معرفی ۷ رمان عاشقانه برای دوران عاشقی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همهی ما به کمی عشق در زندگی احتیاج داریم. تجربهی داستانهای عاشقانه اما، میتواند جایی جز در جهان واقعی اتفاق بیفتد. ما میتوانیم بخشی از این ماجراها را، لابهلای کلمات یک رمان عاشقانه جست و جو کنیم. کتابها، میتوانند دستان ما را بگیرند و جذابترین تصاویر عاشقانهی جهان را نشانمان دهند.
در این یادداشت، با ۷ رمان عاشقانه آشنا میشویم که ما را با این احساس پیچیدهی انسانی آشنا میکنند. احساسی که گاهی با شور و شگفتی و گاهی با اشک و آه همراه است.
بر باد رفته
برباد رفته یک رمان عاشقانه است که ماجراهایش در دل جنگ داخلی امریکا میگذرد. شخصیت اصلی داستان دختری از خانوادهی ثروتمند به نام اسکارلت اُهارا است. اسکارلت دختری لوس و نازپرورده. وقتی خبر نامزدی اشلی (پسر یکی از زمینداران همسایه) را با دختری به نام ملانی را میشنود، از حسادت به اشلی ابراز علاقه میکند، ولی اشلی او را از خود میراند. مرد بدنامی به نام رِت که شاهد این ماجرا بوده از اسکارلت میخواهد به جای اشلی او را دوست بدارد، اما اسکارلت پیشنهاد او را رد میکند. اسکارلت برای تحریک حسادت اشلی، با برادر ملانی ازدواج میکند. جنگ شمال و جنوب آمریکا در میگیرد و اشلی، برادر ملانی و بقیه مردان به جنگ میروند.
بر اساس این داستان نیز نسخههای متعددی فیلم، تئاتر و سریال ساخته نوشته شده است. اما معروفترین فیلمی که ساخته شده، در سال ۱۹۳۹ به کارگردانی ویکتور فلمینگ است.
شبهای روشن
پسری تنها و پرشور، در خیابان قدم میزند و در پی عشق میگردد. ناگهان با دختری مواجه میشود که مدتهاست سر قراری میرود که هیچگاه به سرانجام نمیرسد. این دو، با یکدیگر همراه میشوند تا داستانی دیگر، بیرون از سرنوشتشان، بسازند.
با اینکه داستان کتاب شبهای روشن نسبت به شاهکارهای دیگر داستایوفسکی بسیار کوتاه است، اما توانست شهرت زیادی به دست آورد. کتابی که خود داستایفسکی آن را «رمان احساساتی از خاطرات یک خیالاتی» میخواند.
پیشنهاد میکنیم این کتاب را با ترجمهی شیوا و روان سروش حبیبی بخوایند که این کتاب را از زبان روسی ترجمه کرده است.
ملت عشق
ملت عشق کتابی است پرفروش در ترکیه و البته ایران. داستان ملت عشق در دو خط زمانی اتفاق میافتد. اولی در قرن هفتم هجری در قونیه دنبال میشود. زمانی که مولانا به عنوان عالمی بزرگ در شهر قونیه میان مردم شناخته میشد و مردم و طبقهی حاکم برای او احترام بسیاری قائل بودند. از طرفی شمس در آستانهی چهل سالگی احساس میکند به زودی از دنیا میرود و میخواهد از چهل قانون عشقی که در زندگیش درک کرده برای کسی بگوید.
دومین روایت داستان در ۱۴ قرن بعد دربوستون آمریکا اتفاق میافتد. زمانی که اللا روبینشتاین در آستانهی چهل سالگی است و به تازگی ویراستاری کتابی را پذیرفته است. اللا درگیر نوعی رخوت و روزمرگی است و زندگیش از جنبههای متفاوت با مشکلاتی روبروست اما این کتاب که «چهل قانون عشق» نام دارد و در واقع همان ماجرای دیدار شمس و مولاناست، به شدت زندگی او را تحت تاثیر قرار میدهد.
من پیش از تو
من پیش از تو، داستانی عاشقانه از زندگی لوییزا و ویل است. لوییزا دختر جوانی است که در تامین مخارج خانواده کمک میکند. او به تازگی کارش را از دست داده است و حالا به شدت دنبال کار میگردد. وقتی آگهی استخدام پرستاری از یک مرد جوان توانخواه را میبیند به مصاحبه میرود و موفق میشود که کار را هم بگیرد. اما از دلیل اصلی استخدام شدنش خبر ندارد. لوییزا حالا پرستار ویل است. ویل به دلیل تصادفی فلج شده است تصمیم گرفته که با خودکشی به زندگیاش پایان بدهد. مادرش، که از تصمیم او باخبر است، میخواهد با استخدام دختری جوان و زیبا به عنوان پرستار، به زندگی پسرش روح و طراوت ببخشد. اما لوییزا از این قضیه بیخبر است.
گتسبی بزرگ
گتسبی بزرگ اثر جاویدان اسکات فیتز جرالد و به نقل از تایمز، یکی از شاخصترین آثار ادبی امریکا است. اسکات فیتز جرالد در کتاب گتسبی بزرگ خاطرهای جاویدان از هوس، هرزگی و تباهی و بیقیدی که همه و همه در ثروت نهفته است را روایت میکند. این داستان در نیویورک و در لانگ آیلند، و زمانی اتفاق میافتد که فیتزجرالد آن را عصر موسیقی جاز مینامد. در سال ۱۹۲۲ که ایالات متحده دورانی از رشد اقتصادی را پس از جنگ جهانی اول میگذرانید. در این دوره بر تعداد میلیونرهای ایالات متحده افزوده شد و گتسبی یک از این میلیونرها بود.
چشمهایش
استاد ماکان- نقاش بزرگ -که یک مبارز سیاسی علیه دیکتاتوری رضا شاه است، در تبعید میمیرد. یکی از آثار باقیمانده از او پردهای است بهنام چشمهایش؛ چشمهای زنی که گویا رازی را در خود پنهان کرده است.
راوی داستان که ناظم مدرسه و نمایشگاه آثار استاد ماکان است، سخت کنجکاو است راز این چشمها را دریابد. بنابراین سعی میکند زن در تصویر را بیابد و از ارتباط او با استاد ماکان بپرسد. پس از سالها، ناظم زن مورد نظر را مییابد و در خانه او با هم گفتوگو میکنند. زن به او میگوید که او دختری از خاندانی ثروتمند بوده و به خاطر زیباییاش توجه مردان بسیاری را جلب خود می کرده اما آنها برای او سرگرمیای بیش نبودند و تنها استاد ماکان بود که توجهی به زیبایی و جاذبهاش نداشته است.
شوهر آهو خانم
شوهر آهو خانم در سال ۱۳۴۰ با هزینهی شخصی علیمحمد افغانی برای بار اول چاپ شد؛ در همان سال بهعنوان کتاب سال شناخته شد و تا کنون از پرفروش و پرخوانندهترین رمانهای ایرانی بوده است.
داستان در سال ۱۳۱۳ در کرمانشاه رخ میدهد. آهوخانم زنی زحمتکش، بردبار و بزرگوار است. آدمها و ماجراها پیرامون آهوخانم شکل میگیرند و او آنچنان بر تمامی داستان تأثیر میگذارد که حتی در صحنههایی که حضور ندارد، وجودش محسوس است. شوهرش، سید میران سرابی، نانوا و رئیس صنف نانوایان کرمانشاه، پشت ترازوی مغازهاش نشسته است که زن زیبارویی وارد میشود. زنی بهنام هما که پس از چهار سال زندگی به دلیل ستمهای شوهرش، مهرش را حلال و جانش را آزاد کرده است.
اینها تنها ۷ مورد از هزاران رمان عاشقانه است که ممکن است در طول زندگی، شانس خواندنشان را داشته باشیم. اما حقیقت این است که هر چقدر هم که لا به لای کلمات عاشقانه گم شویم، واقعیت ماجراجویی در عشق، چیز بزرگتری است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/