به دنبال قوه قضائیهای قوی هستیم/ قوه قضائیه در کنار مجازات به موضوع «احسان» هم توجه میکند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در نشست هماندیشی شورای عالی قضائی با نهادهای مردمی اظهار کرد: انقلاب اسلامی مبتنی بر خواست و اراده و رأی مردم است و نهادهای اساسی کشور با رأی و اراده مردم شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه هر جا مردم در صحنه بودند کارها بهتر پیش رفته است، افزود: حضور مردم در عرصههای مختلف، پشتوانه جدی برای حرکت نظام و مسئولان و جلوهای از خواست مردم برای تداوم انقلاب و نظام و لزوم تحقق خواست آنهاست.
رئیس قوه قضائیه با مهم خواندن نقش مردم در انتخابات، در عین حال گفت که این نقش با رأی دادن تمام نمیشود و لازم است سازوکاری برای تداوم آن در سایر ارکان نیز طراحی شود.
رئیسی با اشاره به پیروزی ملت ایران در عرصه دفاع مقدس که آن را ثمره حضور پرشور و دفاع جانانه آحاد مردم دانست، تأکید کرد: بر اساس قانون اساسی و حتی قوانین عادی که بیش از 30 مورد بر نقشآفرینی مردم و استفاده از کمک آنها در اداره امور قضائی صراحت دارد، دستگاه قضائی مکلف است که زمینههای نقشآفرینی مردم در بخشهای مختلف را فراهم کند.
وی با اشاره به حکم مقام معظم رهبری برای رئیس قوه قضائیه، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در یکی از بندهای حکمی که صادر فرمودند، نگاه قوه قضائیه به مردم را مورد تأکید قرار دادند. قطعاً مردمی بودن و توجه به مردم با حرف محقق نمیشود و باید برای اجرایی شدن آن سازوکاری طراحی میکردیم.
رئیس قوه قضائیه گفت: ما به دنبال ایجاد دستگاه قضائی بزرگ نیستیم بلکه به قوه قضائیه قوی میاندیشیم که عدالت را اجرا و حق را پیاده میکند و در فرایند دادرسی و پیگیری مسائل اجتماعی نگاه مردم را با خود همراه میکند.
رئیسی با بیان اینکه تعامل قوه قضائیه و مردم یک رابطه دوسویه است، افزود: این که ما از زندانیان مُعسر حمایت کنیم کار ارزشمندی است اما نقش مردم در بازسازی شخصیت و بازاجتماعی کردن زندانی پس از آزادی هم مهم است و باید به نقش تربیتی خود نیز توجه داشت.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به کلام حضرت امام(ره) برای تبدیل شدن زندان به دانشگاه، اظهار کرد: قوه قضائیه فقط نهاد مجازاتکننده نیست بلکه در کنار عدالت باید به موضوع احسان هم توجه شود تا آسیبهای فردی و اجتماعی کاهش یابد.
رئیسی با بیان اینکه همدلی از شاخصهای کار امروز دستگاه قضائی است، افزود: نتیجه کار مشترک قوه قضائیه و مردم و سازمانهای مردمنهاد، اعتمادسازی در جامعه و شکلگیری قوه قضائیهای در تراز انقلاب است.
وی تدوین دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه را از گامهای مهم دستگاه قضائی برای ایجاد سازوکار همکاری مردم در پیشبرد مأموریتهای قوه قضائیه در عرصههایی چون سیاستهای راهبردی، پیشگیری از جرم و فرایند دادرسی دانست که پس از 30 نشست کارشناسی و همفکری نخبگان روانشناسی، حقوق، جامعهشناسی و سایر رشتهها تهیه شده است.
رئیس قوه قضائیه بر همین اساس بر لزوم آموزشهای حقوقی و فرهنگسازی در این حوزه تاکید کرد و متذکر شد: هر کاری که در این زمینه انجام شود، میتواند در پیشگیری و کاهش جرم و در نتیجه کاهش پروندههای قضائی در کشور موثر باشد. در چارچوب سازوکاری که طراحی شده، مسئولیتهای مختلف قضائی میتواند با مشارکت مردم و همراهی نخبگان بهتر اجرا و پیگیری شود.
رئیس دستگاه قضا در پایان خاطرنشان کرد که در گام دوم انقلاب، نقش مردم و مشارکت آنها در پیشبرد همه امور کشور از جمله مسائل مربوط به قوه قضائیه، در چارچوب دستورالعمل تعامل نهادهای مردمی با دستگاه قضا جدیتر و سازمان یافتهتر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، پس از سخنرانی رئیس قوه قضائیه، حجتالاسلام مصدق، معاون حقوقی قوه قضائیه گزارشی از روند تدوین دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه ارائه کرد و جمعی از مدعوین نیز نظرات خود را درباره این دستورالعمل و الزامات و اقتضائات اجرایی آن بیان کردند.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/