دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 فروردين 1399 - 13:00
رأی‌الیوم گزارش کرد؛

کشورهای عربی از عادی‌سازی روابط به «معامله قرن» رسیدند/ دام آمریکا برای شورای همکاری خلیج فارس

یک روزنامه عرب‌زبان در گزارشی نوشت تل‌آویو در تلاش است تا از معامله مشکوک قرن در راستای عادی‌سازی با اعراب بهره‌برداری کند و در این میان آمریکا برای اجرای نقشه‌اش روی حمایت‌های شورای همکاری خلیج فارس حساب باز کرده است.
کد خبر : 470053
EPZiEUgWoAAw9A-.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «جاسم یونس الحریری»، تحلیلگر امور کشورهای حوزه خلیج فارس در گزارشی که روزنامه فرا منطقه‌ای رأی‌الیوم منتشر کرده، آورده است: یقیناً حمایت برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) یعنی بحرین، امارات و عمان در رونمایی از طرح صلح (ادعایی) آمریکا موسوم به «معامله قرن» که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا آن را به‌طور رسمی در 28 ژانویه (هشتم بهمن‌ماه سال گذشته) ارائه کرد، گام دیگری از اعلام رسمی یا شبه‌رسمی عادی‌سازی روابط با اسرائیل است. 


بیشتر بخوانید:


ادبیات آمریکا در مورد اسرائیل و فلسطین مسخره است


آمریکا «معامله قرن» را به شورای امنیت ارائه می‌کند


انتقاد مقام‌های فلسطینی از معامله قرن


وی نوشت: صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) جولای 2019 (تیر سال گذشته) گفته بود که فلسطینیان کسانی هستند که بهای عادی‌سازی روابط کشورهای عربی (با اسرائیل) را می‌پردازند و کارگاه‌های اقتصادی برای حمایت از «معامله قرن» آمریکایی برگزار می‌شود. اشاره عریقات به کارگاه اقتصادی منامه بود که ژوئن 2019 (خرداد سال جاری) برگزار شده بود و به تبادل نظر درباره بخش اقتصادی معامله قرن اختصاص داشت.


صائب عریقات


صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین


رأی‌الیوم نوشت: عادی‌سازی روابط همیشه عواقب فاجعه‌باری برای فلسطینیان به همراه داشته است و بارها شاهد قتل عام، آوارگی، نژادپرستی، تخریب خانه‌های فلسطینیان و حذف موضوع و خواسته‌های عادلانه آنها بوده‌ایم. علاوه بر این، در سایه چراغ سبز برای اجرای «معامله قرن» شاهد جنایت‌های جنگی بیشتری خواهیم بود. «یحیی رباح»، عضو شورای انقلابی جنبش فتح با انتقاد شدید از «معامله قرن»، گفت: اشتیاق اعراب برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در سفرهای رسمی مقام‌های اسرائیلی به کشورهای عربی مشهود است که آخرین مورد آن سفیر وزیر امور خارجه رژیم اشغالگر به امارات بود. این تجاوز به موضوع فلسطین و خیانت به آنهاست.


طبق این گزارش، «عبدالله عبدالله» سفیر سابق فلسطین در لبنان و از رهبران فتح از موضع‌گیری کشورهای عربی انتقاد کرد و گفت: برخی از کشورهای عربی در پشت‌پرده عادی‌سازی روابط با اسرائیل قرار دارند. 



همه تحولاتی که در پایتخت‌های عربی رخ می‌دهد، به زیان موضوع فلسطین است.



وی پیش‌تر در مصاحبه‌ای گفته بود که فلسطینیان به هر شکلی عادی‌سازی روابط را محکوم می‌کنند و همگی مخالف آن هستند. ملت‌های عربی باید واقعاً برای مقابله با تهدید فزاینده‌ای که حاکمان برخی از کشورهای عربی رقم می‌زنند، اقدام کنند و مقابلش بایستند.


رأی‌الیوم می‌نویسد: «نبیل شعث»، مشاور روابط خارجی و بین‌الملل رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ازجمله کسانی بود که وقتی موضوع مشارکت اسرائیل در نمایشگاه بین‌المللی «اکسپو 2020»‌ در امارات مطرح شد، از رویکرد امارات به‌شدت انتقاد کرد.


رژیم صهیونیستی بازار کشورهای عربی را از کالاهای خود اشباع می‌کند


یونس الحریری در ادامه گزارش خود نوشت: به نظر می‌آید اسرائیل در تلاش است تا از معامله مشکوک قرن در راستای روند عادی‌سازی با کشورهای حوزه خلیج (فارس) بهره‌برداری کند. اگر این اتفاق بیفتد، اسرائیل با کالاهای خود بازارهای خلیج (فارس) را اشباع می‌کند. آنها خوب می‌دانند قدرت مالی و اقتصادی کشورهای عربی می‌تواند اقتصاد اسرائیل را پشتیبانی کند. «مرکز پژوهش‌های سیاسی و راهبردی غرب آسیا» در تحلیل مبسوطی نوشت که هدف نهایی سه‌ شخصیت صهیونیست نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مهندسی معامله‌ای است که به‌ نام «معامله قرن»‌ شناخته می‌شود. این سه نفر جارد کوشنر داماد و مشاور ارشد ترامپ، جیسون گرینبلات یکی از دو مقام ارشد حقوقی امپراتوری تجاری ترامپ و دیوید فریدمن سفیر آمریکا در اسرائیل هستند که ائتلافی با هدف همکاری با تل‌آویو برای مقابل با قدرت‌های منطقه‌ای ازجمله ایران تشکیل داده‌اند.


جراد کوشنر


جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ


این روزنامه فرا منطقه‌ای می‌نویسد: در سال‌های اخیر شاهد نزدیکی میان اسرائیل و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج (فارس) بوده‌ایم که این نزدیکی در زمینه مشارکت برای مقابله با ایران بیشتر نمود داشته است. امروز اسرائیل و آمریکا می‌خواهند به مقابله با آنچه «عقبه‌های فلسطین» می‌نامند بپردازند و این مبارزه بدون عادی‌سازی کامل روابط با کشورهای عربی ممکن نیست.


«مرکز پژوهش‌های سیاسی و راهبردی غرب آسیا» دراین‌باره می‌نویسد: فرضیه‌ای وجود دارد و آن این است که واشنگتن تا حد امکان به‌طور غیرمستقیم از کشورهای عربی باج بگیرد و در مقابل ادعای حمایت‌های امنیتی از آنها را مطرح کند. در این صورت تا حدی می‌تواند موضوع مخالفت‌های مردمی در کشورهای عربی منتفی شود؛ به همین دلیل موضوع معامله قرن در دو بخش اقتصادی و سیاسی مطرح شد تا از سویی حمایت‌های مردم را به‌دنبال داشته باشد و از سوی دیگر خطر اقدامات بازدارنده ایران کاهش یابد. با وجود این، طرح  «معامله قرن» کشورهای حاشیه خلیج (فارس) را به‌طور ناخودآگاه در معرض خطر قرار داده است و مردم مخالفان اصلی آن هستند. آمریکایی‌ها در این میان روی حمایت‌های شورای همکاری خلیج (فارس) حساب ویژه‌ای باز کرده بودند (که با مخالفت این سازمان مواجه شدند).


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب