلاح به باکو، میان دو طرف تیرگی روابط به وجود آمد؛ ولی در دو سال اخیر با توجه به تحولات در هیئت حاکمه ارمنستان و روی کار آمدن دولت غربگرا و کنار رفتن نخبگان قدیمی در عمل، سیاست ایروان دچار تحولات جدی شد.
شعیب بهمن افزود: گرایشهای غربگرایانه ارمنستان تا حد زیادی افزایش یافت. افزایش این گرایش و نزدیک شدن به آمریکا باعث شد تا نفوذ صهیونیستها در ارمنستان افزایش یابد و آنها در دو سال اخیر تلاشهای زیادی انجام دادند تا بتوانند روابط خود را با این کشور گسترش دهند که بحث افتتاح سفارتخانه ایروان در سرزمینهای اشغالی یکی از این موارد است.
فروپاشی جماهیر شوروی سابق و پدید آمدن کشورهای جدید که نیازهای اقتصادی و فناوری عمده داشتند، باعث شد برخی از آنها به سمت اسرائیل جذب شوند و صهیونیستها از وضعیت به وجود آمده استفاده کردند؛ کما اینکه نفوذ اسرائیل در جمهوری آذربایجان افزایش یافت و روابط نظامی، امنیتی و فرهنگی میان دو طرف برقرار شده بود.
وی تأکید کرد: باید به چند نکته دقت کرد؛ نخست، اینکه میان ارمنستان و رژیم صهیونیستی از سالهای گذشته اختلافات جدی وجود داشته است.
علاوه بر اختلافات تاریخی و مذهبی میان ارمنیها و یهودیان، اسرائیلیها به هیچ وجه موضوع نسلکشی ارامنه از سوی ترکیه را به رسمیت نشناختهاند که موضوع مهمی در سیاست خارجه ارمنستان است و افکار عمومی این کشور به آن اهمیت زیادی میدهند.
نکته بعد، همکاری دو طرف در ابعاد نظامی و امنیتی در سالهای اخیر است که به زیان ارمنستان تمام شده است، همچنانکه در جنگ آوریل ۲۰۱۶ ارمنستان به وسیله کمکهای نظامی اسرائیل موفق شد بر مناطقی از قرهباغ مسلط شود.
بهمن گفت: روابط با رژیم صهیونیستی تا امروز برای ایروان چندان خوشایند نبوده است، ولی با توجه به رویههایی که بر سیاست خارجه این کشور حاکم شده، ابعاد جدیدی یافته و سیاست جدید ارمنستان سیاست راهبردی اشتباهی است، زیرا این روند در تنگنای جغرافیای قرار دارد و ناگزیر است ملاحظات کشورهایی مانند ایران را در نظر بگیرد. به ویژه این که روسیه از توسعه روابط ارمنستان و رژیم صهیونیستی راضی و خشنود نیست؛ کما اینکه در سالهای گذشته از توسعه روابط اسرائیل و آذربایجان و گرجستان در منطقه قفقاز رضایت چندانی نداشت.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/