دانشگاهها در زمینه تامین نیروی انسانی متخصص کشور سهم خود را به خوبی ایفا کردند/ آمریکاییها دروغ میگویند که برای مسائل دارویی ایران محدودیت ایجاد نکردیم
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری در اجلاس سراسری روسای دانشکدهها و آموزشکدههای دانشگاه فنی و حرفهای کشور که صبح امروز در دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی برگزار شد، اظهار کرد: پس از گذست ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان به دنبال استقلال، آزادی و توسعه ایران عزیز هستیم.
وی افزود: مردم در سرنوشت کشور تاثیرگذار هستند و آن را احساس میکنند. استقلال کشور یکی از موضوعات مهمی است که از ابتدای پیروزی انقلاب به آن تاکید شده است. در طول این ۴۰ سال فشارهای فراوانی اعم از تحریم توسط رژیم آمریکا به ایران وارد شده است.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: نفت ایران از سال ۵۹ توسط آمریکا تحریم شد اما کشورهای دیگری داوطلب بودند و نفت ما را میخریدند و در ایران سرمدیهگذاری میکردند. ما امروز با سازمان تحریمی آمریکا و برخی کشورها روبرو هستیم که قویترین تحریمها را بر ما وارد کنند. آمریکاییها دروغ میگویند که برای مسائل دارویی ایران محدودیت ایجاد نکردیم. هرگونه تحریمی را به ما وارد کردهاند و هم اکنون در تلاش هستند که ضربه بزنند.
جهانگیری عنوان کرد: ایران با نیروی انسانی توانمند و ظرفیتهای فراوان میتواند به پیشرفت بالایی میرسد. باید مطالعاتی توسط دانشگاهیان صورت بگیرد که چقدر موفق شدهایم در طول ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب شاهد توسعه خوب کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در اقتصادمان سهم نفت باید حداقل شود. در دولت اصلاحات حساب ذخیره ارزی را ایجاد کردیم و بعدا با دستور مقام معظم رهبری به صندوق توسعه ملی تغییر نام داد و به مسئله کاهش وابستگی به نفت در این صندوق توجه میشود. آیا میشود اقتصاد ایران را بدون نفت اداره کرد؟ این امر شدنی است. قبلا منتظر شرکتهای خارجی بودیم تا برایمان کارخانه ایجاد شود اما الان اینگونه نیست.
معاون اول رئیسجمهور گفت: ایران به جایگاه بالایی در همه زمینهها رسیده البته حق ما بیشتر است، اگر مزاحمتهای دیگران برای ایران نبود، قطعا ایران الان موقعیت بهتری در اقتصاد و سایر عرصهها داشت. دانشگاهها یکی از نهادهایی هستند که به توسعه کشور میتوانند کمک فراوانی کنند. دانشجویان کل کشور در سال ۱۳۵۷، ۱۷۰ هزار دانشجو بود اما الان ۴.۵ میلیون دانشجو در کشور وجود دارد و باید از ظرفیت این عزیزان در توسعه کشور استفاده شود.
جهانگیری عنوان کرد: مهمترین عامل توسعه، منابع انسانی است. امروز دانشگاهها در زمینه تامین نیروی انسانی متخصص کشور سهم خود را به خوبی ایفا میکنند. دانشگاه فنی و حرفهای در مقطعی از زمان وابسته به وزارت علوم شد و به دنبال تربیت نیرو برای بازار کار هستند. بنگاههای اقتصادی نیازمند نیروهایی هستند که دانشگاه فنی و حرفهای میتوان آن را تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید برای حل مسائل کشور نسخه بنویسند و جلوی مسئولان بگذرانند. باید به سمت بنگاههایی برویم که تولیدات بینالمللی در همه زمینهها داشته باشیم. باید در تقویت فناوریهای جدید، شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها، روسای دانشکدههای فنی و حرفهای کشور تلاش کنند. فقط جامعه نیاز به جوشکار ندارد و باید در تکنولوژی جدید نیروی متخصص تربیت شود.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: ۶۱ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای کشور وارد بازار کار شدهاند، این افتخار است و باید ادامه پیدا کند. باید وامهای کوچک ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی برای راهاندازی کارگاههای کارآفرینی در اختیار جوانان قرار بگیرد. من مطمئن هستم که دانشگاه فنی و حرفهای میتواند کارآفرین باشد. باید روحیه ریسکپذیری در میان دانشجویان تقویت شود و از شکست نترسند. موفقیتهای زیادی در انتظار دانشجویان است و باید راه خود را ادامه دهند.
چهرههای سیاسی معروف در هیئتهای امنای دانشگاهها نگذارید
جهانگیری خاطرنشان کرد: دولت از دانشگاه فنی و حرفهای حتما حمایت میکند. چهرههای سیاسی معروف در هیئتهای امنای دانشگاهها نگذارید و به جای این افراد، از فعالان بخش خصوصی استفاده کنید.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/