دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1398 - 10:57
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

طرح موضوع سواد رسانه‌ای و مجازی، از یک تحول بنیادین در علوم خبر می‌دهد ‌دهد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: طرح موضوع سواد رسانه‌ای و مجازی، از یک تحول بنیادین در علوم خبر می‌دهد.
کد خبر : 470147
عاملی.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی با اشاره به برگزاری همایش سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی گفت: حرکت‌های علمی هرچه خود جوش‌تر باشد موفق‌تر است و به همین دلیل باید اتکا به منابع دولتی در این زمینه کاهش یابد.


وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به رشته‌های علمی جدید که حاصل پیشرفت‌های فناوری و ارتباط این پیشرفت‌ها با حوزه فرهنگ است، توجه خوبی دارد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رویکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین سیاست‌های علمی و فرهنگی گفت: رویکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که ایده‌ها در قالب لوایح باید از جانب دستگاه‌های ذی‌نفع و نهادهای مردم نهاد برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شوند.
سبک‌های سنتی و قدیمی حکمرانی؛ دیگر توانایی اداره جامعه را ندارند


وی افزود: حوزه فناوری‌های نو یک حوزه بسیار مهم است و چون بر اثر این فناوری‌ها ما با یک انتقال بزرگ اجتماعی مواجه شده‌ایم و به همین علت دیگر روش‌های سنتی و قدیمی حکمرانی توانایی اداره جامعه را ندارند.


عاملی با اشاره به مفهوم جغرافیای فرهنگی ادامه داد: واقعیت این است که جغرافیای فرهنگی تغییر کرده است و امروز همه می دانند که فرهنگ یک جامعه توسط دولت و جامعه در حوزه جغرافیایی آن جامعه به تنهایی ساخته نمی شود بلکه با توجه به ارتباطات همزمان و یکپارچه متغیرهای و مولفه های زیادی در فرهنگ تاثیرگذار هستند که خارج از جغرافیا قرار دارند و در واقع مداخلات فرامحلی فرهنگی زیاد شده است.


وی با اشاره به میزان تولید محتوای دیجیتال در منطقه غرب آسیا گفت: نقش این منطقه در تولید محتوای فضای مجازی کمتر از یک درصد است و بیش از 99 درصد این محتوا توسط جهان دیگر یعنی جهان غرب تولید می شود که این موضوع یک تهدید است.


عاملی افزود: بر اساس تحول در حوزه فناوری‌های جدید؛ بسیاری از رشته‌های علمی دچار تغییر و تحول جدی شده‌اند و می‌توان گفت هوش مصنوعی مفاهیم زیادی و از جمله مفهوم حکمرانی را تغییر داده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنا براین امروز با یک عرصه بزرگ در محیط دیجیتال مواجه هستیم و طرح موضوع سواد رسانه ای و مجازی در واقع از یک تحول بنیادین در علوم خبر می دهد.
عاملی افزود: موضوع سواد رسانه‌ای از ابعاد مختلف قابل دسته‌بندی است و با توجه به تاثیرات فضای مجازی در زندگی ما، این فضا یک فضای حقیقی و واقعی است.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به حوزه های سه گانه سواد شامل سواد عمومی، سواد خصوصی و سواد اختصاصی ادامه داد: سواد اختصاصی جامعه ایران سواد متناسب با عرصه دینی و اسلامی است.


وی گفت: سواد تخصصی دایره بزرگتری دارد و به حوزه‌های تخصصی حوزه و رشته‌های مختلف مربوط می شود و به همین دلیل متاثر از فناوری های جدید است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مفهوم صنعت 4 نیز افزود: صنعت 4 صنعت فیزیکال سایبرنتیک است و امروز در صنایع کشورمان این صنعت جای خود را باز کرده است. موضوع "کار از راه دور" یکی دیگر از ثمرات صنعت 4 است.


وی افزود: هم اکنون در حوزه پزشکی 24 حوزه کار از مسیر دور مطرح شده که شامل جراحی از دور، پرستاری از دور و... است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مفهوم حکمرانی نو ادامه داد: این موضوع و مفهوم بسیار مهم است و دولت هوشمند و الکترونیک در این زمینه نقش مهمی دارد.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تجربه کشور کره جنوبی در این زمینه گفت: در این کشور در طول یک بازه زمانی مشخص، مراجعه مردم به ادارات دولتی صفر شد و به این دلیل فساد اداری نیز به همین نسبت در ادارات کره جنوبی کاهش یافت.


عاملی با اشاره به سابقه موضوع صنعت رسانه‌ای گفت: هنگامی که آدورنو و هورکهایمر مقاله معروف خود در این زمینه را نگاشتند این مفهوم وارد گفتمان علمی جهان شد.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به موضوع وب 5 افزود: جهان مجازی یک واقعیت است و محیط وب 5 فضای ارتباطات را یکپارچه کرده است.


عاملی با اشاره به اهمیت الگوریتم‌ها در فضای مجازی گفت: با توجه به حاکم شدن الگوریتم‌ها در فضای مجازی، عصر جدید "عصر الگوریتم‌ها" نامگذاری شده است. اکنون هوش مصنوعی حدود 2 هزار میلیارد دلار گردش مالی دارد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب